Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο απών Μέσι και η σταθερά απούσα Ρεάλ

Το αυθεντικό «κλάσικο», αυτό ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
thumbnail  Oct

Η λάμψη των περασμένων ετών λείπει, αλλά το «κλάσικο» παραμένει ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα μέσα στη σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα φιλοξενεί τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής και είναι το πρώτο ντέρμπι έπειτα από πολλά χρόνια, που η μονομαχία δεν επικεντρώνεται στους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά στις ίδιες τις ομάδες.

Ο Αργεντινός σούπερ – σταρ είναι εκτός λόγω του κατάγματος που υπέστη στο χέρι του, γεγονός που έχει επισκιάσει την αναμέτρηση, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Ζουλέν Λοπετέγκι παραμένει στον πάγκο, ωστόσο σήμερα ίσως έχει την τελευταία του ευκαιρία να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας του.

Σέντρα στις 17:15.

Τα προγνωστικά μου

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: 1 (1.98)

Ανάλυση

Ναι, δεν ήταν η Μπαρτσελόνα που είναι στις καλές μέρες του Λιονέλ Μέσι, αλλά ακόμα και χωρίς τον Αργεντινό, οι Καταλανοί απέχουν κάποια επίπεδα από ομάδες όπως η Ίντερ, που είναι μεν υψηλού επιπέδου, όχι ακόμα όμως κορυφαίου. Στο πρώτο τεστ χωρίς τον Μέσι, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 2 – 0 και ουσιαστικά έχει κλειδώσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση με το 3/3 και είναι θέμα χρόνου να εξασφαλίσει και την 1η θέση. Στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στο ματς που τραυματίστηκε ο Μέσι, επικράτησε της Σεβίλλης με 4 – 2 και φρόντισε από το 10’ να «τελειώσει» το ματς, αφού ήδη είχε διαμορφώσει το 2 – 0. Ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε αγώνα… επίδειξης, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Τερ Στέγκεν να αποδεικνύει ότι πλέον και ο ίδιος έχει ανέβει επίπεδο. Βέβαια, όλα επισκιάστηκαν από τον τραυματισμό του Μέσι, που αναμένεται να μείνει εκτός για περίπου έναν μήνα. Στο ματς με την Ίντερ αντικαταστάτης του Αργεντινού ήταν ο Ραφίνια, σε μια απόφαση που παραξένεψε πολλούς, αφού όλοι περίμεναν τον Ντεμπελέ. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής καθιερώνεται το Μπουσκέτς, Αρτούρ, Ράκιτιτς, με τον Βιντάλ να μένει στον πάγκο και μέσα στην γκρίνια. Ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το μέλλον του, ο Βαλβέρδε δεν ακούει κανέναν άλλο εκτός από αυτό που ο ίδιος πιστεύει και θα «πεθάνει» με τις ιδέες του. Εκτός από το σημερινό είναι και οι Ουμτιτί, Βερμάελεν.

 

Όποιος πιστεύει ότι η νίκη επί της Βικτόρια Πλζεν έδωσε ανάσες στον Ζουλέν Λοπετέγκι, μάλλον πλανάται, αφού η θέση του Ισπανού πιθανότατα επιβαρύνθηκε, καθώς η εμφάνιση ήταν και πάλι «φτωχή» και το 2 – 1 κόντρα στους αδύναμους Τσέχους μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τα λέει όλα. Παρά τη νίκη υπήρξαν και πάλι αποδοκιμασίες, κυρίως με τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ, να βρίσκεται στο στόχαστρο, αφού του χρεώνεται η απώλεια του Κριστιάνο Ρονάλντο το καλοκαίρι και το γεγονός ότι μεταγραφικά δεν έγινε ΤΙΠΟΤΑ προκειμένου να αναπληρωθεί με κάποιο τρόπο το τεράστιο κενό του Πορτογάλου. Για το πρωτάθλημα ηττήθηκε στην έδρα της από τη Λεβάντε με 2 – 1 στο «Μπερναμπέου», μπάζοντας αμυντικά και έχοντας γκίνια επιθετικά. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ ο Λοπετεγκι είναι τελειωμένος και ο Πέρεθ απλά περιμένει να καταλήξει για τον διάδοχό του. Το σημαντικότερο πρόβλημα εν όψει του σημερινού είναι η απουσία του Ντάνι Καρβαχάλ, με τον Νάτσο να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Ίσκο αναμένεται να είναι στην κορυφή του ρόμβου, πίσω από τους Μπέιλ, Μπενζεμά και μπροστά από τους Κασεμίρο, Κρόος και Μόντρις.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπαρτσελόνα (4 – 3 – 3)

Τερ Στέγκεν

Σέρχι Ρομπέρτο

Πικέ

Λενγκλέ

Ζόρντι Άλμπα

Μπουσκέτς

Αρτούρ

Ράκιτιτς

Ραφίνια

Σουάρες

Κουυτίνιο

Ρεάλ Μαδρίτης (4 – 4 – 2)

Κουρτουά

Νάτσο

Σέρχιο Ράμος

Βαράν

Μαρσέλο

Κασεμίρο

Μόντριτς/p>

Κρόος

Ίσκο

Μπέιλ

Μπενζεμά

Εκτίμηση

Ναι, η Μπαρτσελόνα παίζει χωρίς τον Μέσι, αλλά δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία, από τη στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτη δεν θυμίζει κάτι από την ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Άσος.

Σε ενδιαφέρει