Α’ Αργεντινής: Mε το μυαλό στην… Παλμέιρας η Μπόκα

Σε δεύτερη μοίρα περνάει ο σημερινό αγώνας απέναντι στην Ροζάριο για τη Μπόκα, αφού μεσοβδόμαδα ακολουθεί ο πρώτος μεγάλος ημιτελικός του Λιμπερταδόρες.
boca

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 9η αγωνιστική της Σουπερλίγκα στην Αργεντινή.

Πιο συγκεκριμένα, η Μπόκα υποδέχεται την Ροζάριο Σεντράλ με το μυαλό στην… Παλμέιρας, ενώ η Αλντοσίβι ψάχνει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα αυτήν τη φορά στην έδρα της Γοδόι Κρουζ. Την πρώτη της νίκη κυνηγάει η Λανούς απέναντι στην Πατρονάτο, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση Νιούελς – Τίγκρε.

Ανάλυση

Γοδόι Κρουζ – Αλντοσίβι

Αρκετά προβληματική είναι τον τελευταίο καιρό η Γοδόι Κρουζ και οι τελευταίες της εμφανίσεις οδηγούν προς σε αυτό το συμπέρασμα. Την περασμένη αγωνιστική γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Χιμνάσια Λα Πλάτα και αυτή ήταν η τρίτη σερί στο πρωτάθλημα. Η διακοπή ίσως φανεί ευεργετική για την ομάδα του Νταβόμπε, η οποία χρειαζόταν ανάσες από τα συνεχόμενα ματς. Στη Μεντόσα, πάντως, είναι… σκληρό καρύδι, καθώς γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από οκτώ σερί νίκες στο ματς απέναντι στη Ντεφένσα. Χάνουν το σημερινό ματς, ο τιμωρημένος μπακ Αμπεκασίς και ο χαφ Ανδράδα.

Από την άλλη μεριά, η Αλντοσίβι επικράτησε με 2-0 επί της Σαν Μαρτίν Τουκουμάν και συνέχισε την πολύ καλή πορεία που έχει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Με τέτοιες εμφανίσεις και κυρίως… αποτελέσματα, η ομάδα του Άλβαρες μπορούμε να πούμε από τώρα πως κάνει ήδη βήματα παραμονής, ενώ ακόμα και σε δύσκολες έδρες τα πάει εξαιρετικά. Εκτός παραμένει ο τιμωρημένος μπακ Βιγιάλμπα.

Όλα τα ματς στην Αργεντινή με αποδόσεις που… ζαλίζουν!

Εκτίμηση

Θέλει να επιστρέψει στις νίκες η Γοδόι, όμως δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί μετά τη διακοπή. Η Αλντοσίβι έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει. Χ2

Λανούς – Πατρονάτο

Απελπιστική η κατάσταση που επικρατεί στη Λανούς! Μετά από πέντε σερί ήττες την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Σουλβεδία κατάφερε επιτέλεους να πάρει βαθμό (0-0) στην έδρα της Ατλέτικο Τουκουμάν. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων παράταξε ένα σωρό αμυντικούς για να διασφαλίσει το βαθμό, όμως μέχρι εκεί. Μετά τον ερχομό του νέου κόουτς, η βελτίωση είναι δεδομένη, όμως η πίεση είναι εμφανής και δεν αφήνει τους παίκτες να αποδόσουν τα αναμενόμενα, ενώ η πτώση στην ειδική βαθμολογία φέρνει όλο και περισσότερες μουρμούρες. Συνολικά, η νίκη… αγνοείται από τον περασμένο Μάρτιο, δηλ. για 15 σερί αγωνιστικές! Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του εξτρέμ Ακόστα.

Από την άλλη μεριά, η Πατρονάτο προέρχεται από την ήττα με 2-1 από την Ιντεπεντιέντε, η οποία ακολούθησε τη νίκη με το ίδιο σκορ επί της Ταγέρες. Κακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι παίκτες του Σιάκουα, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα της αντιπάλου αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο σχεδόν όλο το δεύτερο μέρος. Το πρόβλημα στην επίθεση είναι εμφανές (μόλις 5 γκολ), ενώ και η άμυνα δεν παέι πίσω, έχοντας δεχτεί 13! Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του χαφ Λεντέσμα.

Εκτίμηση

Χαμός! Η Λανούς θέλει σαν τρελή τη νίκη, έχει το πλεονέκτημα μέσα στην έδρα της, όμως η πίεση δεν ξέρουμε αν θα την αφήσει να κάνει παιχνίδι. Το αφήνουμε εμείς… σίγουρα! ΝΟ ΒΕΤ

Μπόκα Τζούνιορς – Ροζάριο Σεντράλ

Tο βαθμό μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Ρασίνγκ με 2-2 κατάφερε να πάρει την περασμένη αγωνιστική η Μπόκα Τζούνιορς. Και αυτό γιατί λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, η πρωταθλήτρια βρισκότα πίσω με 2-0! Στα πιο σημαντικά, η ομάδα του Σελότο είχε πάρει ήδη την πρόκριση για τα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες, αποκλείοντας την Κρουζέιρο και εκεί την περιμένει σε λίγες μέρες η Παλμέιρας. Η… δίψα για την κατάκτηση του μεγάλου τροπαίου είναι μεγάλη, με τον κόουτς να αφήνει αρκετούς παίκτες εκτός από τον αποψινό αγώνα. Σίγουρα δε θα αγωνιστεί ο γκολκίπερ Ανδράδα.

Η Ροζάριο Σεντράλ, από την άλλη μεριά, προέρχεται από την εντός έδρας συντριβή με 0-4 από την Ουνιόν, παραμένοντας έτσι για τέσσερα ματς χωρίς νίκη. Όπως είναι λογικό, ο τεχνικός Μπάουσα δέχεται αρκετή πίεση τον τελευταίο καιρό και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, ίσως… αλλάξουν τον ίδιο. Αρκετό ζόρι εκτός έδρας, όπου έχει μόλις μία νίκη στις εννιά τελευταίες εξόδους της. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του μπακ Καμπέσας και του φορ Ρούμπεν.

Εκτίμηση

Mπορεί να μην έχει διάθεση για τον αποψινό αγώνα η Μπόκα, όμως χρειάζεται τις νίκες για να παραμείνει κοντά στις πρώτες θέσεις. Άσος από ημίχρονο για να ξεμπερδεύει από νωρίς. ΗΤ/FT 1/1

Νιούελς Oλντ Μπόις – Τίγκρε

Την ήττα με 1-0 από την Κολόν εκτός έδρας γνώρισε η Νιούελς Ολντ Μπόις. Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, οι γηεπδούχοι ήταν εκείνοι που κατάφεραν να προηγηθούν στο 36′ και στη συνέχεια δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα. Σε δύσκολη θέση έχει βρεθεί ο τεχνικός Ντε Φελίπε και αν συνεχιστεί η πτώση της ομάδας σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις. Σήμερα επιστρέφει στο γήπεδό της, εκεί που συνήθως δείχνει βελτιωμένει, έχοντας μόλις 2 ήττες σε 9 ματς. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο επιθετικός Λεάλ, δύσκολα θα προλάβει και ο χαφ Σαρμιέντο.

Από την άλλη μεριά, η Τίγκρε κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρία ματς, επικρατώντας 1-0 επί της Εστουδιάντες. Έτσι, ο άπειρος κόουτς Ετσεβερία ξεκίνησε ιδανικά στον πάγκο της ομάδας, η οποία χρειάζεται επειγόντως βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία. Λογικά θα ψάξει να τους βρει κυρίως εντός έδρας. Στα θετικά, η επιστροφή του μπακ Ροντρίγκες.

Εκτίμηση

Εντός έδρας η Νιούελς δυναμώνει, όμως απόψε παίζει απέναντι σε μία ομάδα που θέλει και αυτή να πάρει ό,τι μπορεί περισσότερο. Προβάδισμα έχει ο άσος, όμως θα τον θέλαμε λίγο ψηλότερα. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει