Γιουρόπα Λιγκ (11oς όμιλος): Φοβού τη… Ρεν!

Νίκη για να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση θέλει η Ντιναμό Κιέβου κόντρα στη Ρεν. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Αστάνα υποδέχεται τη Γιάμπλονετς.
Γιουρόπα Λιγκ (11oς όμιλος): Φοβού τη… Ρεν!

Το κρίσιμο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση θέλει η Ντιναμό Κιέβου, καθώς υποδέχεται τη Ρεν που μακριά από το σπίτι της δείχνει να έχει καλύτερη συμπεριφορά.

Στο Καζακστάν, η Αστάνα θέλει επίσης τη νίκη κόντρα στη Γιάμπλονετς, μετά την ισοπαλία που απέσπασε μέσα στην Τσεχία.

Ανάλυση

Ντιναμό Κιέβου – Ρεν

Πλήγμα στην ψυχολογία της Ντιναμό Κιέβου το πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν εκτός έδρας και μάλιστα προηγήθηκε πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ωστόσο, στο β’ μέρος και με τον Τάισον που μπήκε για τους γηπεδούχους να κάνει τη διαφορά, δέχθηκε την ανατροπή (2 – 1) με το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση να σημειώνεται στο 90’. Μεγάλο το αμυντικό της πρόβλημα αφού σπάνια κρατά το μηδέν στην άμυνά της. Για το Γιουρόπα Λιγκ, επικράτησε μέσα στη Γαλλία της Ρεν (1 – 2), παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Εκτός ο Σεπέλεβ (βασικός μέσος) και ο Πίβαριτς (βασικός αριστερός μπακ).

Αμφίρροπη αναμέτρηση στην Ουκρανία με φόντο την πρόκριση. Ντιναμό Κιέβου ή Ρεν; 

Υπέστη ήττα – σοκ από την Ντιναμό Κιέβου σε ένα χρονικό σημείο που οι Ουκρανοί έπαιζαν με 10 παίκτες και στη συνέχεια ακολούθησε νέο αρνητικό αποτέλεσμα πάλι εντός έδρας, αυτή τη φορά από τη Ρεμς (0 – 2). Η θέση του Λαμουσί ήταν επισφαλής, αλλά στον πρώτο τελικό η ομάδα του έβγαλε αντίδραση. Νίκησε μέσα στην έδρα της Καέν (1 – 2), με τον νεαρό τεχνικό να παίρνει τολμηρή απόφαση και να αφήνει εκτός αποστολής τους Νιάνγκ και Μπεν Αρφά. Έχει μπει στο ρυθμό των αγώνων ο Γιόχανσον (πρώην της ΑΕΚ), αλλά στο αποψινό θα μείνει εκτός. Μέσα οι Νιάνγκ και Μπεν Αρφά που θέλουν να απαντήσουν.

Εκτίμηση

Η Ρεν παρουσιάζεται πολύ καλύτερη εκτός έδρας, καθώς έχει χώρους για να βρει το γκολ και να αξιοποιήσει την ταχύτητά της. Σε καλές αποδόσεις η διπλή ευκαιρία του Χ2.

[image 2]

Αστάνα – Γιάμπλονετς

Και με τη βούλα πρωταθλήτρια Καζακστάν η Αστάνα, αφού το Σάββατο επικράτησε εντός έδρας της 2ης Καϊράτ Αλμάτι με 3 – 2 και στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια. Έδειξε χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του αγώνα, αφού έμεινε πίσω στο σκορ (0 – 1), το γύρισε (2 – 1), ισοφαρίστηκε (2 – 2), αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό έκανε το 3 – 2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, μπορεί να συγκεντρωθεί πλήρως στο Γιουρόπα Λιγκ. Παραδοσιακά πολύ δυνατή στην έδρα της.

Επιστροφή στις νίκες και στα γκολ για τη Γιάμπλονετς και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Επικράτησε εκτός έδρας της Ντούκλα Πράγας με το εντυπωσιακό 6 – 2, έχοντας έξι διαφορετικούς σκόρερ και πετυχαίνοντας τρία γκολ μόλις στο πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης. Έχει φτάσει εδώ και δύο μέρες στο Καζακστάν για να πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία. Μαθηματικά έχει ελπίδες για την πρόκριση, αλλά έχει δύσκολο πρόγραμμα (εκτός και με την Ντιναμό Κιέβου και μέσα με τη Ρεν)

Εκτίμηση

Πάντα σταθερή στην έδρα της η Αστάνα και κόντρα στη Γιάμπλονετς που δεν δείχνει ικανή για το κάτι παραπάνω, μπορεί τη νίκη. Άσος.

Σε ενδιαφέρει