Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε… κίνδυνο οι «κόκκινοι διάβολοι»

Η ματσάρα στο Τορίνο ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικού του 8ου ομίλου.
Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε… κίνδυνο οι «κόκκινοι διάβολοι»

Κι όμως η Γιουνάιτεντ έχει πρόβλημα!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο φιλοξενείται από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, σε ένα ματς που δεν έχει και πολλές πολυτέλειες για απώλειες.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Γιουβέντους – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χ2 (2.45)

Ανάλυση

Μέχρι στιγμής η ομάδα του Αλέγκρι κάνει… πάρτι σε Ιταλία και Ευρώπη, αφού όχι μόνο είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά η μοναδική απώλεια που έχει, είναι μια ισοπαλία στην έδρα της από την Τζένοα. Κατά τα λοιπά μόνο νίκες, αφού ακόμα κι εκεί που δυσκολεύεται, βγαίνει μπροστά ο τύπος για τον οποίο δαπάνησε 100 εκατ. ευρώ για να τον φέρει στο Τορίνο από τη Μαδρίτη. Ο λόγος για τον Κριστιάνο Ρονάλντο που «καθάρισε» το ματς με την Έμπολι πριν από δύο εβδομάδες, ενώ με την Κάλιαρι το Σάββατο δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά, αφού η Γιούβε επικράτησε εύκολα 3 – 1. Βέβαια, μην νομίζει κανείς ότι είναι έτοιμη… Η αίσθηση που δίνει είναι ότι ακόμα βρίσκεται σε μια φάση μονταρίσματος, αλλά έχει τέτοια ποιότητα σε όλες τις γραμμές του γηπέδου, που πραγματικά είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της φετινής κούπας. Αυτό το απέδειξε και κόντρα στη Γιουνάιτεντ και μάλιστα στο «Ολντ Τράφορντ». Κάνοντας μερικές στιγμές επίδειξη δύναμης, επικράτησε μόλις 1 – 0, έχοντας ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, ενώ η Γιουνάιτεντ της δημιούργησε μόλις μία ευκαιρία περίπου στο 80’ με ένα δοκάρι του Πογκμπά έξω από την περιοχή. Έχει περάσει ουσιαστικά στην επόμενη φάση, αλλά με νίκη εξασφαλίσει και την πρωτιά χωρίς άλλες περιστροφές. Κανονικά στην αποστολή οι Ματουιντί, Κανσέλο, Κιελίνι και Μάντζουκιτς, όχι όμως και οι Ντάγκλας Κόστα, Μπερναντέσκι.

 

Στρώνει λίγο αγωνιστικά η κατάσταση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δείχνει να έχει αφήσει πίσω της την πολύ βαθιά κρίση που πέρασε, ενώ σημαντικό ρόλο έχει παίξει ότι της γύρισε λίγο και η τύχη με το μέρος της, τουλάχιστον στο τελευταίο ματς κόντρα στην Μπόρνμουθ. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ τυχερή που το σκορ ήταν στο 1 – 1, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, δημιούργησε ευκαιρίες, βρίσκοντας τελικά το γκολ στο 90’. Η κατάσταση στην ψυχολογία της θα ήταν ακόμα καλύτερη, αν δεν είχε δεχθεί αυτό το γκολ στο 96’ κόντρα στην Τσέλσι, αφού θα είχε πετύχει μία νίκη που θα ήταν πάνω από το επίπεδο που έχει δείξει μέχρι τώρα. Μέσα σε όλα αυτά έχει πραγματοποιήσει μια σπουδαία εσωτερική μεταγραφή. Ο Μαρσιάλ παίζει – επιτέλους – σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες, συνδέεται με τα δίχτυα συνέχεια και στο πρόσωπό του, ο Μουρίνιο έχει βρει το σημείο αναφοράς που έψαχνε στην επίθεση, σε μια εποχή που ο Λουκάκου δεν βλέπεται και ο Σάντσες είναι μόνιμα ντεφορμέ, αφού δεν βρίσκει ρυθμούς λόγω τραυματισμών. Ο Βέλγος επιθετικός μάλιστα είναι και τραυματίας. Ακολουθεί σπουδαία αναμέτρηση, αυτή στην έδρα της Σίτι κόντρα στη Μάντσεστερ, εκεί που πέρσι με μεγάλη ανατροπή επικράτησε 2 – 3. Το σημαντικότερό της πρόβλημα είναι στην άμυνα, αφού από την αρχή της σεζόν έχει κρατήσει το μηδέν μόλις σε τρία ματς (Μπέρνλι, Γιουνγκ Μπόις, Βαλένθια) ενώ βαθμολογικά είναι μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη Βαλένθια και στη συνέχεια την έχει εκτός έδρας.

Πιθανές ενδεκάδες

Γιουβέντους (4 – 3 – 1 – 2)

Σέζνι

Κανσέλο

Μπονούτσι

Κιελίνι

Άλεξ Σάντρο

Κεντίρα

Πιάνιτς

Μπεντανκούρ

Ντιμπάλα

Κριστιάνο Ρονάλντο

Μάντζουκιτς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4 – 3 – 3)

Ντε Χέα

Γιανγκ

Σμόλινγκ

Λίντελοφ

Σο

Μάτιτς

Πογκμπά

Ερέρα

Μαρσιάλ

Ράσφορντ

Σάντσες

Εκτίμηση

Είναι δεδομένο ότι η Γιουνάιτεντ δεν είναι ίδια ομάδα του πρώτου ματς, αφού έχει βελτιωθεί. Τέτοια ματς είναι που… γουστάρει ο Μουρίνιο και τον βολεύουν ώστε να παίξει με αντεπιθέσεις. Το έκανε περίφημα και κόντρα στην Τσέλσι. Επιπλέον, η απουσία του Λουκάκου τη βολεύει σε μία τέτοιου είδους αναμέτρηση, αφού η τριάδα στην επίθεση είναι «πυραυλοκίνητη» στην κόντρα. Επιλογή μας το Χ2, που αφήνει και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες.

Σε ενδιαφέρει