Ρόμα – Ρεάλ: Πρωτιά ή… πρόκριση;

Με ισοπαλία σήμερα οι δύο ομάδες εξασφαλίζουν κατά ένα μεγάλο βαθμό την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
roma real

Το ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου ανάμεσα σε Ρεάλ και Ρόμα αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις του σημερινού προγράμματος των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όποια ομάδα επικρατήσει προκρίνεται σίγουρα και μάλιστα ως πρώτη, ενώ εκείνη που θα χάσει -σε περίπτωση νίκης της ΤΣΣΚΑ- αναμένεται να… ζοριστεί την τελευταία αγωνιστική.

Τα προγνωστικά μου

Ρόμα – Ρεάλ : Χ (3,90)

Aνάλυση

Μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 2-1 πήρε την περασμένη αγωνιστική η Ρόμα και με αυτό το τρίποντο διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου. Στο πρωτάθλημα Ιταλίας, οι Ρωμαίοι με το μυαλό τους στο αποψινό ματς ηττήθηκαν με 1-0 στην έδρα της Ουντινέζε. Έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως η έλλειψη συγκέντρωσης στάθηκε μοιραία. Σήμερα, η ομάδα του Ντι Φρανσέσκο με νίκη καταλαμβάνει την πρωτιά και την πρόκριση, ενώ με ήττα και σε περίπτωση νίκης της ΤΣΣΚΑ θα αγχωθεί στο φινάλε για την πρόκριση. Σε περίπτωση ισοπαλίας εξασφαλίζεται η πρόκριση και απλά την τελευταία αγωνιστική θα ξεκαθαρίσει η κορυφή.

Στα αγωνιστικά, μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Τζέκο, αφού φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την ομάδα. Από εκεί και πέρα, αμφίβολοι για σήμερα είναι ο στόπερ Μανωλάς και ο γκολκίπερ Όλσεν και η συμμετοχή τους θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Σίγουρα εκτός μένουν ο χαφ Παστόρε, ο εξτρέμ Περότι, ο μεσοαμυντικός Ντε Ρόσι και ο μπακ Πελεγκρίνι. Αν δεν παίξει ο Τζέκο στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Σχικ.

 

Aπό την άλλη μεριά, εκεί που η Ρεάλ είχε αρχίσει να βρίσκεται τα πατήματά της ήρθε η εκτός έδρας… σφαλιάρα με 3-0 από την Εϊμπάρ να τη γυρίσει πολύ πίσω. Εμφανώς επηρεασμένη από τη διακοπή εμφανίστηκε η «βασίλισσα» και αυτό το πλήρωσε με μια βαριά -για τα δεδομένα της- ήττα. Πλέον, η ομάδα του Σολάρι βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και η δυσαρέσκεια από τη μεριά των φίλων της είναι αρκετά έντονη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι «μερένχες» προέρχονται από την άνετη εκτός έδρας νίκη με 5-0 επί της Πλζεν, αποτέλεσμα που τους φέρνει ισόβαθμους με τη σημερινή αντίπαλό τους, όμως υστερούν στη διαφορά τερμάτων. Με νίκη εξασφαλίζεται η πρωτιά και η πρώτη θέση, ενώ στις άλλες περιπτώσεις ισχύει το ίδιο που εξηγήσαμε παραπάνω για τη Ρόμα.

Στα αγωνιστικά, εκτός θα βρίσκονται ο μπακ Ρεγκιγιόν, ο αμυντικός Νάτσο και ο χαφ Κασεμίρο, με τον Σεμπάγιος να αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα τον αντικαταστάτη του τελευταίου στο κέντρο του γηπέδου δίπλα στον Κρόος. Αρκετές πιθανότητες έχει να αγωνιστεί κανονικά ο γκολκίπερ Νάβας. Ο Μπενζεμά θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρόμα (4-2-3-1)

Όλσεν (;)
Φλορέντσι
Φάτσιο
Ζουάν Ζεσούς
Κολάροβ
Κριστάντε
Ν΄Ζονζί
Κλάιφερτ
Λορέντζο Πελεγκρίνι
Ελ Σααραουί
Σχικ

Ρεάλ (4-2-3-1)

Νάβας
Καρβαχάλ
Βαράν
Ράμος
Μαρσέλο
Κρόος
Σεμπάγιος
Μπέιλ
Μόντριτς
Λούκας Βάθκεθ
Μπενζεμά

Εκτίμηση

Η ομάδα που θα νικήσει απόψε εξασφαλίζει πρωτιά και πρόκριση. Η ομάδα που θα χάσει αγχώνεται. Με ισοπαλία εξασφαλίζουν την πρόκριση και οι δύο και παίζουν την πρωτιά την τελευταία αγωνιστική. Χ

Σε ενδιαφέρει