Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν: Όλα τα βλέμματα στο Σαν Πάολο!

Με την πλάτη στον τοίχο, η Παρί Σεν Ζερμέν ταξιδεύει στην Ιταλία για να αντιμετωπίσει τη Νάπολι, με στόχο να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν: Όλα τα βλέμματα στο Σαν Πάολο!

Όσο κι αν φαντάζει απίστευτο, η πιο πλούσια ομάδα του κόσμου, η Παρί Σεν Ζερμέν είναι με την πλάτη στον τοίχο και κινδυνεύει με αποκλεισμό.

Ίσως το τελευταίο της χαρτί το παίζει στην Ιταλία κόντρα στη Νάπολι, εκεί που ακόμα και η ισοπαλία να αποδειχθεί καταδικαστική για την ίδια.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Νάπολι – Παρί Σεν Ζερμέν: Χ (3.73)

Ανάλυση

Έκρυβε κινδύνους το ματς κόντρα στην Έμπολι για τη Νάπολι, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι θα αγωνιζόταν με αρκετές αλλαγές, αλλά και επειδή στην άκρη του μυαλού των παικτών μπορεί να υπήρχε το αποψινό ματς. Ωστόσο, χωρίς καν να πιάσει καλή απόδοση, όπως παραδέχθηκε και ο Κάρλο Αντσελότι, η Νάπολι επικράτησε με 5 – 1, αφού υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Ο Μέρτενς έκανε χατ – τρικ, ο Ινσίνιε είχε ανοίξει το σκορ ενώ και ο Μίλικ βρήκε δίχτυα σε ένα καλό νέο για τον Αντσελότι. Είναι στο -6 από τη Γιουβέντους και φυσικά υπάρχει… ζωή ακόμα στο ιταλικό πρωτάθλημα, άσχετα αν οι «μπιανκονέρι» είναι το φαβορί και του φετινού τίτλου. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω της, αφού έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία να αποκλείσει ουσιαστικά την πιο πλούσια ομάδα του κόσμου, την Παρί Σεν Ζερμέν. Αν νικήσει θα το έχει καταφέρει, αφού θα της χρειάζεται μια απλή νίκη με τον Ερυθρό Αστέρα στην έδρα της. Ακόμα όμως και η ισοπαλία της κάνει έως ένα βαθμό. Στο ματς της Γαλλίας, πραγματικά έχασε την ευκαιρία της μεγάλης νίκης μέσα από τα χέρια της, αφού προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε την πρώτη με αυτογκόλ, ενώ στο 93’ ένα εκπληκτικό σουτ του Ντι Μαρία δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Οσπίνα. Αν κρατούσαν το τρίποντο οι «παρτενοπέι» η Παρί θα ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένη. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις στις επιλογές προσώπων. Είναι εκτός οι τραυματίες, Μέρετ, Γκουλάμ, Βέρντι, Γιουνές.

 

Μέσα στη Γαλλία τα καταφέρνει περίφημα η Παρί Σεν Ζερμέν έχοντας 12 νίκες σε 12 παιχνίδια, επίδοση που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ ανάμεσα στα πέντε πρωταθλήματα πρώτης ταχύτητας. Πρωταγωνιστής και πάλι ήταν ο Εμπαπέ στην τελευταία νίκη επί της 2ης Λιλ με 2 – 1, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα. Είχε προηγηθεί επίσης απολαυστικό χρονικό διάστημα του πιτσιρικά στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Μαρσέιγ, όταν είχε μπει ως αλλαγή. Όμως εκεί που είναι τα πραγματικά δύσκολα, δείχνει λίγη και μαλακή σαν βαμβάκι. Με τη Λίβερπουλ την 1η αγωνιστική έχασε τον βαθμό στο τέλος ενώ εντός έδρας με τη Νάπολι πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στον Ντι Μαρία που έσωσε την ισοπαλία στις καθυστερήσεις (2 – 2) και έτσι οι Παριζιάνοι έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης. Αν δεν σκόραρε ο Αργεντινός το πιο πιθανό θα ήταν η Παρί να είναι με το ένα πόδι… εκτός, έχοντας πάθει ένα κάζο που δύσκολα θα μπορούσε να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Φαίνεται πάντως γενικότερα να υπάρχει πρόβλημα… Ο Βεράτι πρόσφατα συνελήφθη να οδηγάει μεθυσμένος, ενώ Εμπαπέ και Ραμπιό τιμωρήθηκαν εσωτερικά λόγω αργοπορίας τους στην προπόνηση. Λογικά θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Καβάνι. Ο Ουρουγουανός που αποτελούσε πρόσωπο λατρείας στη Νάπολι έχει πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή. Ο Ντράξλερ θα μπει στην ενδεκάδα, με την Ντι Μαρία να περνά στην τριάδα της επίθεσης.

Πιθανές ενδεκάδες

Νάπολι (4 – 4 – 2)

Οσπίνα

Μαξίμοβιτς

Αλμπιόλ

Κουλιμπαλί

Μάριο Ρουί

Καγεχόν

Άλαν

Χάμσικ

Φαμπιάν Ρουίς

Ινσίνιε

Μέρτενς

Παρί Σεν Ζερμέν (3 – 4 – 3)

Μπουφόν

Μαρκίνιος

Τιάγκο Σίλβα

Κέρερ

Μενιέ

Βεράτι

Ντράξλερ

Μπερνάτ

Εμπαπέ

Νεϊμάρ

Ντι Μαρία

Εκτίμηση

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διανοηθεί κανείς ότι αυτή η Παρί Σεν Ζερμέν κινδυνεύει να μείνει εκτός συνέχειας Τσάμπιονς Λιγκ και όμως ισχύει. Η Νάπολι έχει δείξει τρομερό χαρακτήρα στα παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και υπάρχει μόνο ένα «αχ», αφού αν είχε κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα στην πρεμιέρα, θα ήταν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Θα διαλέξω την ισοπαλία, αφού όπως είπε και ο Τούχελ, πρώτος στόχος είναι η αποφυγή της ήττας και η Νάπολι θα είναι ιδιαιτέρως προσεκτική. Χ.

Σε ενδιαφέρει