Nations League D: Mε το μυαλό στον… τελικό

Κόσοβο και Αζερμπαϊτζάν θέλουν τις νίκες σήμερα για να πάνε στο μεταξύ τους που θα κρίνει την πρωτιά.
aze kos

Mε δύο αναμετρήσεις διεξάγεται σήμερα η πέμπτη αγωνιστική του 3ου ομίλου της Λίγκ Δ του Nations League.

Kόσοβο και Αζερμπαϊτζάν θέλουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Μάλτα και Νήσων Φερόε αντίστοιχα, ώστε την τελευταία αγωνιστική να παίξουν για την πρωτιά στο μεταξύ τους ματς.

Ανάλυση

Αζερμπαϊτζάν – Νήσοι Φερόε

Aήττητο παραμένει στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές το Αζερμπαϊτζάν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι βρίσκεται και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τάση των Αζέρων να φέρνουν ισοπαλίες, κάτι που συνέβη και στο τελευταίο τους ματς απέναντι στη Μάλτα κόντρα στην οποία κόλλησαν στο 1-1. Έτσι, η ομάδα του Ο Γκουρμπάνοφ βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο -2 από το πρωτοπόρο Κόσοβο και σήμερα χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη για τα παίξει όλα για όλα στο ματς της τελευταίας αγωνιστικές απέναντι στους Κοσοβάρους. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έμειναν οι Μαχαμανταλίγιεφ, Μιρζαμπέγιοφ, Χασαναλιζάντε και Αλασκάροφ, ενώ νέα πρόσωπα σε αυτήν είναι οι Μπαλάγιεφ, Αλίγιεφ και Μ.Αμπάσοφ.

Από τη μεριά τους, τα Νησιά Φερόε κατάφεραν να κρατήσουν στο 1-1 εντός έδρας το Κόσοβο και έτσι βρίσκονται στην τρίτη θέση με +2 από την ουραγό Μάλτα. Έστω κι αν η τελευταία θέση δεν οδηγεί σε χαμηλότερη κατηγορία, το γεγονός ότι μπορεί να την αποφυγεί αποτελεί ψυχολογικό… κατόρθωμα για την ομάδα του Όλσεν και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει απλά να μη χάσει από τη Μάλτα την τελευταία αγωνιστική. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ντάβιντσεν, Μελεμγκάρντ, Π.Γιουστίνουσεν, Γιένσεν και Φ.Γιουστίνουσεν και τις θέσεις τους θα πάρουν οι Έγκιλσον, Γ.Ντάβιντσεν, Μπιαρτάλιο, Φρεντερικσμπέργκ και Τόμσεν.

 

Εκτίμηση

Η διαφορά δυναμικότητας είναι δεδομένη, όμως οι νησιώτες παλεύουν κάθε ματς ξεχωριστά. Θεωρώ ότι μπορούν τουλάχιστον να σκοράρουν. GG

Μάλτα – Κόσοβο

Τον δεύτερό της βαθμό στον όμιλο κατάφερε να πάρει την περασμένη αγωνιστική η Μάλτα, η οποία αναδείχθηκε 1-1 στην έδρα του Αζερμπαϊτζάν. Παρ’ όλα αυτά, δύσκολα οι νησιώτες θα αποφύγουν την τελευταία θέση, αφού η ποιότητα του ρόστερ τους είναι αρκετά χαμηλή ακόμα και τα δεδομένα του συγκεκριμένου ομίλου. Για σήμερα, ο Φαρούγκια δεν έχει στη διάθεσή του οι Ατάρντ, Τζόνσον και Φαρούγκια και τη θέση τους πήραη οι Καρουάνα, Βέλα και Νβόκο.

Από τη μεριά του το Κόσοβο πραγματοποιεί καλό τουρνουα μέχρι τώρα, αφού με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου και με μια ακόμα νίκη σήμερα κάνει σπουδαίο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης που δίνει προβιβασμό στην υψηλότερη Λίγκα. Στα αγωνιστικά, ο κόουτς Σαλάντ δε θα έχει στη διάθεσή του τους φορ Ρασάνι και Νουχίου.

Εκτίμηση

Δεν τίθεται θέμα απώλειας για το Κόσοβο τη δεδομένη στιγμή, όμως η Μάλτα σκοράρει σε κάθε ματς του ομίλου. Πάμε με το γκολ των γηπεδούχων. Mάλτα Over 0,5

Σε ενδιαφέρει