Τσάμπιονσιπ: Αμφίρροπες αναμετρήσεις κλείνουν το πρόγραμμα

Σερβίρεται απόψε το δεύτερο και τελευταίο πιάτο της 19ης αγωνιστικής της Τσάμπιονσιπ
CDFFB  image a

Ολοκληρώνεται απόψε η εμβόλιμη 19η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ.

Ξεχωρίζει από το πρόγραμμα η σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στην Άστον Βίλα και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά και αυτή της Στόουκ κόντρα στην Ντέρμπι Κάουντι.

Ανάλυση

Άστον Βίλα – Νότιγχαμ Φόρεστ

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την Άστον Βίλα και ίσως η πιο σπουδαία από άποψη γοήτρου, καθώς επικράτησε 4 – 2 της Μπέρμιγχαν στο ντέρμπι της περιοχής. Παρά τα αμυντικά κενά που παρουσίασε και πάλι, απέδειξε ότι έχει μεγάλη ποιότητα μεσοεπιθετικά, πετυχαίνοντας τελικά περισσότερα από όσα δέχθηκε. Πάντως οι παίκτες αρχίζουν και προσαρμόζονται όλο και καλύτερα στα «θέλω» του νέου προπονητή, Ντιν Σμιθ. Με τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα έχει φτάσει στο -4 από τις θέσεις των πλέι – οφ ανόδου.

Πολύ καλή εμφάνιση για τη Νότιγχαμ στην έδρα της Χαλ, επί της οποίας επικράτησε 2 – 0, αποτέλεσμα που τη κράτησε αήττητη για 5η συνεχόμενη αγωνιστική. Ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά έπρεπε να φτάσει στο 60’ για να πετύχει ένα γκολ, αλλά αφού το πέτυχε, άμεσα έβαλε και δεύτερο τέρμα. Το στοίχημα είναι να παραμείνει σταθερή σε απόδοση, αφού αυτό είναι το μεγάλο της αρνητικό. Βέβαια, έχει χτίσει καλό χαρακτήρα, αφού χάνει πολύ δύσκολα.

Εκτίμηση: Ομάδες που σκοράρουν με χαρακτηριστική ευκολία Νότιγχαμ και Άστον Βίλα. Αφήνουμε τα σημεία και επιλέγουμε το GG.

Σουόνσι – Γουέστ Μπρομ

Δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα κόντρα στην πρωτοπόρο Νόργουιτς, γνωρίζοντας μια βαριά ήττα με 4 – 1 και μάλιστα εντός έδρας. Μέχρι το 37’ είχε διαμορφωθεί το 0 – 3 και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα «κλικ» κατώτερη ως επίπεδο και κοιτάει τη συνέχεια. Στην αρχή της σεζόν είχε σαν μεγάλο όπλο την άμυνά της, αλλά πλέον και αυτό είναι αρκετά συζητήσιμο.

Έδωσε συνέχεια η Γουέστ Μπρομ στη μεγάλη νίκη που πέτυχε επί της Λιντς, καθώς επικράτησε εκτός έδρας και της Ίπσουιτς, με 2 – 1. Σκόραρε στο 26’ και το 77’, παίρνοντας τελικά μια σχετικά άνετη νίκη, δείχνοντας ικανή να επιστρέψει σε ρυθμούς διεκδίκησης ανόδου. Παίζει πολύ επιθετικά, κάτι που μεταφράζεται σε κορυφαία επίθεση της κατηγορίας με 39 γκολ σε 18 ματς και τη χειρότερη άμυνα των 15 πρώτων ομάδων της βαθμολογίας έχοντας παθητικό 26 γκολ.

Εκτίμηση: Η αμυντική συνταγή της Σουόνσι φαίνεται ότι έχει πάει… περίπατο. Η Γουέστ Μπρομ σκοράρει πάντα. Over.

Στόουκ – Ντέρμπι Κάουντι

Πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική αήττητη η Στόουκ, αλλά τι να το κάνει… Από αυτά τα ματς οι τέσσερις είναι ισοπαλίες και επιπλέον έχει να καλύψει το χαμένο έδαφος από το τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν. Κόντρα στην ΚΠΡ έμεινε στο 2 – 2, αφού ανέτρεψε το γκολ που δέχθηκε μόλις στο 7’, ισοφαρίστηκε εκ νέου στο 78’. Ο προπονητής της ομάδας, Γκάρι Ρόουετ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Επιστροφή στις νίκες για το σύνολο του Φρανκ Λάμπαρντ, καθώς κατάφερε να επικρατήσει στην έδρα της Σέφιλντ Γουένσντεϊ με 2 – 1. Έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 12’, αλλά με δύο γκολ στο 29’ και το 35’ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση. Στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε και τυχερή, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει χτίσει πολύ καλό χαρακτήρα η Ντέρμπι, αφού στα τελευταία 8 ματς έχει μόλις 1 ήττα και 4 νίκες.

Εκτίμηση: Ακόμα ένα ματς που πρέπει να αποφευχθούν τα σημεία, αφού πρόκειται για ισοδύναμες ομάδες. Έχουν δυνατότητα να σκοράρουν και οι δύο ομάδες και σε αυτό το ενδεχόμενο θα ποντάρουμε.

Σε ενδιαφέρει