Τσάμπιονσιπ: Βλέπουν κορυφή Γουέστ Μπρομ και Λιντς

Επιστροφή στη δράση για την Τσάμπιονσιπ με τη 13η αγωνιστική.
leeds uniteds gaetano berardi during the prematch warmup during

Σέντρα στη 13η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Ανάλυση

Μπλάκμπερν – Λιντς

Έκλεισε με νίκη πριν από τη διακοπή η Μπλάκμπερν, καθώς επικράτησε 1 – 0 της Μπόλτον εκτός έδρας σε μια επικράτηση που ναι μεν ήρθε, αλλά πολύ πιο δύσκολα από ό,τι θα περίμενε κανείς. Βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας (10η θέση) και η παρουσία της είναι θετική αφού είναι νεοφώτιστη στην Τσάμπιονσιπ. Δεν αξιοποιεί ιδιαίτερα την έδρα της, αφού έχει μόλις μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα.

Η Τσάμπιονσιπ παίζει με τις καλύτερες αποδόσεις 

Ακόμα και στο κακό της διάστημα, η Λιντς δείχνει ότι έχει μέταλλο. Στο εντός έδρας κόντρα στην Μπρέντφορντ έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι με ευκαιρίες εκατέρωθεν και τελικά την Μπρέντφορντ να ανοίγει το σκορ στο 62’ με πέναλτι. Η Λιντς πίεσε με κάθε πιθανό τρόπο και τελικά επιβραβεύθηκε στο 88’, όταν ο Γιάνσον με κεφαλιά έγραψε το 1 – 1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Πολύ καλό νέο ήταν η διακοπή, αφού επιστρέφουν αρκετοί παίκτες στη διάθεση του Μπιέλσα.

Εκτίμηση: Μια πολύ καλή ευκαιρία για τη Λιντς να επιστρέψει στις νίκες. Η Μπλάκμπερν παρουσιάζεται με πολύ άγχος εντός έδρας, οπότε η ομάδα του Μπιέλσα μπορεί να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Διπλό.

Γουίγκαν – Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον

Με… τεσσάρα στο κεφάλι πήγε στη διακοπή η Γουίγκαν, αφού ηττήθηκε από την Πρέστον με 4 – 0. Φαινόταν ότι η ομάδα των γηπεδούχων ήθελε πολύ περισσότερο τη νίκη, ανοίγοντας το σκορ στο 17’, ενώ όλα τέλειωσαν στο 51’ και στο 56’, που έγινε το 2 – 0 και έμεινε με 10 παίκτες. Ευτυχώς για την ίδια έχει αξιοπρεπή παρουσία εντός έδρας, αφού στο «DW» έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Είναι ομάδα φτιαγμένη για άνοδο και το «φωνάζει» η Γουέστ Μπρομ, καθώς επικράτησε με 4 – 1 της Ρέντινγκ πριν από τη διακοπή, φτάνοντας στην 5η συνεχόμενη νίκη της, ενώ τρέχει ένα σερί 7 αγώνων χωρίς ήττα. Μάλιστα, το 4 – 1 ήρθε με ανατροπή, αφού έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 6’ και τελικά γύρισε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο – 1 από την κορυφή έχοντας εκμεταλλευθεί τις γκέλες των από πάνω. Πρόκειται μακράν για την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, αφού έχει 31 γκολ, τη στιγμή που η Λιντς έχει 22 στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εκτίμηση: Δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο η Γουίγκαν, ενώ η Γουέστ Μπρομ είναι πολύ καλύτερη. Διπλό.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Νόργουιτς

Εξαιρετική εμφάνιση, ενδεικτική ομάδας που θέλει να διεκδικήσει άνοδο και η Νότιγχαμ απόλυτα δίκαια άλωσε την έδρα της Μίντλεσμπρο με 2 – 0. Άνοιξε το σκορ στο 49’, κλείδωσε το παιχνίδι στο 77’ ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής στο 80’. Έβδομο συνεχόμενο ματς χωρίς ήττα και εκτόξευση στην 5η θέση, έχοντας καλύψει σε μεγάλο βαθμό γκέλες των πρώτων αγωνιστικών. Τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες στην έδρα της, παραμένοντας αήττητη.

Ήταν αήττητη για 8 ματς η Νόργουιτς με 6 νίκες, αλλά τελικά «ανέστησε» εντός έδρας τη Στόουκ, η οποία επιβλήθηκε με 1 – 0. Μπλόκαρε από την αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων και εκτός από κάποια μακρινά σουτ, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Παρ’ όλα αυτά, σε βαθμολογικό επίπεδο είναι μια χαρά, αφού είναι στην 9η θέση, έχοντας εκμεταλλευθεί το πολύ καλό της διάστημα. Αμφίβολος ο επιθετικός Πούκι, που αποχώρησε τραυματίας από το ματς της Φινλανδίας κόντρα στην Ελλάδα.

Εκτίμηση: Η Νότιγχαμ έχει πάρει αυτοπεποίθηση, έχει βρει ρυθμό και μέσα στην έδρα της μπορεί να επιβληθεί της Νόργουιτς. Άσος.

Σε ενδιαφέρει