Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πρώτο ντέρμπι για φέτος

Το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τη φετινή σεζόν είναι γεγονός, καθώς στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το πρώτο ντέρμπι για φέτος

Επιτέλους, το πρώτο ντέρμπι των δύο «αιωνίων» στο μπάσκετ είναι γεγονός.

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκος φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες αυτή τη στιγμή να είναι στο 3-2, έπειτα από αγώνες.

Τζάμπολ στις 21:00.

Τα προγνωστικά μου

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 2 με +4,5 (1.93)

Ανάλυση

Τα εύκολα δύσκολα έκανε ο Παναθηναϊκός στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μπουντούτσνοστ την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά επικράτησε με 72 – 67 φτάνοντας στο 3-2 για τη φετινή σεζόν στην κανονική περίοδο. Βέβαια, εκτός από τα δύο στραβά αποτελέσματα που προηγήθηκαν, κόντρα σε Μπάγερν και Ζαλγκίρις, αυτό που προβληματίζει είναι οι εμφανίσεις του, αφού ακόμα και στις νίκες του ο Παναθηναϊκός δεν έχει πείσει, βγάζοντας εκτός σοβαρής κριτικής την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισε τον Προμηθέα για το Κύπελλο και δυσκολεύτηκε εκ νέου, αφού ειδικά στην 4η περίοδο έδειξε και χαλάρωση, παίρνοντας την πρόκριση τελικά με 68 – 76. Θετικό νέο για τον Τσάβι Πασκουάλ, που ήδη έχει μουρμούρα από τον κόσμο, είναι ότι είναι υγιείς οι Θανάσης Αντοκούνμπο, Ματ Λοτζέσκι και Λάνγκφορντ, ενώ κανονικά θα αγωνιστεί και ο Παπαπέτρου που είχε στομαχικές διαταραχές

Το πρόγραμμα που του έτυχε ήταν ό,τι χειρότερο στη θεωρία, αλλά ο ανανεωμένος Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ αντιδρά πολύ καλά μέχρι τώρα στις αλλαγές που έχουν έρθει και το 3-2 που έχει αυτή τη στιγμή αποτελεί επιτυχία. Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, έπαιξε εκπληκτική άμυνα, ήταν απόλυτα ανταγωνιστικός, αλλά ηττήθηκε στο τέλος στις λεπτομέρειες με 69 – 65. Πρόσθεσε ακόμα μία καλή εμφάνιση εκτός έδρας και μοιράζει προοπτικές. Στο Κύπελλο δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, επικρατώντας του Κολοσσό Ρόδου με 84 – 53. Ευχάριστο νέο η εμφάνιση του Τίμα, που ήταν πολύ καλός και ανεβασμένος. Ο Στρέλνιεκς ήταν εκτός το τελευταίο διάστημα με μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να μην παραδέχεται ότι είναι νοκ – άουτ.

Εκτίμηση

Είναι ένα κλικ πιο έτοιμος ο Παναθηναϊκός σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά όχι και πρακτικό, αφού τα καλύτερα διαστήματα μεταξύ των δύο τα έχει ο Ολυμπιακού. Θα πάμε στο 2 με την κάλυψε των 4,5 πόντων.

Σε ενδιαφέρει