Μπριζ – Μονακό: Καλώς ήρθε, Ανρί!

Αναμέτρηση στο Βέλγιο ανάμεσα στην Μπριζ και τη Μονακό στο πλαίσιο του 1ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ
brugge monaco

Τα δύο… μηδέν του 1ου ομίλου ψάχνουν τους πρώτους τους βαθμούς.

Μπριζ και Μονακό δεν έχουν κάνει ακόμα σεφτέ και σήμερα τους δίνεται η ευκαιρία που επιζητούν.

Ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ για τον Τιερί Ανρί.

Τα προγνωστικά μου

Μπριζ – Μονακό: Χ2 (1.82)

Ανάλυση

Κακή εμφάνιση για την Μπριζ στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της, αφού παραχώρησε 1 – 1 εντός έδρας με την Μπέβερεν, δείχνοντας… σκουριασμένη μετά τη διακοπή. Σκόρερ μάλιστα για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Βέλλιος. Υπάρχει προβληματισμός χωρίς αμφιβολία, αφού στα τελευταία 5 ματς έχει επιτευχθεί μόλις μία νίκη, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ μένει στο μηδέν μετά τις ήττες κόντρα σε Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης. Πάντως, στο τελευταίο κόντρα στους «ροχιμπλάνκος» ήταν αξιοπρεπέστατη η εμφάνισή της, παρά το τελικό 3 – 1. Δεδομένα το… ταβάνι της είναι η 3η θέση και θα μονομαχήσει με την τραγική Μονακό για το Γιουρόπα Λιγκ. Σημαντική απώλεια ο Χρόενβλεντ, όπως και ο Βόσεν. Δεν αλλάζει κάτι η απουσία του Τόμετσακ.

Μάχη με φόντο το Γιουρόπα Λιγκ! Μπριζ ή Μονακό; 

Από πρώτο χέρι καταλαβαίνει πλέον ο Τιερί Ανρί τα προβλήματα της Μονακό που ανέλαβε στο προπονητικό του ντεμπούτο. Ήττα από το Στρασβούργο με 2 – 1, χωρίς η εμφάνισή της να είναι τόσο κακή. Ο νεαρός τερματοφύλακας της ομάδας, Σι, έκανε τραγικό λάθος στο 17’ για το 1 – 0, στο 37’ αποχώρησε αναγκαστικά ο Φαλκάο και στο 66’ έμεινε με 10 παίκτες με τον Γκαντσίρ να αποβάλλεται δύο λεπτά αφού μπήκε στο ματς! Η απόλυτη τρέλα! Όλα στραβά κι ανάποδα δηλαδή και σαν να μην έφτανε αυτό, έγινε και το 2 – 0 σε μια αντεπίθεση στο 84’ έγινε και το 2 – 0. Βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Αγνοεί τη νίκη εδώ και 11 ματς, ενώ στο τελευταίο για το Τσάμπιονς Λιγκ αφέθηκε στις ορέξεις της Ντόρτμουντ (3 – 0). Εκτός ο Σούμπασιτς, μέσα ο Μπενάλιο.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπριζ (3 – 5 – 2)

Λετίτσα

Μέχελεν

Μίτροβιτς

Ντένσβιλ

Βλίτινκ

Φόρμερ

Ριτς

Φανάκεν

Ντενίς

Ραζέι

Γουέσλεϊ

Μονακό (4 – 2 – 3 – 1)

Μπενάλιο

Σιντιμπέ

Γκλικ

Ζέμερσον

Χένριξ

Αολού

Τίλεμανς

Σαντλί

Γκολόβιν

Γιόβετιτς

Φαλκάο

Εκτίμηση

Πιο βαρύ όνομα η Μονακό που ναι μεν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φαντάζουν ως πολυτέλεια, αλλά εδώ θέλει ανύψωση ηθικού και μέσω του ματς με την Μπριζ μπορεί να την πετύχει. Χ2.

Σε ενδιαφέρει