Ρίβερ Πλέιτ – Γκρέμιο: Πρώτο βήμα για τον τελικό

Πρώτος ημιτελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες.
river plate vs gremio

Ο πρώτος ημιτελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και τη Γκρέμιο διεξάγεται απόψε στο «Μονουμεντάλ» του Μπουένος Άιρες.

Και οι δύο ομάδες θέλουν να πάρουν ένα σκορ που θα τους διευκολύνει στη ρεβάνς να προκριθούν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Τα προγνωστικά μου

Ρίβερ Πλέιτ – Γκρέμιο : 1 & Under 3,5 (2,10)

Ανάλυση

Αήττητο ήταν και πάει για τη Ρίβερ Πλέιτ! Μετά από 33 σερί αγώνες πρωταθλήματος ήρθε η πρώτη ήττα στο Σάντα Φε από την τοπική Κολόν με 1-0, σε ένα ματς που ο κοουτς Γκαγιάρδο πραγματοποίησε εκτεταμένο ροτέισον ενόψει του σημερινού ημιτελικού. Γενικά, η Ρίβερ είναι αρκετά ανεβασμένη, αφού εκτός από την μεγάλη πρόκρισή της επί της Ιντεπεντιέντε στο Λιμπερταδόρες, πέρασε και στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, επικρατώντας με 3-1 απέναντι στην αδύναμη Σαρμιέντο ντε Ρεσιστένσια. Μόλις 1 ήττα στα τελευταία 18 ματς μετράει το σύνολο του Γκαγιάρδο, έχοντας ως όπλα την άμυνα και την δυνατή του έδρα, εκεί όπου παραμένει αήττητο στα 22 πιο πρόσφατα ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν έχει να αντιμετωπίσει ο Αργεντινός κόουτς, αφού ο γκολκίπερ Αρμάνι και ο χαφ Μαρτίνες ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί, ενώ στον πάγκο θα κάτσουν ο μέσος Νάτσο Φερνάντες και ο φορ Πράτο. Σκόκο και Μπορέ θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο των γηπεδούχων.

Ο πρώτος ημιτελικός του Λιμπερταδόρες με αμέτρητα ειδικά και αποδόσεις που… σοκάρουν!

Aπό την άλλη μεριά, η Γκρέμιο δε δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο Τουκουμάν στα προημιτελικά του Λιμπερταδόρες, παίρνοντας την πρόκριση με το συνολικό 6-0! Σίγουρα, από εδώ και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν, αφού καλείται να αντιμετωπίσει μια εξαιρετική ομάδα και θα χρειαστεί πολύς κόπος ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γκαούτσο δεν τα πάει καλά, αφού παραμένει για τρεις σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη, με πιο πρόσφατη την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Ατλέτικο Μινέιρο. Λογική αυτή η εικόνα, αν αναλογιστούμε πως το ροτέισον δεν αφήνει την πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής να βρει ρυθμό. Εκτός έδρας στο Λιμπερταδόρες, πάντως, τα πάει εξαιρετικά, έχοντας μόνο μία ήττα στα τελευταία εννιά παιχνίδια της (5-3-1).

Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των επιθετικών χαφ Λουάν και Πέπε, με τον Γκαούτσο να φορτώνει το κέντρο με 5 παίκτες θέλοντας να μη ρισκάρει από το πρώτο ματς. Στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Ζαέλ.

Πιθανές ενδεκάδες

Ρίβερ Πλέιτ (4-2-2-2)

Αρμάνι
Μοντιέλ
Μαϊδάνα
Πινόλα
Κάσκο
Πόνζιο
Παλάσιος
Κιντέρο
Μαρτίνες
Σκόκο
Μπορέ

Γκρέμιο (4-5-1)

Γκρόχε
Λεονάρντο
Γκόμες
Ζερομέλ
Κάνεμαν
Κορτές
Μαϊκόν
Τσίτσερο
Ραμίρο
Άλισον
Ζαέλ

Εκτίμηση

Δύσκολα κοντράρεται στο «Μονουμεντάλ» η Ρίβερ, η οποία θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ από απόψε που θα της δώσει το πλεονέκτημα. Η Γκρέμιο θα κατέβει για το μηδέν και ίσως το πληρώσει. 1 & Under 3,5

Σε ενδιαφέρει