Nations League C: «Κομβικό» ματς στο Βελιγράδι, «τελικός» στη Σκόδρα

Αλβανία και Σκωτία θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για πρωτιά, ενώ η Σερβία διευκολύνει τη δική της προσπάθεια για άνοδο.
rom serb

Τρεις αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για τη Λιγκ Γ του Nations League.

Στον 1ο όμιλο το ματς Αλβανία – Σκωτία αποτελεί… τελικό και για τις δύο αν θέλουν να έχουν ελπίδες για την πρώτη θέση, ενώ στον 4ο όμιλο η Σερβία με νίκη επί του Μαυροβουνίου κάνει μεγάλο βήμα για την πρωτιά και η Ρουμανία θέλει νίκη επειγόντως απέναντι στην ήδη υποβιβασμένη Λιθουανία για να έχει ελπίδες για την κορυφή.

Ανάλυση

Σερβία – Μαυροβούνιο

Σημαντικότατο βαθμό μέσα στο Βουκουρέστι απέναντι στη Ρουμανία με 0-0 απέσπασε η Σερβία την περασμένη αγωνιστική. Με αυτήν την ισοπαλία παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της. Σήμερα, η ομάδα του Κρστάγιτς επιστρέφει στο Βελιγράδι για το γειτονικό ντέρμπι και σε περίπτωση που επικρατήσει θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την πρώτη θέση. Στα αγωνιστικά, με αρκετές απουσίες θα παραταχθούν οι γηπεδούχοι, αφού θα λείψουν οι μέσοι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, και Φέισα, ο γκολκίπερ Ντιμίτροβιτς και ο μεσοεπιθετικός Κόστιτς.

Από τη μεριά του το Μαυροβούνιο μετά την εντός έδρας ήττα από την αποψινή του αντίπαλο έβγαλε αντίδραση και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, επικρατώντας 1-4 εκτός έδρας επί της Λιθουανίας. Πλέον, η ομάδα του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς βρίσκεται στο -1 από τους πρωτοπόρους Σέρβους και απόψε πάει στο Βελιγράδι με στόχο τουλάχιστον να μην ηττηθεί, αφού στην αντίθετη περίπτωση αποχαιρετά τα όνειρα της ανόδου. Αρκετές και βασικές είναι οι ελλείψεις των φιλοξενούμενων, αφού εκτός θα μείνουν ο αρχηγός Στέφαν Γιόβετιτς, ο στόπερ Σάβιτς και ο μέσος Βούκσεβιτς.

Εκτίμηση

Με απουσίες παρατάσσονται και οι δύο ομάδες, όμως ακόμα κι έτσι οι γηπεδούχοι διαθέτουν περισσότερη ποιότητα. Εύκολα ή δύσκολα ο άσος θα έρθει χωρίς… πολλά πολλά! 1 & Under 3,5

Αλβανία – Σκωτία

Tην ήττα με 2-0 στο Ισραήλ γνώρισε την περασμένη αγωνιστική η Αλβανία και πλέον η αποστολή της για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου δυσκόλεψε αρκετά. Η ομάδα του Κριστιάν Πανούτσι συμπλήρωσε δύο ήττες σε τρία ματς και πλέον αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο του υποβιβασμού. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα ελπίδες και για την πρωτιά, όμως δεν είναι στο χέρι της, καθώς θα χρειαστούν κάποιοι συνδυασμοί αποτελεσμάτων από εδώ και πέρα. Σήμερα, η νίκη αποτελεί μονόδρομο, αφού σε κάθε άλλο αποτέλεσμα αποχαιρετά και μαθηματικά τις ελπίδες για την κορυφή και έρχεται πιο κοντά στη χαμηλότερη Λίγκα. Στα αγωνιστικά, ο Ιταλός κόουτς δε θα έχει στη διάθεσή του τους αμυντικούς Λεντζάνι και Μιχάι, τον χαφ Ραμάντανι και τον γκολκίπερ Χότζα.

Η Σκωτία, από τη μεριά της, δεν κατάφερε να συνεχίσει νικηφόρα, καθώς την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε με 2-1 στο Ισραήλ και πλέον βρίσκεται δεύτερη στον όμιλο και στο -3 από την κορυφή. Σήμερα, η ομάδα του ΜακΛις πάει στην Αλβανία με στόχο το διπλό που θα της αυξήσει τις πιθανότητες για την πρώτη θέση και θα παίξει την άνοδο στο τελευταίο ματς απέναντι στο Ισραήλ στη Γλασκώβη. Το ίδιο θα συμβεί και σε περίπτωση ισοπαλίας, ενώ αν χάσει σήμερα η κατάσταση μπλέκει. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν ο γκολκίπερ Γκόρντον, ο φορ Νέισμιθ και ο αμυντικός Μάλγκριου, ενώ επέστρεψαν οι φορ Φλέτσερ και Φίλιπς.

Εκτίμηση

Μόνο τη νίκη σκέφτεται η Αλβανία, ενώ η Σκωτία ίσως βολεύεται και με ισοπαλία. Όπως και να ‘χει, τα αμυντικά κενά και των δύο μπορεί να φέρει το αμφίσκορο. GG

Ρουμανία – Λιθουανία

Στο 0-0 εντός έδρας απέναντι στη Σερβία έμεινε η Ρουμανία την περασμένη αγωνιστική και σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαυροβουνίου έμεινε στην τριτή θέση. Σήμερα, η ομάδα του Κόντρα υποδέχεται την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες, γεγονός που θα την κρατήσει ζωντανή στο κόλπο της ανόδου. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι στόπερ Κίρικες και Τάμας, οι μέσοι Μπουντέσκου και Πιντιλί και ο φορ Ιβάν.

Από τη μεριά της, η Λιθουανία προέρχεται από την τέταρτη σερί ήττα της στον όμιλο, αυτήν τη φορά με 1-4 εντός από το Μαυροβούνιο και μαθηματικά έχει υποβιβαστεί στην χαμηλότερη Λίγκα του Nations League. Σήμερα, η ομάδα του Γιανκάουσκας παίζει για το γόητρό της με σκοπό να πάρει επιτέλους τους πρώτους της βαθμούς, όμως αυτό δείχνει εξαιρετικά δύσκολο ενδεχόμενο. Δεν έχει αναφερθεί κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους.

Εκτίμηση

Δεν έχει άλλη επιλογή από τη νίκη η Ρουμανία και απέναντι στην αδύναμη Λιθουανία θα τα καταφέρει. Οι αποδόσεις δεν βοηθούν καθόλου. NO BET

Σε ενδιαφέρει