Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Βρίσκει ρυθμό η… μηχανή του Γκουαρντιόλα

Το αποφασιστικό βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Βρίσκει ρυθμό η… μηχανή του Γκουαρντιόλα

Τη Σαχτάρ Ντόνετσκ φιλοξενεί η Μάντσεστερ Σίτι στην προσπάθειά της να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα παρουσιάζεται όλο και πιο βελτιωμένη και οι Ουκρανοί φαντάζουν αυτή τη στιγμή εύκολη λεία.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Μάντσεστερ Σίτι – Σαχτάρ Ντόνετσκ: Over 3,5 (1.82)

Ανάλυση

Όλοι πίστευαν ότι θα προτιμήσει χαλαρούς ρυθμούς για το ματς κόντρα στη Σαουθάμπτον, έχοντας μπροστά της τον αποψινό αγώνα με αντίπαλο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, αλλά και η ίδια είναι σε εξαιρετική κατάσταση που δεν μπορεί να κρατηθεί ενώ και η αντίπαλός της είναι σε μαύρα χάλια. Τελικό αποτέλεσμα 6 – 1 το οποίο τα λέει όλα για την ποδοσφαιρική παράσταση που πρόσφερε η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Με αυτό το αποτέλεσμα εκμεταλλεύτηκε την απώλεια της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, με 9 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες. Το πολύ θετικό από τον αγώνα κόντρα στη Σαουθάμπτον ήταν η απόδοση του Στέρλινγκ (2 γκολ, 2 ασίστ) που δείχνει να ωριμάζει και να βάζει ουσία στο παιχνίδι του. Εν όψει του αποψινού, θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση και να έχει τον πρώτο λόγο για την 1η θέση. Οι δύο ομάδες τα ξαναείπαν στο Χάρκοβο, με τη Σίτι να κάνει επίδειξη ισχύος και να επικρατεί 0 – 3, έχοντας εξασφαλίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Την Κυριακή ακολουθεί το πολύ μεγάλο ντέρμπι κόντρα στη Γιουνάιτεντ, αλλά από το μυαλό του Καταλανού δεν φαίνεται να υπάρχει απολύτως καμία σκέψη για ροτέισον. Εκτός ο τραυματίας Ντε Μπρόινε και θα μείνει ακόμα έναν μήνα εκτός δράσης, ενώ μπορεί να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι Γκουντογκάν και Οταμέντι.

Θα μπορέσει η Μάντσεστερ Σίτι να εξασφαλίσει από σήμερα την πρόκριση;  

Βρέθηκε να χάνει στο μεγάλο ντέρμπι από την Ντιναμό Κιέβου με 0 – 1, αλλά τελικά κατάφερε στο δεύτερο ημίχρονο να ανατρέψει το σκορ και να το κάνει 2 – 1, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη. Βέβαια, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αγωνιστική άνοδος στο δεύτερο ημίχρονο συνοδεύτηκε από την είσοδο του Βραζιλιάνου, Τάισον, που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του, έχοντας την ασίστ για την ισοφάριση του παιχνιδιού από τον Μοράες. Η εμφάνισή της όμως δεν ήταν τίποτα το σπουδαίο, αν και μάλλον δεν θα την απασχολήσει για πολύ ακόμα, αφού είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, με 8 βαθμούς διαφορά από τη 2η Ντιναμό. Εν όψει του αποψινού είναι αμφίβολος ο εξτρέμ Μάρλος, ενώ και ο αντικαταστάτης του, Φερνάντο, θα μείνει εκτός δράσης για τον επόμενο μήνα.

Πιθανές ενδεκάδες

Μάντσεστερ Σίτι (4 – 3 – 3)

Έντερσον

Γουόκερ

Κομπανί

Λαπόρτ

Μεντί

Μπερνάντο Σίλβα

Φερναντίνιο

Νταβίντ Σίλβα

Στέρλινγκ

Αγουέρο

Μαχρέζ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (4 – 2 – 3 – 1)

Πιάτοβ

Ισμαϊλι

Ρακίτσκι

Κριβτσόβ

Μπουτκό

Μαϊκόν

Στεπανένκο

Μπόλμπατ

Τάισον

Κοβαλένκο

Μοράες

Εκτίμηση

Απολύτως κανένα νόημα να ασχοληθεί κάποιος με τον άσο. Χίλιες φορές παιχνίδι με τα γκολ, αφού και η Σαχτάρ είναι πολύ ασταθής αμυντικά και μπορεί να ανοίξει το ματς. Over 3,5.

Σε ενδιαφέρει