Β’ Ισπανίας: Eπικίνδυνες αποστολές για Λας Πάλμας, Σαραγόσα

Φιλοξενούνται στις δυνατές έδρες των Αλμερία και Νουμάνθια αντίστοιχα.
Β’ Ισπανίας: Eπικίνδυνες αποστολές για Λας Πάλμας, Σαραγόσα

Mε τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η Σεγούντα Ντιβιζιόν στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, δύσκολη αποστολή έχει η Λας Πάλμας στην έδρα της επικίνδυνης Αλμερία, ενώ η Οσασούνα θέλει να συνεχίσει το αήττητο σερί κόντρα στην ουραγό Κόρδοβα. Από εκεί και πέρα, η Σαραγόσα θα προσπαθήσει να ανακάμψει στην έδρα της φορμαρισμένης Νουμάνθια και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το ματς Σπόρτινκ Χιχόν – Ρέους Ντεπορτίου.

Ανάλυση

Οσασούνα – Κόρδοβα

Από το βαθμό της ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Σαραγόσα εκτός έδρας προέρχεται η Οσασούνα. Στο 38′ έμεινε πίσω στο σκορ, μέχρι το 60′ ήταν εξαφασνισμένη, όμως από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τα πάνω της, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 64′, ενώ μέχρι το τέλος έχασε σημαντικές ευκαιρίες για το διπλό. Παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε για τρίτο σερί ματς αήττητη και σήμερα ψάχνει ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την κρατήσει ψηλά. Επιστρέφει στον πάγκο ο κόουτς Αρρασάτε που ήταν τιμωρημένος, όμως δε θα έχει στη διάθεσή του τον αμυντικό Νάτσο Βιδάλ, το μέσο Ινίγκο Πέρεθ και τον γκολκίπερ Σέρχιο Ερέρα.

Από την άλλη μεριά, επιτέλους νίκη για την Κόρδοβα μετά από 8 αγώνες! Θύμα της έπεσε η Αλμερία, την οποία νίκησε με 1-0 εντός έδρας. Στο πρώτο μέρος ήταν μέτρια, όμως στην επανάληψη ανέβασε στροφές και τελικά πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 74′ με τον Πιοβακάρι. Έτσι, η ομάδα του Σαντοβάλ μπορεί να παρέμεινε στην τελευταία θέση, όμως πήρε ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι αμυντικοί Αρτίλες και Βαλεντίν και ο μέσος Τουρέ.

 

Εκτίμηση

Ικανοποίηση επικρατεί και στις δύο ομάδες. Οι μεν γηπεδούχοι είναι αήττητοι για τρία σερί ματς, ενώ οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από την πρώτη τους φετινή νίκη. Θεωρώ ότι θα έχει γκολ και από τις δύο πλευρές και… κάτι παραπάνω. GG & Οver 2,5

Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρέους Ντεπορτίου

To γνωστό άσχημο πρόσωπο στα εκτός έδρας έβγαλε την περασμένη αγωνιστική η Σπόρτινγκ Χιχόν, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Ράγιο Μαχαδαχόντα. Η μόνη γραμμή που διασώθηκε ήταν το κέντρο της, αφού άμυνα και επίθεση υστέρησαν αρκετά. Το πρώτο γκολ το δέχτηκε στο τέλος του πρώτου μέρους, ενώ οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 76′. Στο 83′ ήρθε απλά η μείωση για την “καρμόνα”, χωρίς αντίκρισμα όμως. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνουν οι διεθνείς Μπαμπίν, Λόντ, Ντάνι Μαρτίν και Πορίγια.

Από την άλλη μεριά, η Ρέους Ντεπορτίου το πάλεψε αρκετά στην εντός έδρας απέναντι στη Γρανάδα την περασμένη αγωνιστική, όμως δεν απέφυγε την ήττα με 2-1. Αν και χωρίς τη δυνατότητα να συμπληρώσει ενδεκάδα μόνο από επαγγελματίες παίκτες στάθηκε αξιόμαχα, βάζοντας δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Για σήμερα επιστρέφει ο μέσος Άλεξ Καρμπονέγ, ενώ παραμένουν εκτός ο κεντρικός αμυντικός Μίκελ Βιγιανουέβα και οι εξτρέμ Ρικάρντο Βαθ, Νταβίδ Κερόλ και Φραν Καρμπιά.

Εκτίμηση

Η Χιχόν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στην προβληματική Ρέους, όμως η τιμή του άσου δεν έχει αντίκρισμα. NO BET

Αλμερία – Λας Πάλμας

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε την περασμένη αγωνιστική η Αλμερία, η οποία γνώρισε την ήττα με 1-0 στην έδρα της Κόρδοβα, χαρίζοντας παράλληλα το πρώτο τρίποντο της χρονιάς στους γηπεδούχους. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της ομάδας του Φρανθίθκο Φερνάντεθ μετά από τρεις σερί νίκες. Όλο το βάρος δίνεται στο σημερινό ματς, όπου δε θα είναι διαθέσιμοι ο φορ Κόρπας, οι εξτρέμ Παναδέρο, Ροντρίγκεθ και Ρέγιες, ενώ και η συμμετοχή του Ίμπιθα θεωρείται αμφίβολη.

Από την άλλη μεριά, η Λας Πάλμας προέρχεται από τη δεύτερη σερί εντός έδρας αποτυχία, αφού την περασμένη αγωνιστική… κόλλησε στο 0-0 απέναντι στην Αλκορκόν. Οι “νησιώτες” έπεσαν πάνω σε μια πολύ κλειστή άμυνα, χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν πολλές φάσεις για να τη διασπάσουν. Σήμερα θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες, όμως η συγκεκριμένη έξοδος χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνη. Εκτός παραμένουν οι φορ Μιρ και Σακό, οι μέσοι Πενιάλμπα και Φιγκερόα και ο αμυντικός Γκαρθία.

Εκτίμηση

Θεωρητικά η Λας Πάλμας είναι καλύτερη ομάδα, όμως η Αλμερία δυσκολεύει οποιαδήποτε ομάδα μέσα στην έδρα της. άμε στο συνδιαστικό Χ2 & GG

Νουμάνθια – Σαραγόσα

Από την εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Εξτρεμαδούρα προέρχεται η Νουμάνθια. Οι «Νουμαντίνος» παρουσίασαν αρκετά καλό πρόσωπο στο ματς, με το γρήγορο γκολ του Αλμέρτο Εσκασί στο 13′ έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του, οι οποίοι κράτησαν τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Για σήμερα, αμφίβολοι παραμένουν οι Κάρλος Γκουτιέρεθ, Γκιγιέρμο Φερνάντεθ, Μαρκ Ματέου, Αντριάν Ρίπα και Ντιαμανκά, ενώ σίγουρα εκτός παραμένει ο μέσος Ντάνι Νιέτο.

Η Σαραγόσα, από την άλλη, υπέπεσε σε νέο στραβοπάτημα την περασμένη αγωνιστική, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Οσασούνα. Στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλά, προηγήθηκε στο 38′, όμως στην επανάληψη -ως συνήθως- κατέβασε στροφές και στο 64′ δέχτηκε την ισοφάριση, χωρίς να μπορέσει να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος. Σήμερα αναζητείται επειγόντως η επιστροφή στις νίκες, με τους Μαρκ Γκουάλ, Παππουνασβίλι, Γκούτι και Τοκέρο να μένουν εκτός.

Εκτίμηση

Δύσκολη έξοδος και για τη Σαραγόσα, η οποία είναι πιεσμένη για τη νίκη. Δε θα ασχοληθώ καθόλου με το ματς. ΝΟ ΒΕΤ

Σε ενδιαφέρει