Α’ Αργεντινής: Ανεβάζει στροφές η Εστουδιάντες

Αλλαγή κλίματος επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην Εστουδιάντες, η οποία παραμένει αήττητη για έξι σερί αγωνιστικές.
Α’ Αργεντινής: Ανεβάζει στροφές η Εστουδιάντες

Τρεις αναμετρήσεις υπάρχουν στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιόπιστη Ατλέτικο Τουκουμάν φιλοξενείται από την πιεσμένη Μπελγράνο, ενώ η -επίσης- υπό πίεση Αρχεντίνος υποδέχεται την Ταγέρες. Τέλος, η αρκετά ανεβασμένη Εστουδιάντες πάει στην έδρα της Ροζάριο Σεντράλ, η οποία προκρίθηκε για πέμπτη σερί χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου Αργεντινής.

Ανάλυση

Mπελγράνο – Ατλέτικο Τουκουμάν

Επιστροφή στις ήττες για τη Μπελγράνο, η οποία την περασμένη αγωνιστική έχασε με 2-1 από την ανεβασμένη Ιντεπεντιέντε εκτός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 32′, όμως οι γηπεδούχοι μέχρι το 62′ ολοκλήρωσαν την ανατροπή. Σήμερα, επιστρέφει στην Κορδοβα, εκεί όπου συνήθως δεν χάνει (2-3-1 φέτος) και θα προσπαθήσει για το θετικό αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν ο μπακ Μενόσε και ο φορ Σουάρες.

Από τη μεριά της, η Ατλέτικο Τουκουμάν επέστρεψε ξανά στις νίκες, επικρατώντας 2-1 της Ροζάριο Σεντράλ εντός έδρας την περασμενη αγωνιστική. Η ομάδα του Σιελίνσκι δεν είχε γενικά καλή παρουσία, η αντίπαλος προηγήθηκε στο 28’, όμως μέχρι το 40′ πέτυχε δύιο γκολ που ήταν αρκετά για να της δώσουν το τρίποντο. Αυτό ήταν το έκτο φετινό, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στις άσχημες μέρες, η Ατλέτικο έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Στα αγωνιστικά, από το σημερινό ματς θα λείψουν ο μπακ Λάμας και ο φορ Άλβαρες.

Εκτίμηση: Δύσκολα κοντράρεται εντός έδρας η Μπελγράνο, όμως η Ατλέτικο Τουκουμάν αποτελεί εγγύηση φέτος. Για μεγαλύτερη σιγουριά πάμε με το συνδυαστικό Χ2 & GG.

Αρχεντίνος Τζ. – Ταγέρες

Η ήττα με 2-1 στην έδρα της Τίγκρε ήταν η πέμπτη σερί για την Αρχεντίνος Τζούνιορς στο πρωτάθλημα και σήμανε την απόλυση του κόουτς Καρμπόνι. Πλέον, τη θέση του πήρε ως υπηρεσιακός ο Σανσότι, ενώ θα παλέψουν για τη μόνιμη διαδοχή οι Λεντέσμα και Λαβαγιέν. Το κύριο μέλημα της ομάδας, βέβαια, είναι να επιστρέψει στις νίκες από τις οποίες απέχει από τις αρχές Σεπτέμβρη και πλέον η ειδική βαθμολογία την… πιέζει επικίνδυνα. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν σήμερα οι χαφ Μακάλιστερ και Μπαταγίνι, ενώ επιστρέφει ο φορ Μπομπαντίγια.

Από την άλλη μεριά, η Ταγέρες έμεινε στο 0-0 με αντίπαλο την Αλντοσίβι, ένα αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της, σε ένα παιχνίδι άνευρο χωρίς πολλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Το θετικό για την ομάδα του Βοϊβόντα ήταν πως για τρίτο σερί ματς κράτησε το μηδέν στα μετόπισθεν, όμως σήμερα θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο απέναντι σε μια αντίπαλο που θέλει οπωσδήποτε τους βαθμούς. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο φορ Βαλόγες, ενώ αμφίβολοι είναι ο μπακ Γοδόι, ο φορ Ορτίς και ο χαφ Μαρόνι.

Εκτίμηση: H Αρχεντίνος καίγεται για τη νίκη, όμως η αλλαγή τεχνικού ίσως την αποπροσανατολίσει απέναντι σε μια ομάδα που ξέρει να παίζει άμυνα. Καλύτερα να το αφήσουμε στην άκρη. ΝΟ ΒΕΤ

Ροζάριο Σεντράλ – Εστουδιάντες

Μπορεί να προηγήθηκε απέναντι στην Ατλέτικο Τουκουμάν εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική η Ροζάριο Σεντράλ, όμως τελικά οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή και επικράτησαν με 2-1! Όλο το βάρος πλέον για τη Σεντράλ ρίχνεται στο κύπελλο, καθώς θα δώσει το παρών για πέμπτη σερί χρονιά! Στον ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Τέμπερλεϊ, επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια). Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο τιμωρημένος χαφ Ορτιγόσα και οι τραυματίες Ερέρα και Καμπέσας. Αντιθέτως, επανέρχεται στη δράση ο φορ Ρούμπεν.

Από τη μεριά της, η Εστουδιάντες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στην έδρα της Κολόν, μένοντας στο 1-1. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Μπενίτες παρέμεινε για έκτο σερί ματς αήττητη, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω της το άσχημο ξεκίνημα. Οι “φοιτητές” με νίκη σήμερα ανεβαίνουν στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά φέτος και αυτό αποτελεί από μόνο του ισχυρό κίνητρο. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Παβόνε, Μπράνα και Ερκιάγια.

Εκτίμηση: Η Ροζάριο έχει το μυαλό της στον τελικό Κυπέλλου, ενώ η Εστουδιάντες έχει αποκτήσει σταθερότητα. Και οι δύο δείχνουν μεγάλη ευκολία στο σκοράρισμα. GG

Σε ενδιαφέρει