Γιουρόπα Λιγκ (12ος όμιλος): Πετάει φωτιές ο ΠΑΟΚ

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει την ευκαιρία απόψε με νίκη επί της Βίντι να κάνει ένα σημαντικό βήμα τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση του ομίλου.
Γιουρόπα Λιγκ (12ος όμιλος): Πετάει φωτιές ο ΠΑΟΚ

Τρίτη αγωνιστική στον δωδέκατο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Η αγωνιστική των άσων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, αφού ΠΑΟΚ και Τσέλσι δείχνουν να έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο κόντρα σε Βίντι και Μπάτε.

Ανάλυση

ΠΑΟΚ – Βίντι

Σε απίστευτη κατάσταση ο ΠΑΟΚ παίζοντας τρομερό ποδόσφαιρο και έχοντας όταν χρειάζεται την τύχη στο πλευρό του. Διπλό χωρίς να ενθουσιάσει στο τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε και με δύο γκολ του Πριγιοβιτς έφερε τούμπα την κατάσταση. Ο αντίπαλός του έχασε πέναλτι. Σε φόρμα και ο κίπερ Πασχαλάκης. Εξι ξεφύγει από τους διώκτες του και θέλει να κάνει απόψε ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Γιουρόπα. Πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις. Ακολουθεί ματς με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Συμπλήρωσε πέντε ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα έξι τελευταία. Εκτός μάχης οι Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 έχοντας στην κορυφή τον Πρίγιοβιτς και τριπλέτα από πίσω τους Ελ Καντουρί, Λημνιό και Πέλκα. Η Βίντι παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Μετά τις ήττες από Τσέλσι με 1-0 και ΜΤΚ με 3-0 χαμογέλασε επικρατώντας της Χάλαντας με 2-0 για το πρωτάθλημα Ουγγαρίας. Δύο ήττες σε ισάριθμα ματς στον όμιλο χωρίς καν να σκοράρει. Τέσσερα σερί no goal σε όλες τις διοργανώσεις. Καθαρό 4-3-3 με Χούστι, Σκέποβιτς και Μιλάνοφ στην επίθεση.

Εκτίμηση

Ξεκάθαρα ανώτερη ομάδα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κερδίζει πλέον από συνήθεια ακόμα και όταν δεν αποδίδει καλά στο χορτάρι. Ο Λουτσέσκου θα κάνει κάποιες αλλαγές, αλλά όχι σε σημείο που θα επηρεάσει αγωνιστικά την ομάδα. Αυτή η Βίντι δεν μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια. Άσος και over 1,5 στο οριακά αποδεκτό 1.65. Και γκλ Πρίγιοβιτς περιμένω. Ο Σέρβος φορ έχει το άγγιγμα του Μίδα.

ΠΑΟΚ – Βίντι

[image 2]Τσέλσι – Μπάτε

Η Τσέλσι χωρίς να εντυπωσιάζει οδηγάει σβηστά την κούρσα του ομίλου έχοντας δύο άκρως επαγγελματικές νίκες με 1-0 κόντρα σε ΠΑΟΚ και Βίντι. Ουσιαστικά αν τριτώσει το… καλό απόψε καθαρίζει με την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από το μεγάλο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ, όπου πανηγύρισε έξαλλα το 2-2, αφού ισοφάρισε στο 95’ με τον Μπάρκλεϊ. Τρέχει ένα αήττητο σερί 12 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Οι επτά εξ αυτών ήταν over. Πέντε κολλητές νίκες σε επίπεδο Γιουρόπα Λιγκ. Θα ξεκουραστεί ο ηγέτης Αζάρ. Θα παίξει με 4-3-3 έχοντας ως επιθετική τριπλέτα τους Πέδρο, Γουίλιαν και Ζιρού. Η Μπάτε δεν λειτουργεί καλά το τελευταίο διάστημα. Την βαριά τεσσάρα από τον ΠΑΟΚ ακολούθησε η ήττα από την Ίσλοχ στο πρωτάθλημα με 2-1. Ακολούθησε η οριακή νίκη επί της Γκοροντέγια, όπου και πάλι φανέρωσε αρκετές αμυντικές αδυναμίες. Πέντε διαδοχικά over, με τα τέσσερα πιο πρόσφατα να είναι goal/goal. Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Ίβανιτς να βγαίνει από πίσω δίνοντας βοήθειες στον φουνταριστό Τουομίνεν.

Εκτίμηση

Δεν τίθεται θέμα νικητή, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Στοιχειωδώς σοβαρή να είναι η Τσέλσι θα φτάσει στην επικράτηση κάνοντας το 3/3 στον όμιλο. Ευλόγως ο άσος κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Μοναδική διέξοδος το combo άσου και no goal περιμένοντας ακόμα μία νίκη για τους Άγγλους με μηδέν παθητικό.

Σε ενδιαφέρει