A’ Aργεντινής: Με ροτέισον Ρίβερ και Ντεφένσα

Έχοντας το μυαλό σε Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα αντίστοιχα.
defensa

Με τρεις αναμετρήσεις ξεκινάει απόψε η 9η αγωνιστική της Σουπερλίγα στην Αργεντινή.

Με το μυαλό στον πρώτο ημιτελικό του Λιμπερταδόρες πάει στην έδρα της Κολόν η Ρίβερ, ενώ η Ντεφένσα Χουστίτσια υποδέχεται την αδύναμη εκτός έδρας Ταγιέρες με σκοπό να πετύχει ακόμα μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα που θα την εδραιώσει στις πρώτες θέσεις του πίνακα, σκεπτόμενη βέβαια και αυτή από τη μεριά της το επερχόμενο ματς του Σουνταμερικάνα. Το πρόγραμμα συμπληρώνει το ματς Bελέζ Σάρσφιλντ – Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Ανάλυση

Ντεφένσα Χουστίτσια – Ταγιέρες

Χωρίς φρένα τρέχει η Ντεφένσα Χουστίτσια! Μπορεί το ματς της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Ρίνερ να αναβλήθηκε, όμως στο πιο πρόσφατο κατάφερε να φύγει με το διπλό από την έδρα της Γοδόι Κρουζ (0-1), παραμένοντας έτσι αήττητη στα τελευταία έξι παιχνίδια της (3 νίκες και 3 ισοπαλίες). Η ομάδα του Μπεκασέσε εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ που πέτυχε (4′) και σε συνδυασμό με την… ατσαλένια της άμυνα, κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Μετά από το αποψινό, ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας για το Σουνταμερικάνα κόντρα στην Τζούνιορ. Λογικά, οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν με αλλαγές, με τη συμμετοχή του στόπερ Μπαρέιρο να κρίνεται αμφίβολη.

Από την άλλη μεριά, η Ταγιέρες ξεπέρασε εύκολα εντός έδρας με 3-0 το εμπόδιο της Μπελγράνο την περασμένη αγωνιστική, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά την ήττα με 2-1 στην έδρα της Πατρονάτο. Πρωταγωνιστής των τελευταίων αγώνων για την ομάδα της Κόρδοβα είναι ο φορ Μπούστος, ο οποίος έχει σκοράρει σε τρία διαδοικά ματς. Εκτός έδρας, πάντως, δεν τα πάει καθόλου καλά, αφού μετράει μόλις μία νίκη στα 10 τελευταία παιχνίδια. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο φορ Μοντενέγκρο, ενώ μφίβολοι είναι ο μπακ Αραούχο, ο εξτρέμ Ορτίς και ο γκολκίπερ Ερέρα.

Όλα τα ματς στην Αργεντινή με αποδόσεις που αξίζουν! 

Εκτίμηση

Κατάφερε να πάρει ανάσες η Ντεφένσα και σήμερα θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μετά τις διακοπές για τις εθνικές. Έχοντας μπροστά της το Σουνταμερικάνα θα κάνει το ελέχιστο δυνατό απέναντι σε μια… προβληματική αντίπαλο στα εκτός έδρας. 1 & Under 3,5

Βελέζ Σάρσφιλντ – Χιμνάσια Λα Πλάτα

Αρκετά προβληματική (κυρίως αμυντικά) παρουσιάστηκε η Βελέζ Σάρσφιλντ την περασμένη αγωνιστική στην έδρα της Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν, με την ήττα (3-1) να έρχεται φυσιολογικά. Το περίεργο ήταν πως εκείνη κρατούσε τα ηνία του ματς, όμως δεν κατάφερε να πάρει τίποτα από αυτό. Σήμερα γυρίζει στην έδρα της, εκεί που δύσκολα την κοντράρει ο οποιοσδήποτε με σκοπό να επιστρέψει στις νίκες. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν ο στόπερ Αμπράμ και ο επιθετικός Σαλίνας, ενώ πιθανότητες να είναι έτοιμος έχει ο φορ Ραμίς.

Η Χιμνάσια Λα Πλάτα, από τη μεριά της, αν και έχει πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος, δείχνει ότι μπορεί και τα βγάζει πέρα. Την περασμένη αγωνιστική επικράτησε εντός έδρας με 1-0 επί της Γοδόι Κρουζ, ενώ προκρίθηκε και στα ημιτελικά του κυπέλλου, αποκλείοντας στα πέναλτι τη Σεντράλ Κόρδοβα. Μακριά από το γήπεδό της παίζει πάντα με αμυντικούς προσανατολισμούς, όμως τελικά δύσκολα αντέχει. Τιμωρημένοι είναι για σήμερα οι χαφ Φαραβέλι και Ριναούδο.

Εκτίμηση

Τον πρώτο λόγο έχει η Βελέζ, όμως η Χιμνάσια έρχεται από επιτυχημένα αποτελέσματα που της έχουν δώσει αρκετή ψυχολογία. Αυτό σε συνδυασμό με τον χαμηλό άσο μας αποτρέπουν κάθε ενασχόληση με το συγκρεκριμένο ματς. ΝΟ ΒΕΤ

Κολόν Σάντα Φε – Ρίβερ Πλέιτ

Τη νίκη με 1-0 εντός έδρας επί της Νιούελς πήρε την περασμένη αγωνιστική η Κολόν Σάντα Φε, δείχνοντας αντίδραση μετά τον αποκλεισμό της από το Σουνταμερικάνα. Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, πήραν το προβάδισμα στο 34′, όμως στην επανάληψη οπισθοχώρησαν, δίνοντας χώρους στους φιλοξενούμενους, χωρίς ωστόσο να το πληρώσουν. Στο 2-3-3 το φετινό της ρεκόρ μέχρι τώρα, με την έδρα της να κρατάει καλά, αφού μετράει μόλις μία ήττα στα τελευταία επτά παιχνίδια. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος μπακ Εσκομπάρ, ενώ αμφίβολος παραμένει ο φορ Ρουίς. Τουλάχιστον επιστρέφει ο Ορτίς.

Από την άλλη μεριά, η Ρίβερ Πλέιτ συνεχίζει στον ίδιο ξέφρενο ρυθμό! Μπορεί το τελευταίο της ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Ντεφένσα να αναβλήθηκε, όμως πριν από αυτό μετρούσε δύο εκτός έδρας νίκες κόντρα σε Μπόκα (0-2) και Λανούς (1-5), ενώ με το 3-1 επί της Ιντεπεντιέντε κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά του Λιμπερταδόρες, όπου αυτήν την εβδομάδα θα αντιμετωπίσει τη Γκρέμιο. Όλα, λοιπόν, κινούνται σε ρυθμούς Λιμπερταδόρες και στο αποψινό ματς αναμένονται αλλαγές. Αμφίβολοι, πάντως, είναι οι χαφ Μαρτίνες και Παλάσιος.

Εκτίμηση

Η Κολόν θα το πάει πολύ στη δύναμη το παιχνίδι και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τόσο την καυτή έδρα της, όσο και το ροτέισον της Ρίβερ. Πιστεύω ότι η ισοπαλία δε θα χαλάσει κανένα. Χ

Σε ενδιαφέρει