Nations League D: Ένα βαθμό θέλει η ΠΓΔΜ

Με ισοπαλία απέναντι στο Γιβραλτάρ η ΠΓΔΜ εξασφαλίζει την πρωτιά και μαζί την άνοδο στη Λιγκ Γ της διοργάνωσης.
Nations League D: Ένα βαθμό θέλει η ΠΓΔΜ

Τέσσερις αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για την Λιγκ Δ του Nations League.

Πιο συγκεκριμένα, στον 1ο όμιλο όλα έχουν ξεκαθαρίσει αφού η Γεωργία έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση και την άνοδο, ενώ στον 4ο όμιλο η ΠΓΔΜ χρειάζεται ένα βαθμό απέναντι στο Γιβραλτάρ για να τερματίσει στην κορυφή και να μη νοιάζεται τι θα συμβεί στο ματς Λιχτενστάιν – Αρμενία.

Ανάλυση

Γεωργία – Καζακστάν

Το 1-1 στην Ανδόρα αποτέλεσε και την πρώτη απώλεια βαθμών για τη Γεωργία στον όμιλο. Καμία σημασία δεν είχε αυτό για την ομάδα του Βάις, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση και κατά συνέπεια τον προβιβασμό της στην Λιγκ Γ. Για σήμερα, πάντως, ο κόουτς ζήτησε από τους παίκτες του να είναι σοβαροί και να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με μια θετική εμφάνιση και αποτέλεσμα. Στα αγωνιστικά, κανονικά διαθέσιμοι είναι οι Κχακβετάτζε και Αραμπουλί, όχι όμως και οι Κιτεϊσβίλι και Ναβαλόφσκι.

Από την άλλη μεριά, το Καζακστάν έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Λετονία, όμως σίγουρα η εικόνα του ματς έδειχνε πως άξιζε κάτι παραπάνω. Έτσι, η ομάδα του Στοΐλοφ δεν παίζει για τίποτε άλλο σήμερα σε αυτό άτυπο ντέρμπι κορυφής εκτός από το γόητρό της. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τους Κοζάκους στο σημερινό ματς, όμως ο Βούλγαρος κόουτς αναμένεται να παρατάξει εναλλακτική ενδεκάδα με σκοπό να τσεκάρει αρκετούς παίκτες που δεν πήραν ευκαιρίες μέχρι τώρα.>

Εκτίμηση: Καμία βαθμολογική σημασία δεν έχει η αναμέτρηση, όμως θεωρώ ότι η απουσία άγχους θα φέρει γκολ και από τις δύο πλευρές. GG

Ανδόρα – Λετονία

Τον βαθμό κόντρα στην πρωτοπόρο Γεωργία (1-1) κατάφερε να αποσπάσει την περασμένη αγωνιστική η Ανδόρα και αυτό αποτελεί επιτυχία από μόνο του. Σήμερα, η ομάδα του Άλβαρεζ χωρίς άγχος για κάτι θα ψάξει για την πρώτη της νίκη στον όμιλο απέναντι σε μια ομάδα που με τη σειρά της δεν έχει επίσης τρίποντο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο μέσος Ζόρντι Αλάεθ, ενώ εκτός θα μείνουν οι τιμωρημένοι Βιεϊρά, Ρέμπες και Ρούμπιο.

Από τη μεριά της, η Λετονία κατάφερε και εκείνη να πάρει το βαθμό απέναντι στο Καζακστάν (1-1) εκτός έδρας την περασμένη αγωνιστική. Έτσι, μοναδικό κίνητρο για την ομάδα του Πααταλάινεν σήμερα αποτελεί η επιθυμία να μην τελειώσει τον όμιλο χωρίς νίκη. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο φορ Γκουτκόβσκις, όμως εκτός θα μείνουν ο αμυντικός Τσερνομόρντιτς, ο μέσος Σαβέλιεφ και ο φορ Ουλντίκις.

Εκτίμηση: Κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν υπάρχει στο ματς, οπότε θα το αφήσουμε και εμείς στην άρκη. NO BET

ΠΓΔΜ – Γιβραλτάρ

Aπό την καθοριστική νίκη με 2-0 μέσα στο Λιχτενστάιν προέρχεται η ΠΓΔΜ, δείχνοντας αντίδραση μετά τη συντριβή με 4-0 στην Αρμενία. Έτσι, η ομάδα του Ανγκελόφσκι παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου στο +3 από τους Αρμένιους και σήμερα χρειάζεται απλά ένα βαθμό για να τερματίσει εκεί ή να μη νικήσει η Αρμενία το Γιβραλτάρ. Στα αγωνιστικά, ο Σκοπιανός κόουτς δεν υπολογίζει στον γκολκίπερ Νίλσον και τον αμυντικό Ριστόφσκι, ενώ σημαντική είναι η επιστροφή των Τρικόφσκι και Ελμάς.

Το Γιβραλτάρ, από τη μεριά του, υπέστη εντός έδρας συντριβή με 2-6 από την Αρμενία την περασμένη αγωνιστική, σε ένα ματς που οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, όμως στη συνέχεια το… πλήρωσαν ακριβά. Το σημαντικό για την ομάδα του Ρίμπας είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα αποφεύγει την τελευταία θέση, αφού το Λιχτενστάιν βρίσκεται στο -3. Μεγάλη επιτυχία για το μικρό αυτό κρατίδιο. Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ουρουγουανός τεχνικός άφησε εκτός τον μπακ Μπόσιο, ενώ επιστρέφει ο φορ Στις. Εκτός παραμένουν ο μέσος Γκόσλινγκ και ο φορ Γκαμπρέρα.

Εκτίμηση: Ένα βαθμό χρειάζεται η ΠΓΔΜ και θεωρώ ότι θα τον πάρει και με το παραπάνω. Βλέπω πολλά γκολ στο ματς. 1 & Over 4,5

Λιχτενστάιν – Αρμενία

Mπορεί το Λιχτενστάιν να άντεξε για ένα ημίχρονο στην έδρα της ΠΓΔΜ την περασμένη αγωνιστική, όμως τελικά ηττήθηκε με 2-0. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να μείνει με 10 παίκτες στο 50′ και μετά από τρία λεπτά δέχτηκε το πρώτο γκολ, ενώ στο δεύτερο ήρθε στις καθυστερήσεις. Ακόμα ένας αγώνας χαμένος για την ομάδα του Πάουριτς, η οποία θα τερματίσει τελικά στην τελευταία θέση. Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν οι Μαρσέλ Μπούχελ και Κόφμαν, ενώ εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος αμυντικός Βάιζερ.

Από την άλλη μεριά, η Αρμενία μετά τις δύο σερί ήττες που υπέστη έδειξε μεγάλη αντίδραση πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες με 10 γκολ ενεργητικό! Στο τελευταίο της ματς πήγε στο Γιβραλτάρ και διέσυρε την τοπική ομάδα με 6-2, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μοβσισιάν που σημείωσε 4 τέρματα! Σήμερα, η ομάδα του Γκιουλμπουντάγιαντς κυνηγάει ένα… θαύμα, αφού θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο στο δικό της ματς και ήττα της ΠΓΔΜ από το Γιβραλτάρ για να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Δύσκολο σενάριο. Στα αγωνιστικά, επιστρέφει ο φορ Μπαρσεγιάν.

Εκτίμηση: Aρκετά ανώτερη είναι η Αρμενία και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη. Θεωρώ ότι το Λιχτενστάιν μπορεί να τη δυσκολέψει. Δε βλέπω μεγάλο σκορ. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει