Ολλανδία – Γαλλία: Στο Ντε Κάουπ… οργιάζει

«Τελικός» για την Ολλανδία η αποψινή αναμέτρηση στο Ρότερνταμ αν θέλει να κλέψει την πρωτιά του ομίλου από τους Γάλλους.
ollandia gallia

Οι Ολλανδοί παραμένουν αήττητοι στο Ντε Κάουπ εδώ και έντεκα χρόνια για συνολικά 14 αγώνες.

Τα προγνωστικά μου

Ολλανδία – Γαλλία: Goal/Goal (1.70)

Ανάλυση

Η ανανεωμένη Ολλανδία πάει από το καλό στο καλύτερο και δείχνει ξεκάθαρα πως είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στην ελίτ του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όπου ιστορικά ανήκει. Το 3-0 κόντρα στους Γερμανούς ήταν καταπληκτικό. Πάτησε στην τρομερή ταχύτητα και των ενθουσιασμό των μεσοεπιθετικών της. Σκόραραν Βαν Ντάικ, Ντεπάι και Βαϊνάλντουμ. Ακολούθησε το φιλικό 1-1 κόντρα στο Βέλγιο, σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις εκατέρωθεν. Επτά διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Τα πέντε εξ αυτών ήταν goal/goal. Σε περίπτωση νίκη μπαίνει δυναμικά στο κόλπο της πρωτιάς. Σε αντίθετη περίπτωση χάνει οποιαδήποτε ελπίδα. Θα παραταχθεί με ένα καθαρό 4-3-3 έχοντας στην επίθεση τους Μπέρχβαϊν, Ντεπάι και Μπάμπελ. Στο Ντε Κάουπ του Ρότερνταμ που θα διεξαχθεί η σημερινή αναμέτρηση μετράει 14 διαδοχικές νίκες.

 

Κρατάει γερά στα χέρια της την πρωτιά του ομίλου η Γαλλία έχοντας επτά βαθμούς και συνεχίζοντας με φόρα από την κατάκτηση του Μουντιάλ. Ακόμα και η ισοπαλία απόψε είναι αρκετή για να της χαρίσει την πρωτιά του ομίλου. Νίκη επί της Γερμανίας με 2-1 στο τελευταίο, αν και η ισοπαλία ήταν πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Εμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με δύο γκολ του Γκριζμάν στο 62’ και το 80’ έφερε τούμπα την κατάσταση. Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει στο Παρίσι του Ολλανδούς με 2-1. Ο Ζιρού στο 75’ είχε χαρίσει το τρίποντο. Τέσσερα goal/goal και over στα πέντε τελευταία για την ομάδα του Ντεσάμπ. Συνεχίζει με 4-3-3 έχοντας στην κορυφή τον Ζιρού και ακραίους τους Μ’ Μπαπέ και Γκριζμάν.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (4-3-3)

Σίλεσεν

Ντάμφρις

Βαν Ντάικ

Ντε Λιχτ

Μπλιντ

Ντε Ρόουν

Βαϊνάλντουμ

Ντε Γιονγκ

Μπέρχβαϊν

Ντεπάι

Μπάμπελ

Γαλλία (4-3-3)

Γιορίς

Παβάρ

Κιμπεμπέ

Βαράν

Ντιν

Καντέ

Ματουιντί

Ν’ Ζονζί

Γκριζμάν

Μ’ Μπαπέ

Ζιρού

Εκτίμηση

Τεράστιος ο ενθουσιασμός των Ολλανδών, που παίζουν το τελευταίο τους χαρτί και θα ψάξουν αποκλειστικά τη νίκη. Σύμμαχος το κατάμεστο Ντε Κάουπ. Ομάδα μοντέλο η Γαλλία, που δίνει την αίσθηση πλέον πως κερδίζει από συνήθεια. Πάντως αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη αφέλεια τη διοργάνωση και αμυντικά εκτίθεται. Ματς που το goal/goal συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης, όπως συνέβη και στη μεταξύ τους μάχη του πρώτου γύρου.

Σε ενδιαφέρει