Nations League C: Mάχες για πρωτιά και παραμονή

Νορβηγία και Βουλγαρία διεκδικούν την άνοδο, ενώ Κύπρος και Σλοβενία θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.
norway cyprus

Mε δύο αναμετρήσεις διεξάγεται σήμερα η πέμπτη αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ’ κατηγορίας του Nations League.

Nορβηγία και Βουλγαρία θα δώσουν μάχη για την πρώτη θέση παίζοντας εκτός έδρας σε Σλοβενία και Κύπρο αντίστοιχα, την ώρα που Κύπριοι και Σλοβένοι θέλουν να πάρουν βαθμούς για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στη χαμηλότερη Λίγκα.

Ανάλυση

Κύπρος – Βουλγαρία

Από την εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Σλοβενία προέρχεται η Κύπρος, η οποία σε συνδυασμό με τη νίκη της στον πρώτο γύρο παρέμεινε στην τρίτη θέση. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Σιμόν δεν έχει αποφύγει τον κίνδυνο του υποβιβασμού στην χαμηλότερη Λίγκα, καθώς αυτήν τη στιγμή είναι η χειρότερη τρίτη όλων των ομίλων της κατηγορίας και κατά συνέπεια οι βαθμοί σήμερα κρίνονται επιτακτικοί για να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής. Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται ο μπακ Δημητρίου, ο Φώτης Παπουλής και ο χαφ Καστάνος.

Από την άλλη μεριά, ένα βαθμό έψαχνε η Βουλγαρία στην έδρα της Νορβηγίας την περασμένη αγωνιστική για να… καθαρίσει με την πρωτιά, όμως τελικά ηττήθηκε με 1-0. Πλέον, όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά την άνοδο στην υψηλότερη κατηγορία, αφού η ομάδα του Χούμπτσεφ ισοβαθμεί με τους Σκανδιναβούς στην κορυφή και όλα θα κριθούν στα δύο τελευταία ματς. Σήμερα, πάει στη Λευκωσία με σκοπό το τρίποντο και την ελπίδα η Νορβηγία να χάσει βάθμούς στη Σλοβενία. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής βρίσκονται ο φορ Ντεσπόντοφ και ο γκολκίπερ Ίλιεφ.

 

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη για δικούς τους λόγους η καθεμία. Αυτό μας οδηγεί στο αμφίσκορο που πληρώνει πολύ καλά. GG

Σλοβενία – Νορβηγία

H εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Κύπρο την περασμένη αγωνιστική, όχι μόνο διατήρησε την Σλοβενία στον… πάτο του ομίλου, αλλά έφερε και την απομάκρυνση του κόουτς Κάβτσιτς. Στη θέση του πλέον ανέλαβε ο 49χρονος Μπενεντέζιτς, ο οποίος από σήμερα κιόλας καλείται να παρουσιάσει κάτι καλύτερο, ώστε να προλάβει τα χειρότερο που δεν είναι άλλο από τον υποβιβασμό στην χαμηλότερη Λίγκα. Στα αγωνιστικά, ο νέος τεχνικός δε θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Τζόκιτς και τους μέσους Κριν και Ίλισιτς. Παρελθόν από την Εθνική Σλοβενίας αποτελεί πλέον ο χαφ της Λειψίας Καμπλ που αποφάσισε να αποσυρθεί.

Από την άλλη μεριά, η Νορβηγία έδειξε αντίδραση μετά από την ήττα 1-0 στη Βουλγαρία, παίρνοντας στη συνέχεια δύο σερί νίκες με το ίδιο σκορ απέναντι σε Βουλγαρία και Σλοβενία. Έτσι, η ομάδα του Λάγκερμπακ βρίσκεται ισόβαθμη στην πρώτη θέση με τους Βούλγαρους και θα παίξει για την άνοδο στα δύο ματς που απομένουν. Για σήμερα τελικά θα βρίσκονται στην αποστολή οι φορ Όλα Καμαρά και Αλεξάντερ Σέρλοθ, ο αμυντικός Μέλινγκ και ο χαφ Μπέργκε, ενώ εκτός έμεινε ο επιθετικός Τζόσουα Κινγκ. (Ε, 24/6, 1/0 στα προκριματικά). Ο φορ της Μπόρνμουθ, Τζόσουα Κινγκ.

Εκτίμηση

Oι γηπεδούχοι βρίσκονται σε περίοδο ανασύνταξης και απέναντι στην ανώτερη ποιοτικά Νορβηγία ψάχνουν την αντίδραση που χρειάζεται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Μέχρι ισοπαλία το βλέπω και με λογικό εύρος στο σκορ. 2-3 goals

Σε ενδιαφέρει