Ευρωλίγκα: Επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο για τον Παναθηναϊκό

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα.
thumbnail   bayern panathinaikos

Διαβολοβδομάδα στην Ευρωλίγκα!

Με τέσσερις αναμετρήσεις ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, με τον Παναθηναϊκό να έχει επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο, κόντρα στην Μπάγερν.

Ανάλυση

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός

Πρωτάρα η Μπάγερν Μονάχου και η απειρία της αποδείχθηκε από το πρώτο της παιχνίδι στη διοργάνωση της Ευρωλίγκα. Παρά το γεγονός ότι στον πάγκο υπάρχει πρότερος βίος στον θεσμό, αφού ο Ράντονιτς ήταν στον Ερυθρό Αστέρα, η ενισχυμένη και σοβαρή Αναντόλου Εφές κατάφερε να την πατήσει στο Μόναχο με 90 – 71. Παρουσιάστηκε στο γήπεδο μόλις για 25 λεπτά και μετά αποφάσισε να αποχωρήσει το πνεύμα από το παρκέ. Βέβαια, το πραγματικό της επίπεδο δεν είναι για εκεί, αφού έχει αρκετά δυνατό ρόστερ. Ο Γιόβιτς είναι ο ιθύνων νους, ενώ σημαντικό πρόβλημα είναι η απουσία του Μάτσβαν που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Στους 1 πόντους σταμάτησε ο Σέρβος, 17 είχε ο Ντζέντοβιτς, 10 ο πολύπειρος σε αυτό το επίπεδο Κόπονεν. Στη Γερμανία προς το παρόν κάνει προπόνηση με τελευταίο δείγμα την επικράτηση επί της Μπραουνσβάιγκ (67 – 81).

 

Ενδεχομένως να περίμενε κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε πιο εύκολο έργο στο ΟΑΚΑ κόντρα στη Μακάμπι, αφενός όμως οι «πράσινοι» δεν είναι 100% έτοιμοι και αφετέρου η Μακάμπι δεν είναι ίδια όπως τα προηγούμενα χρόνια. Τελική επικράτηση για το «τριφύλλι» με σκορ 89 – 84 και γίνεται έντονα αντιληπτό ότι ψάχνει τη χημεία του κυρίως στην άμυνα. Κορυφαίος και πολύ… οικονομικός ο Λοτζέσκι που είχε 20 πόντους σε 21’, ο Καλάθης που έπαιξε 35’ είχε 8 πόντους και 14 ασίστ, 13 ο Λάνγκφορτν και 10 ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε 10’ συμμετοχής. Το μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι να βγάλει μια σταθερότητα και πιο σοβαρό πρόσωπο στα εκτός έδρας ματς, κάτι που πέρυσι του στοίχισε. Εκτός αποστολής έμεινε ο Βουγιούκας για προσωπικούς λόγους, αλλά θα είναι κανονικά ο Γιώργος Παπαγιάννης, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζει θέματα στην άμυνά του κάτω από τη ρακέτα. Νίκησε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με 70 – 84, πιο δύσκολα όμως από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Εκτίμηση: Η Μπάγερν Μονάχου δίνει γρήγορο ρυθμό στα εντός έδρας ματς της, ενώ και οι δύο ομάδες έχουν θέματα στην άμυνα. Σωστό φαβορί ο Παναθηναϊκός, αλλά επιλέγουμε το Over 156,5.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το δικό της μήνυμα ότι φέτος θα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με τις δύο – τρεις προηγούμενες σεζόν έστειλε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς ναι μεν ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, αλλά ήταν ανταγωνιστική για 40’ και μερικά μπλακ – άουτ τις στιγμές που είχε προβάδισμα στο σκορ την οδήγησαν στην ήττα με 89 – 84. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν είναι αυτός που παίρνει πλέον την μπαγκέτα του ηγέτη και λογικό, αφού κάτι τέτοιο φάνηκε και στην πρεμιέρα, έχοντας 24 πόντους σε 36΄ συμμετοχής, ενώ έβαλε στο παιχνίδι και τους ψηλούς, καθώς η ομάδα του λαού είχε 45 πόντους στη ρακέτα. Για το πρωτάθλημα επικράτησε πολύ εύκολα 70 – 83 της Χάποελ Ελιάτ.

Διέλυσε την Μπαρτσελόνα την 1η αγωνιστική η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και υπενθύμισε ποιος είναι το αφεντικό στη regular season της Ευρωλίγκα. Νίκη με 95 – 75 και αυτό τα λέει όλα. Ο Χίγκινς είχε 18 πόντους, 13 ο Κλάιμπερν, 17 ο Ντε Κολό και 12 ο Σέρχι Ροντρίγκεθ, δείγμα ότι δεν έχουν αλλάξει πολλά από πέρυσι και οι πρωτοκλασάτοι της ομάδας θα την οδηγήσουν όπως τα προηγούμενα χρόνια. Λίγα πράγματα από τον Αμερικανό, Πίτερς, που δεν φαίνεται προσαρμοσμένος ακόμα και λογικό. Ροτέισον και συντήρηση δυνάμεων στη νίκη επί της Νίζνι με 84 – 78.

Εκτίμηση: Θέλω να τη δω κι άλλο τη Μακάμπι για να βγάλω συμπέρασμα για το πραγματικό της επίπεδο. Πάμε με το Over 168,5, αφού το DNA και των δύο ομάδων είναι δεδομένο και δεν αλλάζει.

Γκραν Κανάρια – Μπαρτσελόνα

Ήταν άτυχη η… Σταχτοπούτα, Γκραν Κανάρια, στην πρεμιέρα της αφού έπεσε πάνω στη Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μόλις από την πρώτη περίοδο βρισκόταν σε θέση να κυνηγάει καθώς η διαφορά ήταν στο +12 (22 – 10) και στη συνέχεια αυτή όλο και αυξανόταν, με τους Τούρκους να επικρατούν 97 – 72. Το ανησυχητικό είναι ότι παράτησε το παιχνίδι, καθώς στην 4η περίοδο το επιμέρους υπέρ της Φενέρ ήταν 22 – 14. Ο Έβανς είχε 13 πόντους με πολύ άσχημα ποσοστά (4/13 εντός πεδιάς), ο Πασέτσνικς είχε 12 και ο Τιλί 9. Και σαν να μην έφτανε η πανωλεθρία στην Τουρκία ήρθε… καπάκι αυτή κόντρα στη Μάλαγα με σκορ 89 – 76, δείχνοντας είτε ότι δεν είναι έτοιμη ακόμα, είτε ότι πράγματι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Μόνο η πορεία της θα αποδείξει τι ισχύει, αν και το ρόστερ της δεν είναι τίποτα σπουδαίο.

Πολύ δυνατό χαστούκι υπέστη η Μπαρτσελόνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αφού ηττήθηκε στη Ρωσία με 95 – 75 και φυσικά έδειξε ότι δεν είναι καθόλου έτοιμη για αυτό το επίπεδο, ούτε επιθετικά, ούτε αμυντικά. Το παιχνίδι της μέχρι τώρα, και στο πρωτάθλημα, χαρακτηρίζεται από πολλές μεταπτώσεις, δείγμα του ότι δεν υπάρχει ακόμα η κατάλληλη χημεία. Μόλις δύο παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Κούριτς να έχει 15 και τον Μπλάζιτς 11. Πολύ λίγα πράγματα από τον Σίνγκλετον, Τόμιτς που έπαιξε μόλις 8 λεπτά και τους Πάνγκος, Ερτέλ. Μόνο από την ανάγνωση των ονομάτων καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει καλό ρόστερ, αλλά από μόνο του δεν φτάνει αυτό. Κανένα πρόβλημα για το πρωτάθλημα, αφού οι Καταλανοί επικράτησαν της Σαραγόσα με 99 – 55.

Εκτίμηση: Ξεκάθαρη διαφορά επιπέδου ανάμεσα στις δύο ομάδες και η Μπαρτσελόνα μπορεί να πετύχει την πρώτη της νίκη, υπερβαίνοντας το χάντικαπ των 5,5 πόντων.

Νταρουσάφακα – Μπουντούτσνοστ

Πήγε στη Μαδρίτη για να διασκεδάσει η Νταρουσάφακα και όχι για να κερδίσει και έτσι υπέστη τη βαριά ήττα με σκορ 109 – 93, με τη «βασίλισσα» να την προσγειώνει στον πλανήτη της Ευρωλίγκα. Παίζει επιθετικά και αυτό φάνηκε και στη Μαδρίτη, αφού έτσι όπως είναι και δομημένο το ρόστερ της δύσκολα μπορεί να παίξει σκληρή άμυνα. Καλό νέο η εμφάνιση του ΜακΚάλουμ που είναι ο διάδοχος του Ουίλμπεκιν, 12 είχε ο Πέινερς, 12 ο Κιντ, ενώ ελάχιστα πράγματα πήρε από τον έτερο Αμερικανό, Μπράουν, που είχε μόλις 2 πόντους. Ήττα και στο πρωτάθλημα εκτός έδρας από την Εφές με το οριακό 75 – 72.

Προσπάθησε να φανεί ανταγωνιστική η Μπουντούτνοστ κόντρα στην Αρμάνι εντός έδρας και έως έναν βαθμό τα κατάφερε, αλλά όχι για 40 λεπτά. Ήττα με 71 – 82 και το πιο ανησυχητικό από όλα είναι ότι παρά το γεγονός ότι μάζεψε 20 επιθετικά ριμπάουντ δεν μπόρεσε από τις δεύτερες ευκαιρίες να σκοράρει πάνω από 10 πόντους και οριακά πέρασε τους 70 κόντρα σε μια ομάδα που δεν πετά και τη… σκούφια της για την άμυνα. Με 22 πόντους ολοκλήρωσε το ματς ο Κλαρκ, 12 είχε ο Τζάκσον και από 11 οι Όμιτς και Ιβάνοβιτς. Νίκησε την Ιγκοκέα με 85 – 78 για την Αδριατική Λίγκα.

Εκτίμηση: Από τα παιχνίδια που η Νταρουσάφακα που θέλει οπωσδήποτε να πάρει αλλά τα line είναι διαβασμένα. Προσωπικά πάσο.

Σε ενδιαφέρει