ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: Υπό το βλέμμα του Αναστασίου

Εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του κυπριακού πρωταθλήματος, ανάμεσα σε δύο αντιπάλους που τους χωρίζουν πολλά και κυρίως το μίσος.
ddb

Μεγάλο ντέρμπι στην Κύπρο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια.

Πρόκειται για τους δύο «αιώνιους» αντιπάλους στη Μεγαλόνησο, παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να επανέλθουν εδώ και χρόνια σε κορυφαίες ταχύτητες.

Σέντρα στις 19:00 στο ΓΣΠ.

Τα προγνωστικά μου

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια: 1 & Over 1,5 (1.97)

Ανάλυση

Τα είδε όλα ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Αλκή το περασμένο Σάββατο, αλλά τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στο 45’ και το 48’ δέχθηκε δύο γκολ και έτσι έμεινε πίσω στο σκορ με 2 – 0 εκτός έδρας και από εκείνο το λεπτό και μετά άρχισε συνεχόμενη πίεση. Ισοφάρισε στο 77’ και τελικά ολοκλήρωσε την πλήρη ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (2 – 4), το πρώτο εκ των οποίων από το σημείο του πέναλτι. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Ιταλού προπονητή, Πάολο Τραμετσάνι, αφού ο πρώην τεχνικός της Σιόν είχε κάνει ντεμπούτο με την ΑΕ Λεμεσού μένοντας στο 0 – 0. Όπλο του ΑΠΟΕΛ είναι η παράδοση, αφού στα τελευταία 11 ανεξαρτήτως έδρας τον βρήκε νικητή. Δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το ματς του Σαββάτου, με τον Μιλάνοφ και τον Ενσούε να μένουν εκτός επιλογών.

Ποιος θα επικρατήσει στο μεγάλο ντέρμπι της Κύπρου; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Και η κατηφόρα για την Ομόνοια συνεχίζεται και συνεχίστηκε με μια εντός έδρας ήττα, αυτή κόντρα στην Πάφο με 4 – 2 εντός έδρας, με την αντίπαλό της να μην έχει σημειώσει νίκη μέχρι το μεταξύ τους ματς. Το πιο τραγικό της υπόθεσης για την Ομόνοια ήταν στο 52’ είχε διαμορφώσει το 2 – 0, αλλά σε λιγότερο από 15 λεπτά δέχθηκε την ισοφάριση, ενώ στη συνέχεια η Πάφος εκμεταλλευόμενη τα κενά στην άμυνα το έκανε 2 – 4. Έχει υπηρεσιακό τεχνικό τον Άνχελ Γκόμεθ, αλλά είναι θέμα χρόνου να αναλάβει ο Γιάννης Αναστασίου που είναι από χθες στην Κύπρο και έχει συμφωνήσει σε όλα. Εκτός από το σημερινό ματς έχουν μείνει οι Λόρα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, όπως και οι Ζίβετς, Αντόνια και Γκρίνιτς.

Εκτίμηση

Δύο αλλοπρόσαλλες ομάδες, που είναι κυρίως κακοφτιαγμένες από το καλοκαίρι. Πολλά γκολ στα παιχνίδια τους, αλλά στο τέλος ο πολύ πιο ποιοτικός ΑΠΟΕΛ θα υπερισχύσει. Άσος & Over 1,5.

Σε ενδιαφέρει