Μπόκα Τζ. – Ρίβερ Πλέιτ: Πέφτουν… κορμιά στο «Μπομπονέρα»

Οι... αιώνιοι αντίπαλοι του αργεντίνικου ποδοσφαίρου αναμετρούνται απόψε στον πρώτο μεγάλο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.
boca river

O πρώτος μεγάλος τελικός του Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Μπόκα Τζούνιορς και τη Ρίβερ Πλέιτ διεξάγεται απόψε στο «Μπομπονέρα» του Μπουένος Άιρες.

Γνωστό σε όλο τον πλανήτη είναι το… αιώνιο μίσος των δύο ομάδων και απόψε θα προσπαθήσει η καθεμία να κάνει το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του Κόπα Λιμπερταδόρες.

*Ο τελικός είναι διπλός, με τον επαναληπτικό να ακολουθεί στην έδρα της Ρίβερ Πλέιτ. Δεν βρίσκεται σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας μετά και τα δύο 90λεπτα θα υπάρξει ημίωρη παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.

Τα προγνωστικά μου

Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ : X (2,96)

Ανάλυση

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπενεντέτο, η Μπόκα Τζούνιορς κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Παλμέιρας στον ημιτελικό του Λιμπερταδόρες. Ο 28χρονος φορ -αν και ήρθε από τον πάγκο και στα δύο ματς- στο «Μπομπονέρα» κατάφερε να πετύχει και τα δύο γκολ της ομάδας του (2-0), ενώ στον επαναληπτικό του Σάο Πάολο σκόραρε μία φορά για το τελικό 2-2. Έτσι, προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό μετά από έξι χρόνια και η μοίρα την έφερε να δώσει μάχη με την αιώια μισητή της αντίπαλο. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Σελότο, έχοντας πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα επικράτησε εύκολα με 4-1 επί της Τίγκρε, όμως αυτό μικρή σημασία έχει. Το γήπεδο απόψε -όπως είναι λογικό- αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού ανακοινώθηκε sold out, στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν οι γηπεδούχοι για να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τροπαίου και παράλληλα να σπάσουν την παράδοση που πάει να δημιουργηθεί, καθώς παραμένουν χωρίς νίκη στα τρία τελευταία ματς απέναντι στη Ρίβερ.

Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο πρώτος γκολκίπερ Ανδράδα, οπότε ο νεαρός Ρόσι θα ξεκινήσει ξανά κάτω από τα δοκάρια. Από εκεί και πέρα, Άμπιλα και Μπενεντέτο θα παλέψουν για μία θέση στην κορυφή της επίθεσης, ενώ αμφίβολος είναι ο χαφ Πέρες. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Γκάγκο. Από τον πάγκο θα ξεκινήσουν οι φορ Σάρατε και Τέβες.

Από τη μεριά της, η Ρίβερ Πλέιτ πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον μεγάλο τελικό με ανατροπή κόντρα στην Γκρέμιο. Μετά την ήττα με 0-1 στο Μπουένος Άιρες πήγε στο Πόρτο Αλέγκρε και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε ξανά πίσω με 1-0 από το 36′, τελικά ανέτρεψε την κατάσταση με δύο γκολ στα τελευταία 8 λεπτά! Η ψυχολογία της ομάδας του Γκαγιάρδο βρίσκεται στα ύψη και αυτό το κλίμα δε χάλασε μετά την ήττα με 1-0 από την Εστουδιάντες για το πρωτάθλημα. Απόψε, θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει κτίσει στο «Μπομπονέρα», μετρώντας τρία συνεχόμενα διπλά και παράλληλα να πάρει το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στο «Μονουμεντάλ». Σε αυτήν την προσπάθεια, ο κόουτς Γκαγιάρδο θα είναι απόντας, καθώς η ποινή του πήρε παράταση και θα βρίσκεται στις κερκίδες του γηπέδου.

Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο χαφ Πόνσιο, με τον Πέρες να παίζει αντί αυτού στο κέντρο του γηπέδου, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του γνωστού μας Νάτσο Σκόκο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Φερνάντες και Κιντέρο θα παλέψουν για μια θέση στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Μπορέ θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπόκα Τζ. (4-1-4-1)

Ρόσι
Μαγκαλάν
Ισκιέρδος
Χάρα
Ολάσα
Μπάριος
Ναντές
Πέρες (Γκάγκο)
Βίγια
Παβόν
Άμπιλα (Μπενεντέτο)

Ρίβερ Πλέιτ (4-2-3-1)

Αρμάνι
Μοντιέλ
Μαϊδάνα
Πινόλα
Κάσκο
Πέρες
Φερνάντες (Κιντέρο)
Μαρτίνες
Παλάσιος
Πράτο
Μπορέ

Εκτίμηση

Μπορεί η Ρίβερ να έχει κτίσει παράδοση τον τελευταίο καιρό στις επισκέψεις της στο «Μπομπονέρα», όμως το αποψινό είναι τελείως διαφορετικό. Πιστεύω και οι δύο θα κατέβουν πολύ προσεκτικές για να… έχουν στον επαναληπτικό. Χ

Σε ενδιαφέρει