Γιουρόπα Λιγκ (7ος Όμιλος): Όλοι μέσα στο παιχνίδι!

Και οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Βιγιαρεάλ και Ρέιντζερς έχουν το προβάδισμα.
Γιουρόπα Λιγκ (7ος Όμιλος): Όλοι μέσα στο παιχνίδι!

Mε τις αναμετρήσεις Ραπίντ Βιέννης – Βιγιαρεάλ και Σπαρτάκ Μόσχας – Ρέιντζερς διεξάγεται σήμερα η 4η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.

Μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης βρίσκονται και οι τέσσερις ομάδες, οπότε μετά τη σημερινή αγωνιστική αναμένεται να ξεκαθαρίσει κάπως το τοπίο.

Ανάλυση

Ραπίντ Βιέννης – Βιγιαρεάλ

Από το εκτός έδρας 2-2 απέναντι στην Άλταχ προέρχεται η Ραπίντ Βιέννης, η οποία αν και προηγήθηκε δύο φορές τελικά δεν κατάφερε να επικρατήσει, πετώντας άλλους δύο βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Έτσι, η ομάδα του Κουμπάουερ παρέμεινε κάτω από το μέσο της βαθμολογίας, πραγματοποιώντας μια μέτρια σεζόν μέχρι στιγμής. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Βιεννέζοι προέρχονται από δύο σερί εκτός έδρας ήττες με συνολικό σκορ 1-8 και σήμερα θέλουν να πάρουν το τρίποντο για να ξαναμπούν στο κόλπο της πρόκρισης, αφού με τη νίκη τους στην πρεμιέρα επί της Σπαρτάκ θα ξεπεράσουν την αποψινή τους αντίπαλο.

Στα αγωνιστικά, εκτός βρίσκονται ο αμυντικός Χόφμαν, ο γκολκίπερ Γκάρτλερ και ο χαφ Σζάντο, ενώ ο Αυστριακός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει σχήμα με έναν επιθετικό, λογικά τον Άλαρ, και αρκετά ενισχυμένο κέντρο για να κρατήσει μακριά τους Ισπανούς.

Δυνατό παιχνίδι και στο Γιουρόπα Λιγκ με εκπληκτικές αποδόσεις! 

Από την άλλη μεριά, η Βιγιαρεάλ έσωσε τον βαθμό απέναντι στην Λεβάντε (1-1) με γκολ του Αλφόνσο στις καθυστερήσεις. Έτσι, το “κίτρινο υποβρύχιο” έμεινε με δύο νίκες στις 11 πρώτες αγωνιστικές, απέχοντας μόλις ένα βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η ομάδα του Καγέχα μετά την εντυπωσιακή νίκη με 5-0 επί της Ραπίντ την περασμένη αγωνιστική ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου και με ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα απόψε κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση.

Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν ο αμυντικός Κόστα, ενώ δεν υπολογίζονται ξανά ο φορ Μπάκα και ο χαφ Φουέγο. Ξανά στη δράση επέστρεψε ο φορ Εκαμπί, όμως αναμένεται να ξεκινήσει από τον πάγκο. Ο Μορένο θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του την τριάδα των Ράμπα, Φόρναλς και Καθόρλα.

Εκτίμηση

Η Ραπίντ θέλει πολύ περισσότερο το σημερινό ματς από την αντίπαλό της και θα κάνει τα πάντα. Δύσκολα βέβαια θα κρατήσει το μηδέν πίσω. 1Χ & GG

[image 2]

Σπαρτάκ Μόσχας – Ρέιντζερς

Εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Ουράλ γνώρισε στο πρωτάθλημα η Σπαρτάκ Μόσχας την περασμένη αγωνιστική και έτσι η απόσταση από την πρωτοπόρο Ζενίτ έφτασε στο -11. Στον πάγκο κάθεται προσωρινά ο Ριάντσο, αφού η διοίκηση έχει συμφωνήσει με τον κόουτς Κονόβοφ της Άρσεναλ Τούλα. Στο Γιουρόπα Λιγκ, οι Μοσχοβίτες δεν έχουν πετύχει νίκη ακόμα, μετρώντας δύο σερί ισοπαλίες στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές που για την ώρα τους κρατούν μέσα στο κόλπο της πρόκρισης, όμως αν δε νικήσουν σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν.

Στα αγωνιστικά, κανονικά θα βρεθούν στην αποστολή ο αμυντικός Γιεσίνκο, ο μέσος Κομπαρόφ και ο φορ Ζε Λουίς, ενώ εκτός θα μείνει ο αμυντικός Ζιγκό. Επιστρέφει μετά από τιμωρία και παίζει για πρώτη φορά στη διοργάνωση ο επιθετικός Λουίς Αντριάνο, ο οποίος θα συνθέσει την επιθετική τριπλέτα μαζί με τους Ζε Λουίς και Τασάεφ.

Από τη μεριά της, η Ρέιντζερς αν και δυσκολεύτηκε αρκετά τελικά κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Σεντ Μίρεν και ανέβηκε στην τρίτη θέση. Και τα δύο γκολ ήρθαν μετά το 80′ για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι πλέον επικεντρώνονται στο Γιουρόπα Λιγκ. Στον όμιλό της, η ομάδα του Τζέραρντ βρίσκεται ισόβαθμή με τη Βιγιαρεάλ στην κορυφή, ενώ ίσως θα άξιζε να έχει και περισσότερους βαθμούς, αφού το εντός έδρας 0-0 απέναντι στην Σπαρτάκ την αδικεί. Σήμερα, ακόμα και η ισοπαλία θα είναι αρκετή για τους Σκοτσέζους, αφού θα παραμείνουν στη δυάδα.

Στο αγωνιστικό μέρος, εκτός έμειναν ο φορ Λάφερτι και ο μέσος Ράιαν Κεντ και οι μακροχρόνιοι Ντόρανς, Μέρφι και Μπάρισιτς. Γκρέζντα, Μορέλος και Καντέιας θα συνθέσουν την επιθετική τριπλέτα των φιλοξενούμενων.

Εκτίμηση

Αν χάσει η Σπαρτάκ… χάνεται. Παρ’ όλα αυτά, η Ρέιντζερς βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και θεωρώ ότι τουλάχιστον μπορεί να αποφύγει την ήττα. Χ2 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει