Betshop Basket League: Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Betshop Basket League: Δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Έκτη αγωνιστική για την Betshop Basket League με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να έχουν δύσκολες αποστολές.

Ο Δικέφαλος του Βορρά φιλοξενείται στη Λήμνο από τον Ήφαιστο, ενώ η «Ένωση» με απουσίες έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στην Κύμη στη Χαλκίδα.

Ανάλυση

Ήφαιστος Λήμνου – ΠΑΟΚ

Πιθανότατα δεν θα κινδυνεύσει με την παραμονή στην κατηγορία, αλλά ο Ήφαιστος Λήμνου φαίνεται ότι θα στηριχθεί πολύ στην έδρα του, καθώς εκτός έχει πρόβλημα. Ηττήθηκε στο Περιστέρι με 89 – 81 και πολύ πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το σκορ. Η διαφορά ήταν παγιωμένη κοντά στους 20 πόντους και απλά στην 4η περίοδο σώθηκαν τα προσχήματα. Πολύ καλός ο Σμιθ με 6/7 τρίποντα και ο Έβανς με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Βελτιώνεται ο ΠΑΟΚ και το κυριότερο έχει βρει τη σταθερότητα που του έλειπε στην αρχή της σεζόν. Έχει πλέον πέντε συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις με την τελευταία να είναι απολύτως αναμενόμενη και άνετη κόντρα στην ελβετική Φρίμπουργκ. Πολύ κατώτερος αντίπαλος και λογικά επικράτησε 92 – 61, επιστρέφοντας σε ρεκόρ 3 – 3. Πολύ καλός στο ματς ο Αθηναίου με 16 πόντους, ενώ σταθερά θετικός ο Λάκι Τζόουνς με 10 πόντους.

Εκτίμηση: Μπορεί ο ΠΑΟΚ να προέρχεται από πέντε νίκες, αλλά εκτός έδρας σε τέτοιου είδους ματς δυσκολεύεται. Άσος με +3,5.

Κορυφαίες αποδόσεις και πλήθος ειδικών στην Betshop Basket League 

Λαύριο – Κολοσσός Ρόδου

Καμία ουσιαστική κριτική δεν μπορεί να γίνει για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, με το Λαύριο να ηττάται με το πολύ βαρύ 102 – 63. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη παρέμεινε σε επαφή με το σκορ μόνο μέχρι τα μέσα της 2ης περιόδου, εκεί δηλαδή που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ένα σερί 11 – 0 και εξαφανίστηκαν. Καλύτερος παίκτης ο Μέλσον με 23 πόντους. Πριν από αυτό το ματς είχε επικρατήσει του Πανιωνίου με το επιβλητικό 90 – 60 και έτσι παίρνει τις νίκες που πρέπει να πάρει. Μία τέτοια είναι και κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου.

Είναι μακράν της δεύτερης μία από τις πιο δύσκολες χρονιές για τον Κολοσσό Ρόδου, αφού ο στόχος του είναι η παραμονή στην κατηγορία και τέλος. Ηττήθηκε σε ένα ματς που δεν επιτρεπόταν να χάσει κόντρα στον Άρη με 61 – 72. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προερχόταν από μακρύ ταξίδι στη Φινλανδία και παρ’ όλα αυτά, ήταν αυτή που έδειξε πολλές δυνάμεις και καθαρό μυαλό στο τέλος για να φτάσει στο τέλος στη νίκη. Μόλις 2/22 τρίποντα και 11 ασίστ, δεν άφησαν περιθώρια στον Κολοσσό.

Εκτίμηση: Με την εικόνα που δείχνει αυτή τη στιγμή ο Κολοσσός Ρόδου, δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Άσος είναι το ματς, αν και το χάντικαπ των 8,5 πόντων είναι πολύ οριακό.

Πανιώνιος – Ρέθυμνο

Ναι μεν ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό με 67 – 88 ο Πανιώνιος, αλλά φαίνεται ότι είναι ένα κλικ ανώτερος ποιοτικά με τις προσθήκες στις οποίες προχώρησε. Ντόρσεϊ, Μπέρι και Παπαντωνίου πήραν απευθείας ρόλο στο ροτέισον και μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω. Ειδικά, ο Έλληνας γκαρντ είχε 17 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Σήμερα αντιμετωπίζει μια ομάδα που δεν έχει νίκη και το «πρέπει» περνά στη δική του πλευρά και πρέπει να ανταποκριθεί.

Εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο για το Ρέθυμνο κόντρα στον Προμηθέα, αλλά ηττήθηκε στο τελευταίο σουτ. Οι Πατρινοί επικράτησαν με 73 – 72, με τους Κρητικούς να επιστρέφουν μέχρι και από το – 13, αλλά ο Μπαρτ Τζούνιορ που ήταν πολύ καλός, αστόχησε σε ένα πολύ δύσκολο τελευταίο σουτ. Εκτός από τον πρώην παίκτη του Φάρου Λάρισας, πολύ καλή απόδοση είχαν οι Ντάνιελς και Τζόουνς. Παραμένει χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Εκτίμηση: Ο Πανιώνιος μέσα στην έδρα του είναι μια κανονική ομάδα. Εκεί έχει επικρατήσει και του Άρη, Τώρα θα είναι και ενισχυμένος. Ωστόσο, και ο Ρέθυμνο παίζει έναν τελικό. Διπλό με +4,5.

Χολαργός – Προμηθέας

Έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ ο Χολαργός και παρά την ήττα του (73 – 63) πέτυχε τον στόχο του, αφού αυτό ήταν που ήθελε η ομάδα του Λυκογιάννη στο ΟΑΚΑ. Το πιο δύσκολο μέρος για τον Χολαργό ήταν η 2η περίοδος, όταν σημείωσε μόλις 8 πόντους, ενώ στην 3η περίοδο επέτρεψε 23 πόντους σε μια ομάδα που είχε και πολλές απουσίες. Αυτή τη στιγμή ο Χολαργός είναι στο 2 – 3, έχοντας κάνει στην έδρα του και μια μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Εν μέσω κούρασης, ταξιδιών και προβλημάτων τραυματισμών, ο Προμηθέας αποτελεί μια ομάδα πρότυπο. Επικράτησε χωρίς καλή εμφάνιση εκτός έδρας του Ρεθύμνου με 72 – 73, σε ένα ματς που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ και αφού οι Πατρινοί έχασαν μια διαφορά 13 πόντων που είχαν χτίσει στη 2η περίοδο. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τκεος έδρας την ισχυρή Νεπτούνας και πάλι τους Χολ και Έλις. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος, ο Προμηθέας ήταν πίσω στο σκορ με 68 – 61, αλλά κόντρα στα προγνωστικά επικράτησαν με 82 – 83! Αυτή ήταν η πέμπτη νίκη τους στη διοργάνωση. Παραμένουν εκτός οι δύο, αλλά κανονικά το ντεμπούτο του θα κάνει ο γκαρντ Όντουμ που ανακοινώθηκε τα τελευταία 24ωρα.

Εκτίμηση: Φαβορί παρουσιάζεται ο Χολαργός λόγω προφανώς της κούρασης που θα έχει ο Προμηθέας. Κόντρα σε αυτό το ενδεχόμενο, λοιπόν, διπλό με +2,5.

Κύμη – ΑΕΚ

Φυσιολογική ήττα μεν, βαριά δε για την Κύμη στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ με 78 – 60. Στις πρώτες δύο περιόδους έμεινε η διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και από εκεί και μετά οι γηπεδούχοι με σπουδαία άμυνα έγειραν υπέρ τους την πλάστιγγα. Ο Χόρτον είχε 24 πόντους με 15 ρίμπάουντ ενώ 15 πόντους είχε ο Κάμφορ. Η Κύμη έχει 5 ξένους και όχι 6 όπως δικαιούται, καθώς δεν έχει αντικατασταθεί ο Ουμπίλα.

Είχε απουσίες κόντρα στη Λιετκαμπέλις η ΑΕΚ, αλλά έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε των Λιθουανών με 65 – 59 στο ΟΑΚΑ. Παρά το γεγονός ότι κυνηγούσε στο σκορ, κατάφερε με αντεπίθεση στο τέλος να πάρει τη νίκη και να φτάσει στο 5 – 1 στο φετινό BCL. Κορυφαίος της ΑΕΚ ήταν ο Χάντερ που είχε 28 πόντους και 9 ριμπάουντ, 12 είχε ο Λαρεντζάκης, ενώ παίκτης αποκάλυψη ήταν ο νεαρός Μωραΐτης που έπαιξε για 28 λεπτά. Στην αποστολή αναμένεται να είναι ο Ντούσαν Σάκοτα, άγνωστο όμως πόσο έτοιμος είναι. Εκτός παραμένουν Ράταν Μέις, Ξανθόπουλος και Καββαδάς.

Εκτίμηση: Παραδοσιακά η ΑΕΚ έχει προβλήματα εκτός έδρας και τώρα που έχει και θέματα τραυματισμών θα τα βρει ακόμα πιο δύσκολα. Άσος με +6,5.

Σε ενδιαφέρει