Διεθνή φιλικά: Η βραδιά του Ρούνεϊ!

Τιμώμενο πρόσωπο του αγγλικού ποδοσφαίρου είναι απόψε ο Γουέιν Ρούνεϊ, προς τιμήν του οποίου θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση κόντρα στις ΗΠΑ.
waynerooney cropped cdvjzfahqyaevvopsbt

Πέρα από τις αναμετρήσεις για το Uefa Nations League, στο αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνονται φιλικοί διεθνείς αγώνες με ξεχωριστό ενδιαφέρον και φυσικά σπουδαία ονόματα.

Ανάλυση

Αγγλία – ΗΠΑ

Ένας «στρατιώτης» του αγγλικού ποδοσφαίρου που ποτέ δεν μπόρεσε να ηγηθεί των «τριών λιονταριών», αλλά δεν η προσφορά του αναγνωρίζεται από όλους θα τιμηθεί απόψε στο «Γουέμπλεϊ». Ο Γουέιν Ρούνεϊ για τον οποίο πραγματοποιείται αυτό το φιλικό, θα αγωνιστεί για τελευταία φορά και θα συμπληρώσει 120 συμμετοχές έχοντας πετύχει μέχρι τώρα 53 γκολ. Η Αγγλία είναι σε καλό μομέντουμ, αφού πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην Ισπανία (2 – 3) και είναι ζωντανή ακόμα και για την 1η θέση, αν και είναι δύσκολο. Εκτός έμειναν οι Τρίπιερ, Ρόουζ και Γουέλμπεκ, με τον τελευταίο να χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Σε φάση μονταρίσματος είναι οι ΗΠΑ, αφού μετά την αποτυχία να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο δίνει φιλικά για τη σωστή συνταγή. Στα τελευταία 10 ματς έχει τρεις νίκες ενώ στο τελευταίο κόντρα στο Περού έμεινε στο 1 – 1 και πρέπει να λέει και «ευχαριστώ», αφού το Περού ήταν καλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αποστολή είναι ο γιος του Γιούργκεν Κλίνσμαν, που αγωνίζεται ως τερματοφύλακας. Εκτός έχει μείνει και ο Μπράντλεϊ που είναι πολύ έμπειρος.

Εκτίμηση: Ματς σε εορταστικό κλίμα και με τις ΗΠΑ να έχουν πάρα πολύ ασταθή άμυνα, τη στιγμή που η Αγγλία αρχίζει να γίνεται πολύ ποιοτική και ελκυστική στο μάτι. Άσος & Over 2,5.

Κορυφαία μπάλα και σπουδαίες αποδόσεις ακόμα και στα φιλικά σε όλο τον κόσμο 

Γερμανία – Ρωσία

Σε μεταβατική περίοδο η Γερμανία και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι από εκεί που ήταν ο ορισμός της σταθερότητας, τώρα καλείται να βρει τους ρόλους και τα πρόσωπα της νέας εποχής. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο αναμετρήθηκε δύο φορές με τη Γαλλία, μετρώντας μία ισοπαλία (0 – 0 εντός) και μία ήττα (2 – 1 εκτός), μόλις μία νίκη αυτή κόντρα στο Περού και μία βαριά ήττα με 3 – 0 από την Ολλανδία εκτός έδρας. Εν όψει του αποψινού εκτός έχουν μείνει μεγάλα ονόματα όπως ο Μπόατενγκ, Γκουντογκάν, Τσαν, Κρόος και Ντράξλερ, όπως και εργαλεία όπως ο Ουτ. Της λείπει ο σέντερ φορ κλάσης, αλλά σήμερα θα το παλέψει με τους Βέρνερ, Γνάμπρι και Σανέ στην τριάδα της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά, η γεμάτη αυτοπεποίθηση Ρωσία παραμένει αήττητη μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας εντός και εκτός της Τουρκίας και εντός της Τσεχίας, ενώ και μία λευκή ισοπαλία εντός κόντρα στη Σουηδία. Βέβαια, εν όψει του αποψινού έχουν μαζευτεί απουσίες πολλών σημαντικών παικτών στη φαρέτρα του Τσερτσέσοβ. Μέχρι και ο Τζιούμπα έχει μείνει εκτός, με αποτέλεσμα να κληθεί ο Βραζιλιάνος, Άρι, που πήρε πρόσφατα το ρωσικό του διαβατήριο.

Εκτίμηση: Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε το ταβάνι της Ρωσίας, αλλά αυτό το σύνολο που θα παραταχθεί στο γήπεδο της Λειψίας, δεν είναι η Ρωσία. Η Γερμανία έχει ευκαιρία να ξεμπουκώσει. Over 3,5.

Πολωνία – Τσεχία

Σπουδαίο ματς κόντρα στην Ιταλία για την Πολωνία, με τις ευκαιρίες να δημιουργούνται εκατέρωθεν, αλλά τελικά υπέστη ακόμα μία ήττα στις καθυστερήσεις, έπειτα από στατική φάση (0 – 1). Δεν έχει νικήσει ακόμα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο προπονητής Μπρζέτσεκ, που έχει αναλάβει τη δημιουργία της επόμενης μέρας της ομάδας. Στο αποψινό ματς κόντρα στην Τσεχία δεν θα έχει στη διάθεσή του τον ηγετικό σέντερ μπακ, Γκλικ. Γενικότερα δεν υπάρχουν άλλες σπουδαίες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ και το βάρος θα δοθεί στους κλασικούς ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς, αλλά το θέμα είναι το τι γίνεται στην άμυνα, καθώς δέχεται γκολ με ευκολία.

Σε κακό… φεγγάρι και η Τσεχία, καθώς έχουν μετρά 4 ήττες στα 5 τελευταία και μόλις μία νίκη, εκτός έδρας κόντρα στη Σλοβακία. Στο τελευταίο ηττήθηκε από την Ουκρανία (1 – 0), μένοντας μάλιστα και χωρίς για πρώτη φορά σε αυτή τη σειρά αγώνων. Οι τραυματισμοί έχουν μετατρέψει το αποψινό ματς σε φιλικό δοκιμών και όχι ιδιαίτερων αξιώσεων, αφού έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν πολλές ισάξιες λύσεις.

Εκτίμηση: Έχει μείνει πολύ καιρό μακριά από τις νίκες η Πολωνία και η Τσεχία των πολλών απουσιών προσφέρεται για θετικό αποτέλεσμα. Άσος.

Ιρλανδία – Β. Ιρλανδία

Προσπαθεί με κάποιο τρόπο να σηκώσει κεφάλι η Ιρλανδία, αλλά δεν τα καταφέρνει, έχοντας μείνει 4 σερί ματς χωρίς νίκη. Τελευταία της ήττα αυτή κόντρα στην Ουαλία και μάλιστα εντός έδρας με 1 – 0. Γενικότερα, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 9 παιχνίδια της. Το αποψινό ματς είναι προετοιμασία για τον αγώνα με τη Δανία για τον όμιλό της, στο περιθώριο του οποίου έχει σκοράρει μόλις ένα γκολ και αυτό σε ήττα με 4 – 1. Πολλά νέα και νεαρά πρόσωπα στην αποστολή, σημάδι ότι θα γίνουν δοκιμές.

Ανάλογα… χάλια και στη Β. Ιρλανδία που δεν έχει ούτε βαθμό στον όμιλο του Nations League. Έχει τρεις ήττες, δύο από τη Βοσνία και μία από την Αυστρία, την οποία υποδέχεται την Κυριακή, ενώ έχει μία νίκη κόντρα στο Ισραήλ σε φιλική αναμέτρηση. Όπως και η αντίπαλός της, αντιμετωπίζει το παιχνίδι ως μία ευκαιρία για δοκιμές, αλλά προφανώς και η νίκη είναι καλοδεχούμενη για ψυχολογικούς λόγους.

Εκτίμηση: Ιδιαίτερο ματς ανάμεσα σε δύο γείτονες χώρες που θέλουν τουλάχιστον να βρουν γκολ. Σε πολύ υψηλές αποδόσεις το Over και λογικό, λόγω της εικόνας που έχουν παρουσιάσει οι δύο ομάδες, αλλά φιλικό είναι και αξίζουν κάποια ψιλά σε τέτοιες τιμές που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες.

Σε ενδιαφέρει