Α’ Ισπανίας: Επιστρέφει ο Μέσι

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επιστρέφει μετά το πρόβλημα στο χέρι και δείχνει έτοιμος να αγωνιστεί όσο χρειαστεί στο σημερινό ματς με την Μπέτις.
mesi

Πέντε αγώνες περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της δωδέκατης αγωνιστικής στην Πριμέρα. Δεσπόζουν οι μάχες Μπαρτσελόνα – Μπέτις και Θέλτα – Ρεάλ.

Ανάλυση

Αλαβές – Ουέσκα

Ηρθαν και οι ήττες για την εξαιρετική Αλαβές. Αυτή με 2-1 από την Έιμπαρ πόνεσε περισσότερο και την έριξε εκτός τετράδας. Μαγική σεζόν μέχρι τώρα. Παίζει με αυτοπεποίθηση. Σημασία έχει ότι δεν έχει το παραμικρό άγχος του υποβιβασμού. Τα 5 από τα 7 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Η Ουέσκα είναι ουραγός και καταϊδρωμένη. Δεν έχει ψυχολογία και διαθέτει τη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Επιτρέπει σταθερά δύο γκολ κατά μέσο όρο. Ερχεται από 1-1 κόντρα στη Χετάφε. Πάλεψε μέχρι τέλους. Τέταρτο under στα πέντε τελευταία. Έχει αλλάξει σύστημα και προσπαθεί περισσότερο να μην εκτεθεί. Ο άσος έχει το προβάδισμα και με την πορεία που διαγράφουν οι δύο ομάδες ως τώρα δεν θα μπορούσε να προσφέρεται ψηλότερα από το 2.00 που φαντάζει προκλητικό. Βέβαια οι γηπεδούχοι θα παίξουν χωρίς Γουακάσο, Ντουάρτε, Πίνα και Μαρίν. Αυτό με κρατάει…

Θα καταφέρει να συνεχίσει νικηφόρα η Ρεάλ στο δύσκολο εκτός έδραςε τεστ με τη Θέλτα; 

Μπαρτσελόνα – Μπέτις

Η Μπάρτσα πέτυχε μεγάλη ανατροπή επί της Βαγιεκάνο στο τέλος από 1-2 σε 3-2 και παρέμεινε στην κορυφή. Τέτοια ματς χαρίζουν τίτλους. Μάλιστα δείχνει χαρακτήρα παρά την απουσία του Μέσι. Ο Σουάρες είναι συγκλονιστικός. Μεσοβδόμαδα έμεινε στο 1-1 με την Ιντερ στο Μεάτσα. Θετικό αποτέλεσμα παρότι ισοφαρίστηκε στο τέλος. Απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο. Επτά σερί goal/goal και επτά διαδοχικές εντός έδρας νίκες κόντρα στην Μπέτις. Μπήκε στην αποστολή ο Μέσι και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί. Οι φιλοξενούμενοι σε ένα απίθανο ματς έμειναν εντός στο 3-3 με τη Θέλτα. Πήγε παντού η αναμέτρηση για να καταλήξει στο «Χ». Γκολάρες και πλούσιο θέαμα. Η φετινή της συμπεριφορά δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ροντέο. Μεσοβδόμαδα στο Γιουρόπα έμεινε στο 1-1 με τη Μίλαν. Παραμένει σε θέση πρόκρισης. Κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια. Εξι no goal στα επτά τελευταία. Ξεκάθαρος άσος, αλλά δεν πληρώνει τίποτα. Η Μπέτις δεν παραδίδεται εύκολα και ίσως στραφώ στην εναλλακτική του «2-3» γκολ.

Βαγιεκάνο – Βιγιαρεάλ

Μέσα από τα χέρια της έχασε η Βαγιεκάνο το ματς με την Μπαρτσελόνα. Εδειξε τρομερό τσαμπουκά στο χορτάρι, προηγήθηκε 2-1, αλλά λύγισε στα τελευταία λεπτά. Δεν είναι ομάδα που μπορεί να αμυνθεί. Τέσσερα διαδοχικά goal/goal. Δέχεται τέρμα σε όλα τα φετινά της παιχνίδια. Παραμένει κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Καμία νίκη ακόμα εντός. Λείπουν Τρέχο, Τίτο και Γκάλβες. Η Βιγιαρεάλ έμεινε στο 1-1 εντός με την σκληρή Λεβάντε δείχνοντας και πάλι πρόβλημα στο εκτελεστικό κομμάτι. Της ταιριάζει περισσότερο η θέση αουτσάιντερ. Διαθέτει ταχύτητα στην κόντρα. Τέσσερα σερί goal/goal. Στο Γιουρόπα μεσοβδόμαδα έμεινε στο 0-0 στην Αυστρία κόντρα στη Ραπίντ. Υπάρχει προβληματισμός. Τέσσερα ματς δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Πάντως καιτις δύο φετινές της νίκες τις πέτυχε εκτός έδρας. Λείπουν Μπάκα, Φουέγο και Σοριάνο. Η Βαγιεκάνο που είδα με την Μπάρτσα δεν γίνεται να χάσει από τη νωθρή Βιγιαρεάλ. Συν τοις άλλοις οι φιλοξενούμενοι κουβαλάνε την κόπωση της Ευρώπης. 1Χ.

Σεβίλλη – Εσπανιόλ

Η Σεβίλλη κόλλησε στο 0-0 εκτός με τη Σοσιεδάδ. Για πρώτη φορά φέτος δεν είχε γκολ κάποιο παιχνίδι της. Πέντε over στα έξι τελευταία ματς. Γενικά τα παιχνίδια της έχουν ρυθμό. Στο Πιθχουάν έχει ρεκόρ 3-1-1. Στο Γιουρόπα κέρδισε την Ακίσαρ εκτός έδρας με 3-1. Συμπλήρωσε πέντε ματς δίχως ήττα. Δεν υπολογίζονται Κιάερ και Γεντέρ. Πέντε νίκες και μια ισοπαλία μετράει εντός κόντρα στην Εσπανιόλ. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν με 1-0 την Μπιλμπάο έχοντας ουσία στο παιχνίδι τους. Τρίτο διαδοχικό under και έκτο ματς δίχως ήττα. Λείπουν Νάλντο και Πέρες. Στόχος να παραμείνει σε θέσεις Ευρώπης. Θα πάω με την έδρα επιλέγοντας τον άσο παρά την κόπωση της Σεβίλλης. Η Εσπανιόλ δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι και έχει κάκιστη παράδοση στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ασος.

Θέλτα – Ρεάλ

Η Θέλτα σε ένα ματς-ροντέο έφυγε από την έδρα της Μπέτις με το 3-3. Απίστευτο ματς. Βρέθηκε πίσω με 2-0, κατάφερε να το κάνει 2-3, αλλά στο τέλος ισοφαρίστηκε. Τέταρτο goal/goal στα έξι τελευταία. Ο κόουτς Μοχάμεντ δεν θα κάτσει απόψε στον πάγκο λόγω τιμωρίας. Λείπουν οι Λομπότκα και Γένσεν. Μόλις μία ήττα στα έξι φετινά εντός στο Μπαλαϊδος. Τέσσερα διαδοχικά over 3,5 έχει εντός κόντρα στη Ρεάλ. Θα παίξει με 4-2-3-1 έχοντας τους Ασπας, Μέντεθ και Μπουφάλ πίσω από τον φουνταριστό Γκόμες. Η Ρεάλ από τη μέρα που ανέλαβε το Σολάρι δείχνει πιο απελευθερωμένη. Κέρδισε τη Βαγιαδολίδ 2-0, κέρδισε στο Κύπελλο και μεσοβδόμαδα καθάρισε την Πλζεν στο Τσάμπιονς Λιγκ με 5-0. Ο Μπενζεμά μπήκε στη λίστα των σπουδαιότερων σκόρερ του συλλόγου. Κάτι δείχνει να αλλάζει, αλλά σήμερα το τεστ είναι το πρώτο πραγματικά δύσκολο. Πάντως την τελευταία τετραετία στο Μπαλαϊδος μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Βαράν, Μαρσέλο και Μαριάνο απουσιάζουν. Με 4-3-1-2 θα παίξει έχοντας φουνταριστό τον Μπενζεμά, δίπλα του τον Μπέιλ και από πίσω τον Ισκο. Ματς για πολλά γκολ. Οσο κι αν θέλει να συμμαζέψει αμυντικά τη Ρεάλ ο Σολάρι δύσκολα η άμυνα θα αντέξει στην επιθετική ενέργεια της Θέλτα, η οποία παραμένει βέβαια άκρως αναξιόπιστη ανασταλτικά. Combo goal/goal και over.  

 

Σε ενδιαφέρει