Α’ Ιταλίας: Με ψυχολογία στη Γένοβα η Νάπολι

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Ιταλίας.
genoa cfc v ssc napoli serie a be

Τρεις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Σέριε Α.

Ανάλυση

Τζένοα – Νάπολι

Κακή η εικόνα της κόντρα στη φορμαρισμένη Ίντερ και φυσιολογική ήττα με το βαρύ 5 – 0, χωρίς μάλιστα να παίζει ο Ικάρντι. Στο 16’ το σκορ ήταν ήδη 2 – 0, στο 49’ 3 – 0 και στις καθυστερήσεις δέχθηκε άλλα δύο τέρματα, με το δείκτη να παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο η τελευταία επιτυχία ήταν ο βαθμός που πήρε στην έδρα της Γιουβέντους (1 – 1), ενώ έχει να κερδίσει από τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν επικράτησε εκτός της Φροζινόνε. Στην αρχή της σεζόν είχε στον πάγκο της τον Μπαλαρντίνι, τον αντικατέστησε στις 9/10 ο Γιούριτς (τρίτη θητεία στον πάγκο) και αναμένεται και αυτός να αποχωρήσει, με τον Πραντέλι να ακούγεται ως διακαής πόθος.

Αντιμετώπισε την Παρί Σεν Ζερμέν και μπορούσε με νίκη να την… πετάξει έξω, αλλά η Νάπολι έμεινε στο 1 – 1, που την αφήνει ικανοποιημένη. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε με πέναλτι που έχει αρχίσει από οφσάιντ στο 62’ και στη συνέχεια ήταν τυχερή γιατί δεν δόθηκε πέναλτι στους Γάλλους. Για το πρωτάθλημα προέρχεται από άνετη νίκη κόντρα στην Έμπολι (5 – 1), χωρίς όμως να είναι τόσο εντυπωσιακή, όσο μπορεί να φαίνεται από τις διαστάσεις του σκορ.

Εκτίμηση: Χαμηλές οι αποδόσεις του διπλού. Μόνο αν συνδυαστεί με το Over 2,5 μπορεί να μπει στη συζήτηση.

Θα μπορέσει η Νάπολι να διατηρηθεί σε πορεία πρωταθλητισμού κόντρα στην Τζένοα; 

Τορίνο – Πάρμα

Εντυπωσιακό πέρασμα για την Τορίνο από την έδρα της Σαμπντόρια, της οποίας επικράτησε με 4 – 1, έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Μπελότι, που σκόραρε δύο φορές και πρόσφερε ακόμα μία ασίστ. Αυτό ήταν και το πιο ευχάριστο νέο πέρα από τη νίκη, αφού ο Ιταλός επιθετικός έψαχνε το γκολ από τις 23/9. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι παραμένει αήττητη εκτός έδρας, αλλά δεν παρουσιάζεται σταθερή εντός έδρας. Τέσσερα σερί GG, τα τρία έχουν κάτσει και στο Over 3,5.

Κακή εντός έδρας παρουσία για την Πάρμα στο εντός έδρας με τη Φροζινόνε και απολύτως δίκαια έμεινε στο 0 – 0, ενώ από το 61’ έπαιξε και με παίκτη λιγότερο, με αποτέλεσμα να μην πάρει ρίσκα στο παιχνίδι της. Τώρα βρίσκεται στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού και περνά μια κάμψη στη απόδοσή της. Σκληροτράχηλη ομάδα, κάτι που φαίνεται από τα 7/8 NG στα τελευταία της παιχνίδια.

Εκτίμηση: Χαμηλές οι αποδόσεις στον άσο, η Πάρμα τελευταία δεν σκοράρει για να πάμε στο GG. Στην ησυχία του. Πάσο.

ΣΠΑΛ – Κάλιαρι

Δεν μπορούσε να διεκδικήσει πολλά πράγματα στην έδρα της Λάτσιο η ΣΠΑΛ και απλά περιορίστηκε σε μια αξιόμαχη εμφάνιση. Στο 28’ ισοφάρισε σε 1 – 1, αλλά μόλις στο 35’ έγινε το 2 – 1 και στο δεύτερο ημίχρονο το παράτησε τελείως, χάνοντας με το τελικό 4 – 1. Δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Στο στόχαστρο από τον ίδιο τον πρόεδρο, ο προπονητής της ομάδας, Σέμπλιτσι και αν χάσει σήμερα, μάλλον θα αποχαιρετήσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Κέρδισε τις εντυπώσεις η Κάλιαρι στην έδρα της Γιουβέντους, καθώς μπορεί μόλις στα 44’’ να δέχθηκε το γκολ, αλλά στο 36’ ισοφάρισε. Δύο λεπτά αργότερα με αυτογκόλ ξανάμεινε πίσω στο σκορ (2 – 1), ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε για το 2 – 2, βάζοντας δύσκολα στους πρωταθλητές. Στο 87’ διαμορφώθηκε το τελικό 3 – 1.

Εκτίμηση: Κυριότερος στόχος της Κάλιαρι να μην ηττηθεί σε μια επικίνδυνη έδρα όπως αυτή της ΣΠΑΛ. Έχει τον τρόπο να το πάει εκεί που θέλει το παιχνίδι. Χ.

Σε ενδιαφέρει