Σούπερ Λίγκα: «Μονόδρομος» η νίκη για την ΑΕΚ

ΑΕΚ και Άρης συγκρούονται απόψε στο ΟΑΚΑ στο πιο ενδιαφέρον ματς της 8ης αγωνιστικής.
aek aris

Με τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 8η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ξεχωρίζει η ματσάρα ΑΕΚ – Άρης, με την πρωταθλήτρια να χρειάζεται τους τρεις βαθμούς για να μην απομακρυνθεί κι άλλο από την κορυφή, ενώ δύσκολη αποστολή για να κρατηθεί στην κορυφή έχει ο Ατρόμητος στην έδρα του Πανιωνίου. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την πολύ ενδιαφέρουσα μάχη ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης.

Ανάλυση

Πανιώνιος – Ατρόμητος

Κράτησε όσο μπόρεσε μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό την περασμένη αγωνιστική ο Πανιώνιος, όμως τελικά ηττήθηκε με 1-0. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 72′ για τους ανώτερους γηπεδούχους, βάζοντας στο σερί των τριών συνεχόμενων νικών σε όλες τις διοργανώσεις για τους «κυανέρυθρους». Περίεργα είναι τα πράγματα για τον κόουτς Ανιγκό, αφού ναι μεν φαίνεται να υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, όμως υπάρχει και δυσαρέσκεια για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα αποδυτήρια. Έτσι, αν σήμερα δεν έρθει θετικό αποτέλεσμα, ίσως υπάρξει κάποια εξέλιξη με το Γάλλο τεχνικό.

Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένουν ο εξτρέμ Καμαρά, ο μπακ Ρέντζας και ο γκολκίπερ Μανοΐλοβιτς, ενώ αποκλείστηκε από την αποστολή ο μεσοεπιθετικός Σεράφ. Ο Ντουρμισάι θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, με τους Μασούρα και Τσιλούλη στα άκρα.

Όλα τα ματς της Σούπερ Λιγκ με σούπερ αποδόσεις στην betshop.gr! 

Τρελαίνει κόσμο -και φέτος- ο Ατρόμητος! Ούτε ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να σταματήσει την καταπληκτική του πορεία την περασμένη αγωνιστική, καθώς οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 3-2 εντός έδρας. Δύο φορές ισοφαρίστηκαν από τους Αρκάδες, όμως η νίκη ήρθε στο τέλος με γκολ του Κουλούρη. Κορυφαίος και ο Μέγερι, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε τη νίκη για τους γηπεδούχους. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι παρέμεινε στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ, έχοντας ξεφύγει στο +6 από τους υπόλοιπους. Με κόσμο πάει απόψε στη Νέα Σμύρνη, όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει το φετινό αήττητο (6-1-0).

Εκτίμηση

Ματς με εξαιρετικό ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί στην Νέα Σμύρνη ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες. Ο Ατρόμητος μπορεί να έχει το ελαφρύ προβάδισμα, όμως θεωρώ πως το ματς θα είναι αρκετά κλειστό. Το πολύ να έχει δύο τέρματα. 2-3 goals

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Από την εξαιρετική εμφάνιση που συνοδεύτηκε με το μεγάλο διπλό στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται ο Παναιτωλικός, ο οποίος επικράτησε με 2-0. Με ένα γκολ στο τέλος κάθε ημιχρόνου, οι Αγρινιώτες πανηγύρισαν το τρίποντο που τους φέρνει στα μέσα του πίνακα. Έτσι, επέστρεψε η ηρεμία στην ομάδα του Τραϊανού Δέλλα, ακριβώς πριν αρχίσει το δύσκολο πρόγραμμα που την περιμένει με Αστέρα, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στα αγωνιστικά, κανονικά θα αγωνιστεί ο στόπερ Άργκους που χτύπησε στα Γιάννενα, ενώ εκτός παραμένουν ο στόπερ Μιχάι και ο αμυντικός χαφ Έρικσον. Ο Μοράρ θα σηκώσει το βάρος στην επίθεση, έχοντας πίσω του την τριάδα των Ντίας, Μάζουρεκ και Ουίλιαν.

Ο Αστέρας Τρίπολης, από την άλλη, όσο κι αν το προσπάθησε στην έδρα του Ατρόμητου τελικά ηττήθηκε με το εντυπωσιακό 3-2! Δύο φορές ισοφάρισαν οι Αρκάδες, όμως δέχτηκαν και τρίτο γκολ στο τέλος και έφυγαν με σκυμμένο κεφάλι από το Περιστέρι. Ο Σάββας Παντελίδης μετά το ματς μίλησε για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το σύλλογό, όμως η διοίκηση φαίνεται πως τον στηρίζει απόλυτα. Βέβαια, όσο δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα, η πίεση θα είναι όλο και πιο μεγάλη για τον Έλληνα τεχνικό.

Στα αγωνιστικά, επιστρέφει σήμερα ο μπακ Κυριακόπουλος, όμως εκτός παραμένουν ο στόπερ Ματρικάρντι, ο μπακ Τασουλής και ο μεσοεπιθετικός Σάλας. Καλτσάς, Τόνσο και Τσιλιανίδης θα συνθέσουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Μανιά.

Εκτίμηση

Ο Παναιτωλικός δείχνει ότι βρίσκει το δρόμο του, όμως ο Αστέρας παίζει κάτω από μεγάλη πίεση για το αποτέλεσμα. Δύσκολο ματς για προβλέψεις. ΝΟ ΒΕΤ

ΑΕΚ – Άρης

Χωρίς να λάμψει με την απόδοσή της, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το διπλό με 2-0 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης την περασμένη αγωνιστική. Άνευρη και νωθρή παρουσιάστηκε η «Ένωση» και ίσως για αυτό ευθυνόταν και η απόφαση για το -3. Πλέον, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρίσκεται έξι βαθμούς από την κορυφή και σήμερα η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να παραμείνει εκεί ή και να μειώσει τη διαφορά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο «δικέφαλος» άντεξε μόνο μία ώρα απέναντι στη Μπάγερν και μέσα σε τρία λεπτά οι Γερμανοί πέτυχαν δύο γκολ για το τελικό 0-2, αφήνοντας την ελληνική ομάδα στον πάτο του ομίλου με 0 βαθμούς. To σημερινό ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, , εξαιτίας της τιμωρίας της ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Στα αγωνιστικά, ο Μπακασέτας κρίθηκε ανέτοιμος και δε θα βρίσκεται στην αποστολή, όπως και οι Τσιγκρίνσκι και Κλωναρίδης για λόγους ξεκούρασης. Εκτός, επίσης, έμειναν ο εξτρέμ Αλμπάνης και ο αμυντικός χαφ Μοράν. Λιβάγια, Μπογιέ και Μάνταλος θα ξεκινήσουν στην μεσοπειθετική γραμμή, έχοντας μπροστά τους τον προωθημένο Πόνσε.

Από τη μεριά του ο Άρης δε φοβήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, λυγίζοντας στο τέλος με 2-1. Προηγουμένως, είχε προηγηθεί μόλις στο 2′, ενώ έχασε και πέναλτι με το Γιουνές στο 66′. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα για τους «κίτρινους», οι οποίοι παρ’ όλα αυτά παραμένουν ψηλά στη βαθμολογία. Τώρα, η ομάδα του Ερέρα έχει μαζεμένα παιχνίδια στην Αθήνα με ΑΕΚ, Αήττητο Σπάτων, Ολυμπιακό και Απόλλων Σμύρνης και αυτό που ζητείται είναι να κρατηθούν οι ισορροπίες.

Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής βρίσκονται ο κεντρικός αμυντικός Βελέθ, ο μπακ Μενέντες, ενώ επιστρέφι ο στόπερ Δεληζήσης. Γκαρσία, Μαρτίνες και Γκάμα θα ξεκινήσουν πίσω από τον προωθημένο Ντιγκινί.

Εκτίμηση

Ματσάρα με τα όλα του! Η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο, όμως δεν καταλαβαίνω γιατί το αμφίσκορο είναι τόσο ψηλά. GG

Σε ενδιαφέρει