Κύπελλο Ελλάδας: «Ξεμπουκώνει» ο Ολυμπιακός

Μια καλή εμφάνιση με αρκετά γκολ είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή.
olympiacos

H δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας ολοκληρώνεται σήμερα με τέσσερις αναμετρήσεις.

Ευκαιρία να… ξεμπουκώσει έχει ο Ολυμπιακός στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή, ενώ η Ξάνθη ψάχνει αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της Κέρκυρας για να ισχυροποιήσει τη θέση της, όσον αφορά την πρόκριση. Από εκεί και πέρα, πολλά με… λίγα είναι τα ματς Απόλλων Σμύρνης – Απόλλων Παραλιμνίου και ΠΑΣ Γιάννινα – Θύελλα Καμαρίου.

Ανάλυση

Kέρκυρα – Ξάνθη

Tην ήττα με 2-0 εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Λάρισας γνώρισε η Κέρκυρα στην πρεμιέρα της Football League, παρουσιάζοντας αρκετά μέτριο πρόσωπο. Οι Φαίακες έχουν στόχο την επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ και για αυτόν το λόγο θα πρέπει να βελτιωθούν αρκετά στη συνέχεια, καθώς το υλικό για κάτι τέτοιο υπάρχει. Στο Κύπελλο, δείχνοντας σοβαρότητα επικράτησε στην πρεμιέρα των ομίλων με 1-0 εκτός έδρας επί της Νίκης Βόλου και σήμερα αν η ομάδα του κόουτς Σπανού πάρει θετικό αποτέλεσμα θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκρισή της. Δεν έχουν αναφερθεί αγωνιστικά προβλήματα.

Δε σταματάει πουθενά η Ξάνθη! Την περασμένη Δευτέρα επικράτησε και επί του ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας 2-1 με ανατροπή, μπαίνοντας στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Γέντριτσεκ και Μπρίτο πέτυχαν από ένα γκολ για τους Ακρίτες, οι οποίοι πέτυχαν την τρίτη τους σερί νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα παρέμειναν για όγδοο συνεχόμενο ματς αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις. Σήμερα, η ομάδα του Ράσταβατς ταξιδεύει στην Κέρκυρα με στόχο το διπλό, αφού μετά το 0-0 κόντρα στον ΟΦΗ στην πρεμιέρα θα έχει κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Στα αγωνιστικά, εκτός για λόγους ξεκούρασης έμειναν ο αμυντικός χαφ Ντε Λούκας, ο χαφ Μπρίτο και οι εξτρέμ Σαρπόνγκ και Φασίδης, ενώ τιμωρημένος είναι ο επιθετικός μέσος Τζουρίσκοβιτς. Αντιθέτως, επιστρέφουν ο χαφ Καντά και ο στόπερ Φλίσκας.

Όλα τα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας 

Εκτίμηση

Η Κέρκυρα θέλει να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις και σήμερα η πρόκληση είναι μεγάλη απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Το αμφίσκορο έχει μεγάλη τύχη. GG

Απόλλων Σμύρνης – Απόλλων Παραλιμνίου

Aρκετά ανταγωνιστικός ήταν ο Απόλλων Σμύρνης στο ματς με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», όμως τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι, αφού δέχτηκε το γκολ στο 90′ (1-0). Αρκετά βελτιωμένη ήταν η εικόνα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας», όμως το θέμα είναι να αρχίσει να παίρνει και βαθμούς, αφού για την ώρα έχει το απόλυτο των ηττών. Στην πρεμιέρα των ομίλων του κυπέλλου, αν και δεν έπαιξε άσχημα, τελικά ηττήθηκε με 2-1 στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα του Μαντζουράκη σαφέστατα έχει το μυαλό της μόνο στο πρωτάθλημα, όμως σήμερα έχει την ευκαιρία να πάρει επιτέλους μία νίκη που θα την ανεβάσει ψυχολογικά. Εκτός αποστολής έμειναν ο γκολκίπερ Χουάντερσον, οι αμυντικοί Στάθης, Οριουέλα και Κοντοές, ο αμυντικός χαφ Γκίνο και οι εξτρέμ Σικαμπάλα, Τριάδης και Ακόστα.

Από την άλλη μεριά, ο Απόλλων Παραλιμνίου προέρχεται από το εντός έδρας 1-1 απέναντι στον Άρη Αβάτου, σώζοντας τον βαθμό με γκολ στο 92′! Με αυτόν το βαθμό, οι Σερραίοι έφτασαν στους πέντε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και σίγουρα εκεί θα ρίξουν , από την άλλη, αποτελεί πρόκληση, καθώς συμμετέχυν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οπότε θέλουν να έχουν μια γενικά καλή εικόνα. Στην πρεμιέρα κατάφεραν να αποσπάσουν το ισόπαλο 1-1 εντός έδρας απέναντι στα Τρίκαλα και σήμερα πάνε στη Ριζούπολη για το καλύτερο δυνατό. Εκτός αποστολής έμενιαν ο γκολκίπερ Γουναρίδης, οι εξτρέμ Μουτεσίδης και Λαζαρίδης, ο στόπερ Μερεσιώτης και ο χαφ Μπονέρης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του επιθετικού χαφ Καρυοφύλλη.

Εκτίμηση

Η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να έχει την ευκαιρία να πάρει μία νίκη -μετά από καιρό- σε ένα επίσημο ματς. Οι αποδόσεις δεν βοηθούν. NO BET

Παναχαϊκή – Ολυμπιακός

Mε το… αριστερό ξεκίνησε τη φετινή περιπέτειά στη Football League η Παναχαϊκή, παραχωρώντας εντός έδρας ισοπαλία με 2-2 στον Αιγιανιακό. Οι Πατρινοί έχουν αρκετά παράπονα από τη διαιτησία, όμως στο καθαρά αγωνιστικό το θετικό είναι ότι κατάφεραν να ισοφαρίσουν το ματς δύο φορές με ισάριθμα γκολ στα τελευταία λεπτά. Μεγάλη η πρόκληση σήμερα για τους Αχαιούς, οι οποίοι στην πρεμιέρα των ομίλων νίκησαν με 1-0 εκτός έδρας τον Άρη Αβάτου. Το ματς θα διεξαχθεί στο Παμπελοποννησιακό, καθώς υπα΄ρχει ο φόβος επεισοδίων. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο εξτρέμ Καρατσανάκοφ, οι μεσοαμυντικοί Μουστακόπουλος και Φουρλάνος και οι κεντρικοί αμυντικοί Μπιτσάκος και Κοτσώνης.

Ζορίστηκε πολύ, αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει με το οριακό 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης εντός έδρας ο Ολυμπιακός. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 90′ ο Μάνος, αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά όλους τους δρόμους προς την εστία τους. Η εικόνα των «ερυθρολεύκων» τον τελευταίο καιρό δεν πείθει καθόλου, όμως ο κόουτς Μαρτίνς στηρίζεται απόλυτα από τη διοίκηση και τον κόσμο. Στην πρεμιέρα των ομίλων του κυπέλλου, οι Πειραιώτες με δυσκολία επικράτησαν 1-0 επί του Λεβαδειακού και σήμερα με μία ακόμα νίκη εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στα αγωνιστικά, εκτός έμειναν ο γκολκίπερ Σα, οι αμυντικοί Βούκοβιτς, Κούτρης, Σισέ και Ομάρ, ο αμυντικός χαφ Καμαρά, οι χαφ Τουρέ και Μπουχαλάκης, ο μεσοεπιθετικός Φορτούνης, οι εξτρέμ Ποντένσε και Χριστοδουλόπουλος και οι φορ Γκερέρο και Χασάν.

Εκτίμηση

Ακόμα και με εναλλακτική ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι αρκετά επίπεδα πάνω από την Παναχαϊκή και σήμερα θα προσπαθήσει να… ξεμπουκώσει. Περιμένω πολλά γκολ. Over 3,5

ΠΑΣ Γιάννινα – Θύελλα Καμαρίου

Tην εκτός έδρας ήττα με 2-1 από την Ξάνθη γνώρισε την περασμένη Δευτέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως έχει αρκετά παράπονα από το διαιτητή. Αυτή ήταν η τέταρτη σερί ήττα στο πρωτάθλημα για τους Γιαννιώτες, οι οποίοι έχουν μείνει χαμηλά στη βαθμολογία και το πρόγραμμα που ακολουθεί φέρνει απέναντί τους ομάδες της ουράς. Στο κύπελλο, μετά τη νίκη μέσα στον Ατρόμητο με 2-1, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, η οποία θα έρθει με άλλη μια επικράτηση σήμερα. Μένουν εκτός ο γκολκίπερ Βελλίδης, οι αμυντικοί Κακούμπα, Μιχαήλ και Τσικάρσκι, ο μεσοαμυντικός Λίλα, ο χαφ Νικολιάς, οι εξτρέμ Μυστακίδης και Κιούζικ και οι φορ Κριζμάν και Λέο.

Από την άλλη μεριά, η Θύελλα Καμαρίου προέρχεται από την πρώτη της ήττα φέτος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ύστερα από το εντυπωσιακό 3-4 με το Αιγάλεω στη Σαντορίνη. Οι Κυκλαδίτες, ωστόσο, έχουν κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, αφού μετρούν τρεις νίκες στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Στο Κύπελλο, αν και δυσκόλεψαν για ένα ημίχρονο τον Ηρακλή, τελικά ηττήθηκαν με 3-0 στη Νάξο. Στα αγωνιστικά, δεν ταξίδεψαν στα Γιάννενα ο μεσοεπιθετικός Φύτρο και ο στόπερ Δημητρακόπουλος, οι οποίοι είναι τραυματίες.

Εκτίμηση

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης των δύο ομάδων. Ο ΠΑΣ εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ματς για να εξασφαλίσει την πρόκριση, όμως οι αποδόσεις δε λένε τίποτα. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει