Α’ Βραζιλίας: «Ντερμπάρες» σε Ρίο και Σάο Πάουλο

Φλαμένγκο - Φλουμινένσε και Σάντος - Κορίνθιανς αντίστοιχα.
Α’ Βραζιλίας: «Ντερμπάρες» σε Ρίο και Σάο Πάουλο

Mε τρεις αναμετρήσεις ξεκινάει απόψε η 29η αγωνιστική της πρώτης κατηγορίας στη Βραζιλία.

Φυσικά ξεχωρίζουν τα κλάσικο Φλαμένγκο – Φλουμινένσε και Σάντος – Κορίνθιανς, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ματς Μπαΐα – Παρανά.

Ανάλυση

Φλαμένγκο – Φλουμινένσε

Aπό το μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Κορίνθιανς με το εντυπωσιακό 3-0 προέρχεται η Φλαμένγκο. Όλα τα γκολ για την ομάδα του Ντοριβάλ μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο αναμφίβολα ήταν ένα από τα καλύτερα φετινά 45λεπτα. Πλέον, η ομάδα του Ρίο έχει ανέβει στην τρίτη θέση και θέλει να εκμεταλλευτεί τα δύσκολα παιχνίδια των υπόλοιπων διεκδικητών, μήπως και καταφέρει να μπει… σφήνα για τον τίτλο. Για σήμερα, ο έμπειρος κόουτς δε μπορεί να υπολογίζει στον γκολκίπερ Άλβες, στο μέσο Ντιέγκο και στον μπακ Τράουκο. Ριμπέιρο, Πακετά και Βιτίνιο θα ξεκινήσουν πίσω από τον προωθημένο Ουρίμπε.

Από την άλλη μεριά, η μισητή αντίπαλος Φλουμινένσε διανύει περίοδο εξαιρετικής… ευφορίας. Στο πρωτάθλημα, προέρχεται από τη νίκη με 4-0 επί της Παρανά, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζάτσον που πέτυχε δύο τέρματα. Παράλληλα, η ομάδα του Ολιβέιρα έχει ήδη προκριθεί και στ απροημιτελικά του Σουνταμερικάνα, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νασιονάλ από την Ουρουγουάη. Κίνηση… ματ και από τη διοίκηση, πληρώνοντας τους μισθούς των παικτών, οπότε το κλίμα πριν το ντέρμπι είναι το ιδανικότερο. Στα αγωνιστικά, εκτός παραμένει ο φορ Πέδρο, ενώ απόντες από το σημερινό κλάσικο θα είναι και ο μέσος Σορνόζα μαζί με τους μπακ Λεό και Ζιλμπέρτο.

Βρες καταπληκτικές αποδόσεις στα μεγαλύτερα ντέρμπι της Βραζιλίας!

Εκτίμηση

Ιδανικό το κλίμα και στις δύο αντιπάλους, το οποίο θεωρώ θα φέρει γκολ αμφότερα. Το προβάδισμα πάντως είναι με τη «Φλα». GG

Σάντος – Κορίνθιανς

Από τη δεύτερη σερί νίκη της προέρχεται η Σάντος, αυτήν τη φορά με 1-0 στην έδρα της Βιτόρια. Πλέον, η ομάδα του Κούκα μπορεί να ελπίζει σε έξοδο και στο Λιμπερταδόρες, με τον κόσμο να επιστρέφει κοντά σε αυτήν, έχοντας ήδη αγοράσει 19000 εισιτήρια για το αποψινό ντέρμπι. Στα αγωνιστικά, εκτός αποστολής έχουν μείνει ο μπακ Μπαμπού και ο χαφ Άλισον, ενώ διεθνείς είναι ο εξτρέμ Ροντρίγκο, ο φορ Κάιο και ο χαφ Μπράιαν. Εκτός παραμένει εδώ και καιρό ο επιθετικός Καρντόσο. Γκονζάλες, Γκαμπιγκόλ και Μπρούνο Ενρίκε θα αποτελέσουν την τριάδα στην επίθεση των γηπεδούχων.

Η Κορίνθιανς, από τη μεριά της, ίσως δεν έχει όλη την απιτούμενη προσοχή στο αποψινό ντέρμπι, καθώς παίζει όλη τη χρονιά της στα διπλά ματς κόντρα στην Κρουζέιρο για τον τελικό του κυπέλλου. Στο πρώτο ηττήθηκε στο Μπέλο Οριζόντε με 1-0, δεχόμενη το τέρμα στις καθυστερήσεις. Δεν έδειξε τίποτα στο πρώτο ημίχρονο και όταν στην επανάληψη αποφάσισε να φανεί, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Τετάρτη ακολουθεί ο επαναληπτικός που θα κρίνει αν η ομάδα του Βεντούρα θα κατακτήσει κάποιο τίτλο φέτος και παράλληλα θα εξασφαλίσει απευθείας εισιτήριο για το επόμενο Λιμπερταδόρες. Με ροτέισον αναμένεται να κατεβάσει την ομάδα του ο έμπειρος κόουτς, αφήνοντας σίγουρα εκτός τους τιμωρημένους Ενρίκε και Ρομέρο, τον τραυματία μέσο Ρενέ και τον διεθνή φορ Ντίας. Ο Τζόναθας θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πιθανόν πίσω του την τριάδα των Πεντρίνιο, Βιτάλ και Έμερσον.

Εκτίμηση

Ευκαιρία είναι για τη Σάντος να πάρει και αυτό το ντέρμπι, από τη στιγμή που η Κορίνθιανς θα έχει το μυαλό της αλλού. Ο άσος με συνοδεία γκολ έχει νόημα. 1 & Οver 2,5

Mπαΐα – Παρανά

Κατάφερε και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) μέσα από την έδρα της Γκρέμιο την περασμένη αγωνιστική η Μπαΐα. Σε αυτό βοήθησε και το γρήγορο γκολ που πέτυχε (3′), ενώ στα μέσα της επανάληψης διπλασίασε τα τέρματά της. Στο τέλος, όμως, η ομάδα του Μορέιρα δεν άντεξε στην ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων, δεχόμενη δύο τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο. Αυτό ήταν το πέμπτο σερί ματς που μένει μακριά από τις νίκες και απόψε έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στα τρίποντα απέναντι στην ουραγό της βαθμολογίας. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει ο τιμωρημένος στόπερ Τζάκσον, ενώ εκτός θα μείνει ο τραυματίας μπακ Νίνο και ο εξτρέμ Ζιλμπέρτο δίνεται αμφίβολος. Σε περίπτωση που δεν ξεκινήσει ο τελευταίος, τη θέση του στην επίθεση θα πάρει ο Εντιγκάρ.

Από την άλλη μεριά, η Παρανά δεν μπόρεσε να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στην έδρα της Φλουμινένσε την περασμένη αγωνιστική, γνωρίζοντας τη συντριβή με 4-0. Πλέον, μόνο μαθηματικά μπορεί να ελπίζει στη σωτηρία και όσο δε νικάει αυτή η ελπίδα θα… εξανεμίζεται. Όπως είναι τα πράγματα (-14 από την επικίνδυνη ζώνη), η ομάδα του Ολιβέιρα χρειάζεται 8 με 9 νίκες μέχρι το τέλος για να σωθεί, κάτι που φαντάζει εξαιρετικά αδύνατο. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν για διαφορετικούς λόγους ο μπακ Μανσούρ, οι αμυντικοί Σάρλες και Ρέις, ο μέσος Γκονζάλεζ και οι φορ Μαϊκοσούελ και Φελίπε Αουγκούστο.

Εκτίμηση

Λογικά η Μπαΐα θα πάρει το αποψινό ματς απέναντι στην ουραγό Παρανά, όμως η τιμή του άσου δεν είναι για… πολλά. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει