Nations League C: Χτίζει σερί με τον Άγγελο

Νίκη ψυχολογίας θέλει απόψε η Ελλάδα για να διευρύνει το σερί της με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο.
ellada esthonia

Με δύο αναμετρήσεις διεξάγεται σήμερα η τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου της Λιγκ Γ του Nations League.

H πρωτιά έχει κριθεί, αφού η Φινλανδία ήδη έχει προβιβαστεί και μαθηματικά για την αμέσως υψηλότερη κατηγορία και πάει στην έδρα της Ουγγαρίας που θέλει τη νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό μέσω της “τρίτης χειρότερης” ομάδας των ομίλων της Λιγκ Γ. Η Εθνική μας, τέλος, υποδέχεται την Εσθονία σε ένα ματς χωρίς βαθμολογικό αντίκρισμα, όμως θέλει τη νίκη για να χτίσει σερί με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο.

Ανάλυση

Eλλάδα – Εσθονία

Νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο της Ελλάδας, αφού η εθνική μας την περασμένη αγωνιστική επιβλήθηκε με 1-0 επί της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήθελε νίκη με δύο γκολ διαφορά για να έχει ελπίδες για την πρώτη θέση και τώρα αυτό το σκορ σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Φινλανδούς μας αφήνει σίγουρα δεύτερους. Η εικόνα της ελληνικής ομάδας ήταν αισθητά καλύτερη, όμως χρειάζεται να αλλάξουν αρκετά πράγματα σε οργάνωση και νοοτροπία για να ανέβει ξανά επίπεδο. Σήμερα, υποδέχεται την ουραγό και υποβιβασμένη Εσθονία στο ΟΑΚΑ με σκοπό το “2 στα 2” με τον Αναστασιάδη στον πάγκο και συνεπώς το χτίσιμο νικηφόρου σερί που θα ανεβάσει κι άλλο την ψυχολογία. Στα αγωνιστικά, νοκ άουτ τέθηκε ο Μανωλάς που τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Ρισβάνης. Εκτός θα μείνουν και οι Μήτρογλου, Σιόβας και Κουρμπέλης.

Από τη μεριά της, η Εσθονία πήγε στη Βουδαπέστη την περασμένη αγωνιστική με σκοπό τη νίκη που θα της έδινε ελπίδες για την αποφυγή της τελευταίας θέσης και συνεπώς του υποβιβασμού, όμως τελικά ηττήθηκε 2-0. Έτσι, η ομάδα του Ρέιμ με ένα βαθμό σε 5 ματς παρέμεινε στον… πάτο και μαθηματικά και ο υποβιβασμός στη χαμηλότερη κατηγορία ήρθε μοιραία. Σήμερα, οι Εσθονοί έρχονται στην Αθήνα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο και με σκοπό το καλύτερο δυνατό. Εκτός έχουν μείνει ο αμυντικός Μετς και ο μέσος Κάιτ.

 

Εκτίμηση

Ανώτερη ποιοτικά είναι η εθνική μας ομάδα και σήμερα θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη με όσο καλύτερη εμφάνιση (καιρού επιτρέποντος) μπορεί. Πάμε στον άσο με συνοδεία γκολ. 1 & Over 2,5

Ουγγαρία – Φινλανδία

Tην περασμένη αγωνιστική η Ουγγαρία υποδέχτηκε την Εσθονία με σκοπό τη νίκη για να αποφύγει την τελευταία θέση και τα κατάφερε με σκορ 2-0. Έτσι, οι Μαγυάροι σιγούρεψαν την τρίτη θέση και τώρα θέλουν άλλη μία νίκη απέναντι στην αδιάφορη Φινλανδία για να μη μπουν σε μπελάδες… υποβιβασμού μέσω των χειρότερων τρίτων των ομίλων. Σήμερα επιστρέφει στον πάγκο ο κόουτς Ρόσι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του στο προηγούμενο ματς, όμως εκτός θα μείνει ο χαφ Πετκάι που συμπλήρωσε κάρτες.

Από τη μεριά της, η Φινλανδία ήρθε στο ΟΑΚΑ την περασμένη Πέμπτη με σκοπό τουλάχιστον να μη χάσει με δύο γκολ και πάνω και τα κατάφερε, αφού τελικά ηττήθηκε μόλις 1-0 από την εθνική μας. Έτσι, η ομάδα του Κανέρβα κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου και παράλληλα εξασφάλισε την άνοδο στη Λιγκ Β του Nations League. Σήμερα, οι Σκανδιναβοί έρχονται στη Βουδαπέστη χωρίς άγχος και όπως είναι λογικό αναμένονται αλλαγές στην ενδεκάδα. Δεδομένη είναι η απουσία του αρχηγού Σπαρκ και από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Εκτίμηση

Πρόκειται για ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον. Η Ουγγαρία θέλει το τρίποντο για να αποφύγει τα μπλεξίματα με τις άλλες τρίτες των ομίλων απέναντι στην πειραματική ενδεκάδα των Φινλανδών. 1

Σε ενδιαφέρει