Εσπανιόλ – Μπιλμπάο: 20 ματς… φαγούρας

Η Μπιλμπάο δεν έχει χαμογελάσει στην έδρα της Εσπανιόλ στα 20 τελευταία ματς μετρώντας 13 ήττες και 7 ισοπαλίες.
esp

Πέφτει η αυλαία της ενδέκατης αγωνιστικής στην Πριμέρα με τη μάχη της φιλόδοξης Εσπανιόλ κόντρα στην αγχωμένη Μπιλμπάο στο Κορνέγια.

Τα προγνωστικά μου

Εσπανιόλ – Μπιλμπάο: 2-3 γκολ (2.00)

Ανάλυση

Μέσα από τα χέρια της έχασε η Εσπανιόλ τη νίκη στο Βαγιαδολίδ, αφού ισοφαρίστηκε με φάουλ στην τελευταία φάση του ματς. Σημαντικό το ότι κατάφερε να πάρει το 1-1 εκτός έδρας από μια καλή αντίπαλο και νιώθει απογοήτευση. Δείχνει να έχει ανέβει το επίπεδο και οι βλέψεις της. Στόχος η έξοδος στην Ευρώπη. Μάλιστα με νίκη απόψε πατάει ολομόναχη στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από την Κάντιθ εκτός έδρας με 2-1 κάνοντας το σχετικό ροτέισον. Εχει τη ρεβάνς στην έδρα της για να πάρει την πρόκριση. Τα 4 από τα 5 τελευταία ματς είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Στα τέσσερα φετινά της παιχνίδια εντός έδρας έχει το απόλυτο των νικών. Με 4-3-3 απόψε και τους Μπαπτιστάο, Γκαρσία και Ιγκλέσιας να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα.

 

Η Μπιλμπάο δεν μπορεί με τίποτα να σταθεροποιήσει την απόδοσή της σε υψηλό επίπεδο. Βρίσκεται οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Στον τελευταίο της αγώνα κόλλησε στο 0-0 μ τη Βαλένθια στο Σαν Μαμές. Εννιά αγώνες δίχως νίκη είναι πολλές. Βέβαια σε αυτούς έφερε επτά ισοπαλίες. Ουσιαστικά έχει να κερδίσει από το 2-1 της πρεμιέρας κόντρα στη Λεγκανές. Τα 8 από τα 10 φετινά της παιχνίδια ήταν goal/goal. Τραγική παράδοση στην έδρα της Εσπανιόλ, όπου δεν έχει κερδίσει στις 20 τελευταίες επισκέψεις της. Συγκεκριμένα μετράει 13 ήττες και 7 ισοπαλίες. Με 4-3-3 θα παίξουν οι φιλοξενούμενοι, το οποίο στο χορτάρι περισσότερο θα μετατρέπεται σε 4-5-1. Επιθετική τριπλέτα οι Γκαρθία, Μουνιαϊν και Γουίλιαμς.

Εκτίμηση

Πονηρό ματς. Λογική επιλογή ο άσος, αλλά δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ γιατί η Μπιλμπάο μπορεί να μην κερδίζει, αλλά δεν χάνει κιόλας. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην Πριμέρα. Μομέντουμ και παράδοση δείχνουν Εσπανιόλ. Η αγωνιστική συμπεριφορά των δύο ομάδων οδηγεί στο σύνολο τερμάτων «2-3». Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθώ

Σε ενδιαφέρει