Λιγκ Καπ Αγγλίας: Ο Κλαφ κόντρα στην ομάδα της καρδιάς του

Με δύο αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία του 4ου γύρου Λιγκ Καπ Αγγλίας.
Large

Ανοίγει η αυλαία του 4ου γύρου του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Δύο αναμετρήσεις στο αποψινό πρόγραμμα, καθώς το ματς της Λέστερ κόντρα στη Σαουθάμπτον προφανώς αναβλήθηκε μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου έξω από το «King Power Stadium».

Η Μπέρτον υποδέχεται τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε μια αναμέτρηση με μπόλικη ιστορία, αφού προπονητής των γηπεδούχων είναι ο Νάιτζελ Κλαφ, ενώ την ίδια ώρα η Μπόρνμουθ φιλοξενεί τη Νόργουιτς.

Σέντρα και στα δύο ματς στις 21:45.

Σε περίπτωση ισοπαλίας, ακολουθείται απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

Ανάλυση

Μπέρτον – Νότιγχαμ Φόρεστ

* Προπονητής της Μπέρτον είναι ο Νάιτζελ Κλαφ. Υπήρξε για 10 χρόνια ποδοσφαιριστής της Νότιγχαμ Φόρεστ και φυσικά είναι ο γιος του εμβληματικού, Μπράιαν Κλαφ, που έμεινε στον πάγκο της Νότιγχαμ για 18 χρόνια, κατακτώντας και δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών ή αλλιώς τα σημερινά Τσάμπιονς Λιγκ.

Αποδείχθηκε πολύ καλύτερη ομάδα η Πιτέρμπορο μέσα στην έδρα της Μπέρτον Μπέρτον και επικράτησε με 2 – 1. Μέχρι το 58’ είχε «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Μπέρτον μείωσε στο 60’, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση, που πάντως δεν θα ήταν το δίκαιο αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η πρώτη της έπειτα από τρία ματς χωρίς ήττα (2 νίκες, μία ισοπαλία) και τώρα ίσα που είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη League 1. Για να φτάσει πάντως μέχρι εδώ στο Κύπελλο απέκλεισε εκτός τη Σριούσμπερι και εντός της Άστον Βίλα (1 – 0) και της Μπέρνλι (2 – 1), που προφανώς είναι κατά πολύ ανώτερες ομάδες από την ίδια. Έχει πολλές απουσίες για το σημερινό και κυρίως θα επιλεχθούν αναπληρωματικοί.

Και το Λιγκ Καπ Αγγλίας με τις καλύτερες αποδόσεις και πληθώρα ειδικών 

Για πέμπτο ματς χωρίς ήττα παρέμεινε η Νότιγχαμ Φόρεστ, παρά το γεγονός ότι δοκιμαζόταν στην έδρα της Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα. Μόλις στο 11’ προηγήθηκε στο ματς και στη συνέχεια το έριξε στην άμυνα για να πάρει το κρίσιμο τρίποντο. Ωστόσο, στο 82’ έγινε το 1 – 1 με γκολ – σκάνδαλο, αφού ο σκόρερ έκανε μανσέτα για να βάλει το γκολ. Φυσικά, ο προπονητής της ομάδας, Καράνκα μίλησε για τη διαιτησία, αλλά πλέον κοιτάει την επόμενη μέρα. Μεγάλη η πρόκληση του Κυπέλλου, αφού μπορεί να φτάσει στους «8» του Λιγκ Καπ έπειτα από 25 χρόνια. Πλήρως ανταγωνιστική ενδεκάδα από τον Ισπανό, που ούτως ή άλλως έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι Ταχτσίδης και Γιάκομπ δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα.

Εκτίμηση: Πολύ ανώτερη ομάδα η Νότιγχαμ που και σε καλή κατάσταση βρίσκεται και έχει πολύ ποιοτικές λύσεις. Αντίθετα, η Μπέρτον έχει και πολλές απουσίες. Διπλό.

Μπόρνμουθ – Νόργουιτς

Αποδεικνύει ότι δεν είναι φέτος η ομάδα που θα παλέψει απλά για την παραμονή, αλλά για το κάτι παραπάνω. Εντυπωσιακή εμφάνιση στο Λονδίνο απέναντι στη Φούλαμ, επικρατώντας εκτός έδρας με 3 – 0 και είναι μόλις έναν βαθμό πίσω από την πεντάδα. Στο 14’ και το 72’ τα δύο πρώτα γκολ, ενώ ο θρίαμβος διαμορφώθηκε στο 85’. Την ενδιαφέρει πολύ το Κύπελλο όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο προπονητής της ομάδας, Χάουι. Θα δώσει βέβαια ευκαιρίες σε παίκτες που δεν έχουν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν. Το Σάββατο έχει πολύ δυνατό τεστ στην έδρα της κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάντως για το Λιγκ Καπ δεν πέφτει θύμα έκπληξης έχοντας 10 προκρίσεις κόντρα σε ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας.

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τη Νόργουιτς μετά τη διακοπή, επικρατώντας 1 – 0 της Μπρέντφορντ. Πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο βρήκε το γκολ, ενώ έχασε και πέναλτι για να καθαρίσει από νωρίς στην αναμέτρηση. Στο δεύτερο μέρος στάθηκε τυχερή, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για την ισοφάριση. Τους τελευταίους δύο μήνες έχει μόλις μία ήττα και έχει σημειώσει 7 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες. Με αυτά και μ’ αυτά είναι μόλις στο -2 από την κορυφή και κάνει όνειρα. Έτοιμος ιατρικά ο Πούκι, που όμως θα μείνει στον πάγκο και γενικότερα έχει θεματάκια απουσιών.

Εκτίμηση: Τις δύο ομάδες χωρίζει μία κατηγορία και έτσι όπως είναι η Μπόρνμουθ, δεν αφήνει περιθώρια για έκπληξη. Πάντως κοιτάζω προς το GG, αφού η Νόργουιτς είναι εξαιρετική και μακριά από την έδρα της.

Σε ενδιαφέρει