Ισπανία: Ντέρμπι μίσους με προπονητές στα… σχοινιά!

Το πολύ μεγάλο ντέρμπι μίσους ανάμεσα στην Οβιέδο και τη Χιχόν ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.
Oviedo Gijon

Μεγάλο ντέρμπι στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας.

Η Οβιέδο φιλοξενεί τη Χιχόν, με τους προπονητές των δύο ομάδων να κοιτούν… κατάματα το φάσμα της απόλυσης σε περίπτωση αποτυχίας.

Ανάλυση

Οσασούνα – Τενερίφη

Νίκη χαρακτήρα και προσωπικότητας από την Οσασούνα κόντρα στην Εξτρεμαδούρα και μάλιστα εκτός έδρας. Έμεινε πίσω στο σκορ με 2 – 0 μέχρι το 39’ και κατάφερε να μειώσει στο 42’ σε 2 – 1 και αυτό ήταν σημείο – κλειδί στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 74’ το έκανε 2 – 2, στο 78’ έμεινε με 10 παίκτες και τελικά στο 93’ μέσω αντεπίθεσης, έπιασε τους γηπεδούχους στον ύπνο για το τελικό 2 – 3. Πρώτη εκτός έδρας νίκη έπειτα από 6 μήνες. Μεγάλο όπλο η έδρα της στην οποία έχει 6 νίκες και 5 ισοπαλίες από τον Απρίλιο. 6 συνεχόμενα GG.

Στο 0 – 0 κόλλησε εντός έδρας κόντρα στην Αλμπαθέτε η Τενερίφη, σε ένα ματς που της έλειψε μόνο το γκολ. Είχε πολλές ευκαιρίες και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα ένα δοκάρι πριν από τη λήξη του αγώνα και έτσι έχασε δύο βαθμούς. Έχει μόλις 2 νίκες στις τελευταίες 15 αγωνιστικές και φυσιολογικά είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, αν και είναι περισσότερο ομάδα των ισοπαλιών (9) παρά των ηττών. Έχουν γκολ τα εκτός έδρας παιχνίδια της, αφού 9/11 έχουν καταλήξει στο GG.

Εκτίμηση: Πολύ δυνατοί οι γηπεδούχοι στην έδρα τους και κόντρα στην αδύναμη Αλμπαθέτε μπορούν να πάρουν τη νίκη. Άσος.

Ποιος θα μείνει… ζωντανός στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στην Οβιέδο και τη Σπόρτινγκ Χιχόν; 

Σαραγόσα – Μαγιόρκα

Επιτέλους νίκη για τη Σαραγόσα, καθώς κόντρα στην Ταραγόνα αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στο 4’ εκτός έδρας, κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα με 1 – 3. Στο 32’ ισοφάρισε, στο 65’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1 – 2, ενώ στο 91’ διαμόρφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη της νίκη έπειτα από 8 αγωνιστικές και φυσιολογικά πήρε μεγάλη ανάσα. Σήμερα στοχεύει στην πρώτη εντός έδρας νίκη της από τον Αύγουστο (0 – 3 – 2).

Στις νίκες επανήλθε και η Μαγιόρκα που επικράτησε πολύ εύκολα εντός έδρας της Κόρδοβα με 3 – 0. Είχε μείνει μακριά από τα θετικά αποτελέσματα εδώ και 4 αναμετρήσεις, οπότε ήταν επιβεβλημένο το τρίποντο. Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στο 0 – 0 και όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος. Εκτός έδρας δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά, αφού δεν έχει κερδίσει από τον Αύγουστο, έχοντας 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Εκτίμηση: Ήρθε η στιγμή για τη Σαραγόσα να νικήσει και εντός έδρας κόντρα στην έτσι κι αλλιώς soft Μαγιόρκα. Άσος.

Οβιέδο – Σπόρτινγκ Χιχόν

* Ντέρμπι μίσους

Συντριβή για την Οβιέδο μία αγωνιστική πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ Χιχόν. Ήττα με 4 – 0 εκτός έδρας από την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και υπάρχει προβληματισμός εν όψει του ντέρμπι. Μόλις στο 21’ έγινε το 1 – 0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε σε 10 λεπτά (65’ – 75’) διάστημα στο οποίο δέχθηκε τρία γκολ. Είχε ένα δοκάρι στο 4 – 0, οπότε ανούσιο και να το συζητάμε. Προπονητής είναι ο Ανκέλα και αν ηττηθεί και σήμερα στο ντέρμπι, το πιθανότερο είναι να απολυθεί. Πάντως εντός έδρας είναι πολύ καλή έχοντας 5 νίκες και 3 ισοπαλίες στα τελευταία 9 ματς.

Κατάφερε να σώσει το εντός έδρας ματς κόντρα στη Μάλαγα και να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας η Χιχόν. Με γκολ στο 94’ πήρε το 2 – 2 κόντρα και έτσι ο Ρουμπέν Μπαράχα πήρε μία εβδομάδα ακόμα… ζωής στον πάγκο της ομάδας. Πάντως, εννοείται, ότι εφόσον δεν νικήσει ούτε σήμερα, τότε θα απολυθεί. Σε αυτό το ματς συμπλήρωσε 6 ματς χωρίς νίκη με μόλις 2 ισοπαλίες και παραμένει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Τραγική εκτός έδρας, έχοντας 3 ισοπαλίες και 8 ήττες από τις 15 Απριλίου. Σημαντική η απουσία του Φινλανδού διεθνή, Λουντ.

Εκτίμηση: Το κυριότερο που θέλουν οι δύο ομάδες είναι να μην χάσουν. Σε κακή κατάσταση αμφότερες, οπότε πάμε με την ισοπαλία.

Σε ενδιαφέρει