Α’ Γαλλίας: Νέος άνεμος στην Γκινγκάμπ

Επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα της Γαλλίας με τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γαλλίας.
Gourvenec Pour Guingamp c est vraiment magique

Επανέναρξη του πρωταθλήματος Γαλλίας με τη διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Γαλλίας.

Εύκολο έργο για την Παρί των πολλών αλλαγών, ενώ νέος άνεμος πνέει στην Γκινγκάμπ.

Ανάλυση

Παρί Σεν Ζερμέν – Τουλούζ

Συνεχίζει τις… προπονήσεις της στο πρωτάθλημα Γαλλίας η Παρί Σεν Ζερμέν και στο τέλος μάλιστα θα κατακτήσει και την κούπα. Έχει το 13/13 στη φετινή Λιγκ 1, έχοντας 45(!) γκολ και μόλις 7 παθητικό. Το μυαλό της είναι στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λίβερπουλ, εκεί που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της στη διοργάνωση, αφού κινδυνεύει να μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων. Αναμένεται να προφυλαχθούν τα τρία μεγάλα αστέρια της ομάδας, Καβάνι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ λόγω του μεσοβδόμαδου ματς με τους «κόκκινους».

Εννιά σερί ματς χωρίς νίκη για την Τουλούζ που λογικά απόψε θα γίνουν δέκα στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν. Η τελευταία της νίκη έχει σημειωθεί την 1η Σεπτεμβρίου. Από τότε έχει κρατήσει μόλις μία φορά το μηδέν στην άμυνα, αφού από εκεί αρχίζουν όλα τα προβλήματά της, αλλά και δημιουργικά είναι μία από τις χειρότερες ομάδες στην κατηγορία. Είναι πολύ τυχερή που απέχει τρεις ολόκληρους βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκτίμηση: Με απουσίες η Παρί, σε μαύρα χάλια η Τουλούζ με τις αποδόσεις να δίνουν ένα και τίποτα. Πάμε παρακάτω.

Κορυφαίες αποδόσεις και πληθώρα ειδικών και στο πρωτάθλημα Γαλλίας 

Καέν – Μονακό

Περίπτωση… Τουλούζ και η Καέν. Πολύ ποδοσφαιρικό ξύλο, φουλ δύναμη, αλλά από μπάλα λίγα πράγματα. Για αυτό το λόγο έχει μείνει με μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα στα τελευταία 10 ματς κι αυτή κόντρα στην Αμιάν με 1 – 0. Μόλις 11 γκολ στη φετινή Λιγκ 1 και σαν να μην έφτανε αυτό, απόψε θα λείψει ο επιθετικός που έχει βάλει τα 3 εξ αυτών, ο Κριβέλι. Μόλις έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Καμία ελπίδα για τη Μονακό ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται! Έχει μόλις μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αυτή στην πρεμιέρα τον περασμένο Αύγουστο κι όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Κόντρα στην Παρί, συμπλήρωσε μετά βίας αποστολή και ηττήθηκε μόνο 4 – 0, σε ένα παιχνίδι που οι Παριζιάνοι σεβάστηκαν τους Μονεγάσκους. Ο Τιερί Ανρί δεν έχει βρει τις λύσεις και είναι άγνωστο και αν τελικά θα τις βρει για να σώσει τη Μονακό. Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει στην επικαιρότητα και το ζήτημα με το Ριμπολόβλεφ που κατηγορείται για διάφορα οικονομικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις μεταγραφές. Εκτός ο Σούμπασιτς, ο Γκλικ, ο Ρατζί, ο Τουρέ, ο Εντοράμ και ο Γιόβετιτς.

Εκτίμηση: Δεν βλέπω πώς μπορεί να νικήσει κάποια από τις δύο ομάδες. Χ.

Ναντ – Ανζέ

Πήρε τα πάνω της η Ναντ με την αλλαγή προπονητή και με την ανάληψη των ηνίων από τον Χαλίλχοτζιτς και έτσι πήρε τέσσερις συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Ωστόσο, στο τελευταίο έμεινε ισόπαλη (1 – 1) στο γειτονικό ντέρμπι με τη Ρεν και πρέπει να αισθάνεται και τυχερή, αφού η Ρεν έχασε πέναλτι για το 2 – 1. Επίσης γειτονικό ντέρμπι κόντρα στην Ανζέ.

Νίκη με 1 – 0 κόντρα στη Μονπελιέ πέτυχε η Ανζέ πριν από τη διακοπή, με σκόρερ και πάλι έναν στόπερ και από στατική φάση, αφού με αυτόν τον τρόπο σκοράρει κατά κανόνα τη φετινή σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 6 γκολ από τα 17 που έχει σημειώσει έχουν μπει από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Το θέμα βέβαια είναι ο στόχος και αυτός επιτυγχάνεται καθώς έχει διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Εκτίμηση: Είναι σε καλό σερί η Ναντ και κόντρα στην αδύναμη εκτός έδρας Ανζέ μπορεί να πάρει ακόμα μία νίκη. Άσος.

Ντιζόν – Μπορντό

Ήττα με κακή εμφάνιση για την Ντιζόν από τη Μαρσέιγ με σκορ 2 – 0. Δέχθηκε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και λίγο πριν από τη λήξη των δύο σαρανταπενταλέπτων. Μόλις δύο βαθμούς έχει πάρει στις τελευταίες 10 αγωνιστικές και είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Έχει τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος, με την επίθεσή της να έχει σιγήσει στα δύο τελευταία.

Η επιλογή του Ρικάρντο στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας έφερε αλλαγή στο αγωνιστικό προφίλ της Μπορντό και όλα είναι πλέον θέμα άμυνας. Αυτό φαίνεται από το μόλις ένα Over στα τελευταία 6 παιχνίδια της, αλλά δεν έχει κερδίσει κανένα από αυτά σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο πριν από τη διακοπή έμεινε στο 0 – 0 εντός έδρας με την Καέν. Παράλληλα, έμεινε εκτός συνέχειας Γιουρόπα Λιγκ, μετά το 1 – 1 κόντρα στη Ζενίτ. Έχει αναλάβει η νέα διοίκηση, άρα έχουν υπάρξει ήδη σενάρια για ενίσχυση του ρόστερ.

Εκτίμηση: Δύσκολα νικάει η Μπορντό, αλλά δεν χάνει κιόλας φέρνοντας πολλές ισοπαλίες. Πολύ πιθανή ακόμα μία κόντρα στην Ντιζόν. Χ.

Ρεμς – Γκινγκάμπ

Τον θυμάστε τον Ρομαό του Ολυμπιακού; Ο ηγετικός Τογκολέζος είναι κομβικός στη Ρεμς και αυτό φάνηκε στην απουσία του, αφού κόντρα στη Σεντ Ετιέν η ομάδα του ηττήθηκε με 2 – 0. Μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν της είχε βάλει περισσότερα στην ήττα με 4 – 1. Γενικότερα στηρίζεται στην αμυντική της λειτουργία, αφού είναι στην 1η θέση με μηδέν παθητικά στο πρωτάθλημα γεγονός που την έχει στο πρώτο μισό του πίνακα, παρά το γεγονός ότι έχει τη χειρότερη επιθετική επίδοση. Επιστρέφει ο Ρομαό.

Αλλαγή στον πάγκο της Γκινγκάμπ, με τον Κομπουαρέ να αποχωρεί και τον Γκουβερνέκ να αναλαμβάνει τα ηνία. Είναι ο προπονητής που έχει συνδεθεί με την ιστορία της ομάδας, καθώς είχε αναλάβει την τότε άσημη Γκινγκάμπ και κατέκτησε μαζί της το Κύπελλο Γαλλίας και ευρωπαϊκή συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Έμεινε στον πάγκο της ομάδας από το 2010 έως το 2016. Φέρνει αλλαγές ο Γκουβερνέκ, καθώς θα εφαρμόσει το αγαπημένο του 4 – 4 – 2.

Εκτίμηση: Φέρνει διαφορετική αύρα ο προπονητής της Γκινγκάμπ, καθώς ο Γκουβερνέκ ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά την ομάδα. Πάμε κόντρα στους γηπεδούχους. Χ2.

Σε ενδιαφέρει