Λιόν – Χόφενχαϊμ: Τρελός ρυθμός και τρελό ματς

Ζωντανή στο... κυνήγι της 2ης θέσης θέλει να παραμείνει η Χόφενχαϊμ, αλλά η Λιόν στοχεύει στη νίκη που θα ισοδυναμεί με μισή πρόκριση στην επόμενη φάση.
Λιόν – Χόφενχαϊμ: Τρελός ρυθμός και τρελό ματς

Η Λιόν φιλοξενεί στο «Γκρουπάμα» τη Χόφενχαϊμ σε μια αναμέτρηση στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου.

Οι Γάλλοι με νίκη θα φτάσουν μια ανάσα από την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση του θεσμού, ενώ ο γερμανικός σύλλογος θέλει να παραμείνει ζωντανός, κάνοντας παράλληλα σημαντικό βήμα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Λιόν – Χόφενχαϊμ: Χ (3.90)

Ανάλυση

Όσοι ξέρουν και έχουν μελετήσει καλά τη Λιόν με τον Μπρούνο Ζενεσιό στον πάγκο, ήξεραν πολύ καλά ότι το εντός έδρας ματς με την Μπορντό ήταν πιο δύσκολο για εκείνη, ακόμα και από το εκτός έδρας κόντρα στη Σίτι! Αυτό επιβεβαιώθηκε και εντός αγωνιστικού χώρου… Άνοιξε το σκορ πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45’) με γκολ του Αουάρ, αλλά στο 73’ ο Κορνέλιους διαμόρφωσε το τελικό όπως αποδείχθηκε 1 – 1, έπειτα από κακή εμφάνιση. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις 6 τελικές προσπάθειες, με τον Ζενεσιό να παραδέχεται πως ήταν ό,τι χειρότερο εδώ και καιρό. Υπήρχε όμως ένα θετικό και αυτό ήταν η επάνοδος του Ναμπίλ Φεκίρ στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Παρ’ όλα αυτά, στην Ευρώπη τα πηγαίνει περίφημα, καθώς είναι αήττητη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές, έχοντας πάρει μεγάλη νίκη στο Μάντσεστερ, ενώ στη Γερμανία κόντρα στην αποψινή της αντίπαλο έχασε μια δική της νίκη, αφού ήταν μπροστά με 2 – 3 μέχρι τα… χασομέρια και τελικά δέχθηκε και εκείνη την ισοφάριση (3 – 3) στις καθυστερήσεις. Εν όψει του αποψινού και πάλι εκτός ο Ντουμπουά, που λείπει καιρό.

Λιόν – Χόφενχαϊμ με φόντο τη 2η θέση! Ποια από τις δύο θα την κατακτήσει;

Μπορεί στο Τσάμπιονς Λιγκ η Χόφενχαϊμ να ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη, αλλά στη Γερμανία έχει ανεβάσει στροφές για τα καλά και έφτασε το Σάββατο στο τρίτο συνεχόμενο τρίποντό της. Τα κατάφερε μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού επιβλήθηκε εκτός έδρας της Λεβερκούζεν με 4 – 1. Ήταν πιο εύστοχη στο πρώτο ημίχρονο, παίρνοντας προβάδισμα με 2 – 1, ενώ με αντεπιθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της, συνεχίζοντας να καλύπτει το χαμένο έδαφος από την προβληματική έναρξη στη σεζόν. Μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Λειψία με 2 – 0. Για το Τσάμπιονς Λιγκ γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από τη Λιόν, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε δύο φορές (1 – 0, 2 – 1), παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (3 – 3) στις καθυστερήσεις. Εννοείται ότι έχει πρόβλημα στο ανασταλτικό σκέλος, αφού είναι αλήθεια ότι μερικές δεν παίζει για να κερδίσει, αλλά για να διασκεδάσει στο παιχνίδι. Καλό νέο η επιστροφή του Σάλαϊ στην αποστολή.

Πιθανές ενδεκάδες

Λιόν (4 – 2 – 3 – 1)

Λόπεζ

Ράφαελ

Μαρσέλο

Ντενάγερ

Μεντί

Ντομπελέ

Τουσάρ

Τραορέ

Φεκίρ

Αουάρ

Ντεπάι

Χόφενχαϊμ (3 – 3 – 1 – 3)

Μπάουμαν

Άνταμς

Φογκτ

Μπίτσακτσιτς

Καντεράμπεκ

Γκρίλιτς

Σουλτς

Ντεμίρμπαϊ

Μπελφοντίλ

Ζοέλιτον

Κράμαριτς

Εκτίμηση

Όλο το παιχνίδι σε αυτό το ματς γίνεται με τα γκολ, αφού αναμετρώνται δύο ομάδες με αμυντικά κενά και ανασταλτικές δυσλειτουργίες. Παρ’ όλα αυτά, εγώ θα ρισκάρω με σημείο, βλέποντας πολύ… Χ, αφού και τη Λιόν ενδεχομένως να μην τη… χαλάσει ο ένας βαθμός, αφού θα συνεχίσει να έχει τον πρώτο λόγο.

Σε ενδιαφέρει