Ίντερ – Μπαρτσελόνα: Το ματς που ήθελαν οι Ιταλοί!

Η ματσάρα ανάμεσα στην Ίντερ και την Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ.
inter barcelona

Απόδειξη ότι ανήκει στην κατηγορία ελίτ των ομάδων θέλει να δώσει απόψε το βράδυ η Ίντερ κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Με όπλο τη φόρμα της και φυσικά το κατάμεστο «Τζουζέπε Μεάτσα» φιλοξενεί τους Καταλανούς και παράλληλα θέλει να κάνει το κρίσιμο βήμα για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση.

Σέντρα στις 22:00.

Τα προγνωστικά μου

Ίντερ – Μπαρτσελόνα: 1Χ (1.81)

Ανάλυση

Την έβδομη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Ίντερ με το επιβλητικό 5 – 0 επί της Τζένοα. Είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ με τον Γκαλιαρντίνι να πετυχαίνει δύο γκολ και από εκεί και πέρα να βρίσκουν δίχτυα οι Ναϊνγκολάν, Πολιτάνο, Ζοάο Μάριο. Έτσι, οι όποιες ανησυχίες υπήρχαν για τη μη χρησιμοποίηση του Ικάρντι πήγαν περίπατο, αφού ο Αργεντινός επιθετικός προφυλάχθηκε από τον Σπαλέτι εν όψει της αποψινής σπουδαίας αναμέτρησης. Είναι πλέον στη 2η θέση και στο -6 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αταλάντα. Έχει καταγράψει 9 νίκες στους τελευταίους 10 επίσημους αγώνες της, με την ήττα της να προκύπτει στη Βαρκελώνη και ήταν εντός προγράμματος, παρά το γεγονός ότι δεν έπαιζε ο Μέσι. Εφόσον νικήσει σήμερα, η Ίντερ θα κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκριση, αφού είναι αυτή τη στιγμή στο +5 από την Τότεναμ. Εκτός λίστας για τα ευρωπαϊκά ματς είναι ο Γκαλιαρντίνι.

Τα είδα όλα κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο η Μπαρτσελόνα, αλλά τελικά πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης από το πουθενά. Μέχρι το 87’ βρισκόταν πίσω στο σκορ και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά ο Λουίς Σουάρες έχει φορέσει τη… στολή του ηγέτη και οδηγεί τους Καταλανούς εν τη απουσία του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είναι στο επίκεντρο ακόμα και όταν είναι τραυματίας. Τώρα, βέβαια, υπάρχει λόγος. Ο Αργεντινός έχει ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι μόλις μπήκε στην τρίτη εβδομάδα της αποθεραπείας του και δεν έχει δοθεί το σχετικό ιατρικό «ΟΚ». Ο ίδιος θέλει να παίξει γιατί όπως ισχυρίζεται δεν νιώθει πλέον καμία ενόχληση στις τελευταίες προπονήσεις, αλλά όσο περνάει από το χέρι του Ερνέστο Βαλβέρδε, είναι δύσκολο και εντελώς ακατανόητο να παρθεί το οποιοδήποτε ρίσκο, σε ένα ματς που η Μπαρτσελόνα ακόμα κι αν χάσει δεν θα συμβεί το παραμικρό. Αυτή που «καίγεται» είναι η Ίντερ… Στα τελευταία 9 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει δεχθεί 14 γκολ και δεν έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Βερμάελεν και Ουμτιτί που λείπουν καιρό.

Πιθανές ενδεκάδες

Ίντερ (4 – 3 – 3)

Χαντάνοβιτς

Βρσάλικο

Ντε Φράι

Σκρίνιαρ

Ασαμόα

Μπρόζοβιτς

Ναϊνγκολάν

Βεσίνο

Πολιτάνο

Ικάρντι

Πέρισιτς

Μπαρτσελόνα (4 – 3 – 3)

Τερ Στέγκεν

Ρομπέρτο

Πικέ

Λενγκλέ

Ζόρντι Άλμπα

Αρτούρ

Μπουσκέτς

Ράκιτιτς

Ραφίνια (Μέσι)

Σουάρες

Κουτίνιο

Εκτίμηση

Η Μπαρτσελόνα ειδικά αμυντικά δεν πατάει καλά και αυτό το γνωρίζουν όλοι και το αναγνωρίζει η ίδια. Με το πάθος που θα δείξει Ίντερ, με τη δύναμη της έδρας και με λιγότερη αφέλεια στην τακτική, οι «νερατζούρι» μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στους Καταλανούς. Επιλογή ματς το 1Χ.

Σε ενδιαφέρει