ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Να «σκάσει» τον ΠΑΟΚ

Μόνο αν τα πιτσιρίκια του Δώνη εξαντλήσουν τον ΠΑΟΚ στο τρέξιμο θα μπορούν να ελπίζουν απόψε σε θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα.
paok pao

Να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει απόψε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας του εξαιρετικού Παναθηναϊκού στο ματς που ολοκληρώνει την όγδοη αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Τα προγνωστικά μου

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: 2-3 γκολ (2.00)

Ανάλυση

Καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ του πρωταθλήματος και αυτός που είδαμε στη Λευκορωσία κόντρα στην Μπάτε. Ηττα-σοκ εντός έδρας από τη Βίντι με 2-0. Υποτίμησε την αντίπαλό του. Νόμιζε πως θα κερδίσει στο ρελαντί. Υπάρχει πίεση πλέον όσον αφορά την πρόκριση με εξασφαλισμένη την πρώτη θέση από την Τσέλσι. Τρίτο σερί ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Στο πρωτάθλημα μετράει έξι σερί νίκες στην Τούμπα μαζί με πέρσι και μάλιστα με πολύ πειστικές εμφανίσεις. Δεν υπολογίζεται ο Μαουρίτσιο, ο Χατζερίντι και ο Καρέλης. Ο Λουτσέσκου έχει πολύ καλή παράδοση κόντρα στους «πράσινους» με 7 νίκες σε 10 αγώνες. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Πρίγιοβιτς να σηκώνει το βάρος στην επίθεση, ενώ πίσω του θα κινούνται Ζαμπά, Πέλκας και Μπίσεσβαρ. Ο Πέλκας θα μετατρέπεται σε κρυφός φορ.

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

Σαφέστατα έχει κλέψει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα ο Παναθηναϊκός και απόψε καλείται να αποδείξει αν μπορεί να κοιτάξει πραγματικά ψηλά και αντέξει σε ματς υψηλής έντασης από θέση αουτσάιντερ. Η νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0 στο ΟΑΚΑ πανηγυρίστηκε έξαλλα. Μόνο μία γκέλα ως τώρα στο πρωτάθλημα και αυτή εντός προγράμματος με το 1-1 στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα. Προέρχεται από τρία σερί under. Τέσσερις ήττες έχει υποστεί στις πέντε πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους με τον ΠΑΟΚ ανεξαρτήτως έδρας. Και τα πέντε αυτά ματς ήταν over. Ο Δώνης πήρε τους πάντες στην αποστολή, ακόμα και τον Μουνιέ που δεν είναι έτοιμος και δεν θα αγωνιστεί. Θέλει να διατηρήσει το οικογενειακό κλίμα. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με τον Μακέντα στον άξονα της επίθεσης και ακραίους τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4-2-3-1)

Πασχαλάκης

Μάτος

Βαρέλα

Κρέσπο

Βιεϊρίνια

Κάνιας

Βέρνμπλουμ

Ζαμπά

Πέλκας

Μπίσεσβαρ

Πρίγιοβιτς

Παναθηναϊκός (4-3-3)

Διούδης

Γιόχανσον

Κολοβέτσιος

Μαυρομάτης

Ινσούα

Χατζηθεοδωρίδης

Κουρμπέλης

Δώνης

Χατζηγιοβάνης

Μπουζούκης

Μακέντα

Εκτίμηση

Ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη. Διαθέτει πιο έμπειρους και… ψημένους σε συνθήκες πίεσης παίκτες. Παράλληλα στην Τούμπα «δαγκώνει» και σπανίως κάνει δύο σερί γκέλες. Ηδη η μία έγινε μεσοβδόμαδα στην Ευρώπη, κάτι που θα κάνει πιο αποφασισμένους τους Θεσσαλονικείς. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη θα στηριχτεί στον ενθουσιασμό και τον τεράστιο ταλέντο των νεαρών που διαθέτει. Είναι ξεκάθαρο πως για να έχουν ελπίδες θετικού αποτελέσματος οι «πράσινοι» θα πρέπει να βγάλουν την… γλώσσα στους γηπεδούχους από το ακατάπαυστο τρέξιμο. Δύσκολα θα φύγουν με θετικό αποτέλεσμα, αλλά μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά στο χορτάρι. Ο άσος απορρίπτεται λόγω απόδοσης. Θα προτιμήσω το σύνολο τερμάτων «2-3» που περικλείει πολλά πιθανά σκορ.

Σε ενδιαφέρει