Betshop Basket League: Μάχη ευρωπαίων στην Πάτρα

Σπουδαία σύγκρουση στην Πάτρα ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από πολύ απαιτητικά ευρωπαϊκά ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ.
pro

Σήμερα διεξάγεται το κυρίως μενού της τέταρτης αγωνιστικής με πέντε οριακά ματς, όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Ανάλυση

Ήφαιστος – Κολοσσός

Κάκιστη εμφάνιση για τον Ήφαιστο στο ΣΕΦ, αλλά εντός προγράμματος ήττα με 83-46. Υπερβολικά άστοχοι οι παίκτες του. Δεύτερη ήττα στα τρία φετινά ματς. Εχει ένα θέμα στον τομέα των ριμπάουντ. Δείχνει να χρειάζεται ένα ψηλό. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί για το σημερινό ματς. Ο Κολοσσός έκανε σεφτέ την περασμένη αγωνιστική κερδίζοντας την Κύμη στη δεύτερη παράταση με 97-90. Τρομερός ο Ντουρέν με 26 πόντους, πραγματικός ηγέτης ο έμπειρος Μαυροειδής, που στο ζωγραφιστό αποτελεί εγγύηση. Ο Ντιγκς κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του τελευταίου αγώνα, αλλά δεν είχε κάτι σοβαρό όπως έδειξαν οι εξετάσεις και παίζει κανονικά. Στα δικά μου μάτια έχει γίνει μεγάλο λάθος στις αποδόσεις της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Ο Κολοσσός είναι πολύ έμπειρη ομάδα και διαθέτει καλύτερους ψηλούς από τον Ηφαιστο. Ακόμα κι αν λυγίσει από τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων δύσκολα θα το κάνει με περισσότερους από 6,5 πόντους. Διπλό.

Τέταρτη αγωνιστική με αμέτρητες επιλογές για όλα τα γούστα

Χολαργός – ΠΑΟΚ

Προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια το Περιστέρι στο ντέρμπι των νεοφερμένων, αλλά υπέκυψε με 71-62. Κόλλησε επιθετικά σε κομβικά σημεία. Μάλιστα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος βρέθηκε στο -18. Πολύ καλός ο Γιάνκοβιτς με 16 πόντους. Χρειάζεται μεγαλύτερη σταθερότητα επιθετικά και περισσότερους ηγέτες. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί με τίποτα να σταθεροποιήσει την απόδοσή του σε υψηλό επίπεδο. Μετά το εντυπωσιακό 81-56 κόντρα στον Προμηθέα ηττήθηκε μεσοβδόμαδα από τη Χάποελ Χολόν με 72-68, σε ένα ματς που στο μεγαλύτερο διάστημα βρισκόταν καβάλα στ’ άλογο. Δεν υπολογίζεται απόψε ο Τζόουνς. Δίνει λύσεις ο Τέπιτς που αποκτήθηκε πρόσφατα. Ηγέτης στο εκτελεστικό κομμάτι ο Γκος. Δεν μπορώ εύκολα να εμπιστευτώ τον ΠΑΟΚ που δείχνει να επηρεάζεται πολύ από τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Ο Χολαργός μεταμορφώνεται εντός και μπορεί να βγάλει το λάδι στους Θεσσαλονικείς. Ως εκ τούτου θα πάω στον άσο με 3,5 πόντους στους γηπεδούχους.

Λαύριο – Πανιώνιος

Ταπεινωτική ήττα υπέστη το Λαύριο με 108-63 στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό. Μην ξεχνάμε πως στο αντίστοιχο παιχνίδι των δύο ομάδων πέρσι είχε ηττηθεί στην παράταση. Δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή αξιόπιστη ομάδα. Οι νέοι Αμερικανοί δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτούς που είχε και αποχώρησαν. Πολύτιμος στον τομέα των ριμπάουντ ο Κουζέλογλου. Πρέπει να ανεβάσει στροφές αν θέλει και φέτος να βρεθεί στα πλέι οφ. Ο Πανιώνιος έχει ως στόχο την παραμονή. Έρχεται από την πρώτη φετινή του νίκη επικρατώντας με 70-66 του Άρη, σε ένα ματς που προηγήθηκε με διψήφιες διαφορές και άντεξε στην αντεπίθεση του αντιπάλου του στο φινάλε. Έξαλλα πανηγύρια. Θέλει ανάλογη συνέχεια. Τέιλορ, Χάρις Κι Μπέρι κάνουν τη διαφορά. Φαβορί της αναμέτρησης το Λαύριο, αλλά ακόμα ψάχνει την αγωνιστική του ταυτότητα και ο Πανιώνιος αγωνίζεται με άγνοια κινδύνου. Ωε εκ τούτου το χάντικαπ των 11,5 πόντων κρίνεται τσιμπημένο και οδηγεί στο διπλό.

Κύμη – Περιστέρι

Η Κύμη αδικείται μέχρι τώρα από το ρεκόρ 1-2 που έχει. Οι ήττες της έχουν έρθει στο όριο. Από τον Κολοσσός έχασε στη δεύτερη παράταση με 97-90. Οι Μπολτς, Χόρτον και Σαγκς αποτελούν εγγύηση στο σκοράρισμα. Γεμάτο το γήπεδο απόψε. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος. Ζει μεγάλες στιγμές του παρελθόντος το Περιστέρι. Εχει το απόλυτο μετά από τρεις αγώνες και η επιστροφή του στα σαλόνια είναι ονειρική. Κόντρα στον Χολαργό έπαιξε εξαιρετική άμυνα και έφτασε στο 71-62. Πρώτα βιολιά οι Μουράτος, Σίρκο και Γκρέι. Εγγύηση  έμπειρος Βασιλόπουλος σε πολλά επίπεδα του παιχνιδιού. Η Κύμη έχει πεισμώσει μετά την οριακή ήττα στη Ρόδο και θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια. Το Περιστέρι έκανε το κομμάτι στο ξεκίνημα, θα το παλέψει μέχρι τέλους, αλλά έχω την αίσθηση πως στο τέλος θα… μιλήσει η έδρα. Ασος.

Προμηθέας – ΑΕΚ

Η ταπεινωτική ήττα από τον ΠΑΟΚ με 81-56 φαίνεται πως πλήγωσε των εγωισμό των παικτών του Προμηθέα, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν άμεσα απαντήσεις κερδίζοντας μεσοβδόμαδα την Μπέιρουθ στην Ευρώπη με 75-70 εκτός έδρας. Δύο πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους Πατρινούς. Πρώτον έχουν ρίξει ο βάρος στα ευρωπαϊκά ματς και δεύτερον δυσκολεύονται να διαχειριστούν μέχρι τώρα τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Επιστρέφει απόψε ο Κατσίβελης και θα δώσει πολλές λύσεις. Κασελάκης, Μέγιερ και οι Αμερινακοί κάνουν τη διαφορά ως τώρα. Η ΑΕΚ δείχνει να ανεβάζει την απόδοσή της ολοένα και περισσότερο. Σημαντική νίκη επί της Μπάμπεργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ με 93-86. Δεν έχασε σε κανένα σημείο το προβάδισμα. Μέις και Γκρίφιν πυροβολούν, σε τρομερή φόρμα ο Λαρεντζάκης, επέστρεψε ο αρχηγός Σάκοτα. Σήμερα θα λείψει ο σέντερ Καββαδάς. Πέρσι ο Προμηθέας κέρδισε μέσα-έξω την Ένωση. Φέτος έχει να αντιμετωπίσει όμως τον… διχασμό και την κούραση της Ευρώπης. Δεν θα έπαιζα με τίποτα νίκη ΑΕΚ στο 1.55 παρότι έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει. Περιμένοντας από τις δύο ομάδες να κινηθούν πάνω από τους 77 πόντους θα επιλέξω το over 155,5.

Σε ενδιαφέρει