Γιουρόπα Λιγκ (4ος όμιλος): Σούπερ ευκαιρία για Άντερλεχτ

Από δύο ήττες προέρχεται η Άντερλεχτ και παίζει το τελευταίο της χαρτί κόντρα στην τραγική Φενέρ. Κεκλεισμένων των θυρών το Σπάρτακ Τρνάβα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Γιουρόπα Λιγκ (4ος όμιλος): Σούπερ ευκαιρία για Άντερλεχτ

Τελευταία ευκαιρία απόψε για την Άντερλεχτ κόντρα στην τραγική φέτος Φενέρμπαχτσε, καθώς το 0/2 στις πρώτες αγωνιστικές την έχουν φέρει με την πλάτη στον τοίχο.

Κεκλεισμένων των θυρών η αναμέτρηση της Σπάρτακ Τρνάβα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών των γηπεδούχων στο ματς την Άντερλεχτ.

Ανάλυση

Άντερλεχτ – Φενέρμπαχτσε

Λάμπει το άστρο του Ντιματά τη φετινή περίοδο για την Άντερλεχτ και με δικό του χατ – τρικ, ήρθε η επικράτηση επί της Σερκλ Μπριζ με σκορ 4 – 2, έχοντας μάλιστα μέχρι το 54’ διαμορφώσει το 4 – 0. Είχε πολλές γκέλες πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, αποτελέσματα που την έχουν φέρει στην 3η θέση και με – 6 από την κορυφή. Στο Γιουρόπα Λιγκ έχει αρχίσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, έχοντας 0/2. Ήττα από τη Σπάρτακ Τρνάβα στη Σλοβακία με 1 – 0, ενώ την ήττα υπέστη και εντός έδρας από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2 – 0, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Βράνιες που δέχθηκε ακόμα μία κόκκινη κάρτα στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ είχε υποπέσει και στο πέναλτι του 18’ με το οποίο οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Πλήγμα η πιθανή απουσία του Ντιματά που είναι… on fire, ενώ εκτός σε κάθε περίπτωση είναι και ο Βράνιες λόγω τιμωρίας και από την ομάδα και με την κόκκινη κάρτα.

Θα μπορέσει να παραμείνει ζωντανή η Άντερλεχτ στο παιχνίδι της πρόκρισης κόντρα στη Φενέρ;

Μετά την τραγική της εμφάνιση και την ταπεινωτική ήττα στην Κροατία από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 4 – 1, η Φενέρ πήρε τη νίκη επί της Σπάρτακ Τρνάβα με 2 – 0 και έτσι έχει σοβαρές πιθανότητες για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Σκόρερ και των δύο τερμάτων για τους Τούρκους ήταν ο Σλιμανί στο 52’ και το 69’. Βέβαια, τα πεπραγμένα του Γιουρόπα Λιγκ δεν μπορούν να σώσουν με τίποτα την τραγική πορεία στο πρωτάθλημα. Μόλις μία θέση πάνω από τον υποβιβασμό, έχοντας μόλις 9 βαθμούς σε 9 ματς. Τέταρτη αγωνιστική χωρίς νίκη, αφού έμεινε στο εκτός έδρας 0 – 0 κόντρα στη Σίβασπορ, ενώ στα τελευταία τρία δεν έχει σκοράρει καν. Έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (6 γκολ σε 9 ματς. Το θέμα είναι το πότε θα φύγει ο προπονητής της ομάδας, Φιλίπ Κοκού, καθώς όλοι είναι απέναντί του, εκτός από την αποζημίωση, αφού είναι πολύ υψηλή εφόσον απολυθεί.

Εκτίμηση: Δεν γίνεται η Άντερλεχτ να μην εκμεταλλευθεί αυτή την ευκαιρία που της δίνεται και να μην κερδίσει αυτή τη τη Φενέρ. Άσος.

[image 2]

Σπάρτακ Τρνάβα – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

* Κεκλεισμένων των θυρών

Παρά το γεγονός ότι απέναντί της ήταν μία τραγική Φενέρ, η Σπάρτακ ηττήθηκε με 2 – 0, με τους Τούρκους να εκμεταλλεύονται την ατολμία της ομάδας της Σλοβακίας. Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου δέχθηκε το πρώτο γκολ, στο 69’ το δεύτερο και τα δύο από τον Σλιμανί και έτσι δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στη νίκη της 1ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Άντερλεχτ. Ωστόσο, η συμπεριφορά των οπαδών της σε αυτό το ματς ήταν απερίγραπτη με ρατσιστικές επιθέσεις και έτσι για δεύτερη φορά φέτος θα αγωνιστεί χωρίς τους οπαδούς της. Η πρώτη συνέβη για τον ίδιο ακριβώς λόγο στο ματς με τη Ζρνίσκι. Στο πρωτάθλημα η πορεία της είναι τραγική, αφού δεν τίθεται καν λόγος για πρωτάθλημα, ούσα στο -16 από την κορυφή.

Πήρε επιτέλους εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφού η τελευταία της επικράτηση ήταν από 8 χρόνια και στο διάστημα μέχρι σήμερα είχαν μεσολαβήσει 19 συνεχόμενες ήττες σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» πρέπει να πει στον Βράνιες, που στο 19’ έκανε πέναλτι και στο 46’ αποβλήθηκε, οπότε όλα καλά για τους Κροάτες που είχαν νικήσει και την πρώτη αγωνιστική τη Φενέρ με το ευρύ 4 – 1. Οι Κροάτες είναι αήττητοι από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι σήμερα μετράνε 7 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες. Πολύ καλή η πορεία της και στο πρωτάθλημα, αφού είναι στην 1η θέση και προέρχονται και από νίκη με 4 – 1 επί της Ίσκρα.

Εκτίμηση: Θα πήγαινα στο διπλό, αλλά είναι πολύ χαμηλά οι τιμές για μια ομάδα που ενδεχομένως και το Χ να της κάνει. Πάσο.

Σε ενδιαφέρει