Nations League B’: Ψάχνει ρεβάνς η Ιρλανδία

Οι Ιρλανδοί δεν έχουν ξεχάσει τον πρόσφατο αποκλεισμό τους στα πλέι οφ των προκριματικών του Μουντιάλ από τη Δανία και θέλουν απεγνωσμένα απόψε την άτυπη ρεβάνς.
Nations League B’: Ψάχνει ρεβάνς η Ιρλανδία

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει απόψε το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League. Σλοβακία – Τσεχία στην Τρνάβα και Ιρλαδνία – Δανία στο Δουβλίνο.

Ανάλυση

Σλοβακία – Τσεχία

Οι Σλοβάκοι ήταν καταιγιστικοί στην πρόβα τζενεράλε ενόψει Nations League επικρατώντας των Δανών με 3-0, αλλά ήρθε η πρεμιέρα και προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα. Ηττα με 1-0 από τους Ουκρανούς. Επαιξε για την ισοπαλία και λύγισε χάρη σε ένα πέναλτι δέκα λεπτά πριν το φινάλε. Τα 3 από τα 4 πιο πρόσφατα παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Ο Κόζακ δεν αλλάζει το 4-2-3-1 με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Νέμετς και από πίσω τους Μακ – Βάις στα άκρα και τον ηγέτη Χάμσικ στον άξονα.

Αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Τσεχία. Την πρώτη αγωνιστική της νέας διοργάνωσης ηττήθηκε εντός έδρας από τους Ουκρανούς με 2-1. Προηγήθηκε νωρίς με τον Σκικ, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και το πλήρωσε. Ακλούθησε φιλικό με τη Ρωσία, όπου δέχτηκε πέντε γκολ και είπε κι ευχαριστώ. Βέβαια υπήρξαν κάποιες αλλαγές και έγιναν οι σχετικές δοκιμές. Μετράει τέσσερα over στην τελευταία πεντάδα αγώνων της. Δεν αλλάζει το 5-3-2, το οποίο όταν επιτίθεται μετατρέπεται σε 3-5-2. Οι ακραίοι μπακ Μπορίλ και Καντεράμπεκ θα ανεβαίνουν στα χαφ. Επιθετικό δίδυμο οι Σκικ και Κρμέντσικ.

Ανώτερη ποιοτικά η Σλοβακία και σαφέστατα πιο αξιόπιστη αμυντικά. Μεσοεπιθετικά έχει πολύ γρήγορους παίκτες που δύσκολα δεν θα κάνουν τη ζημιά στην στατική άμυνα των Τσέχων. Πιθανός άσος.

Ματσάρες σε Σλοβακία και Ιρλανδία με αμέτρητες επιλογές και πληθώρα ειδικών 

Ιρλανδία – Δανία

Δεν μπήκε ποτέ στο ματς με τους Ουαλούς η Ιρλανδία και ηττήθηκε δικαίως με 4-1. Η αντίπαλός της έκανε ότι ήθελε στο ντέρμπι του… νησιού και έφερε μουρμούρα. Το γκολ της τιμής από τον Γουίλιαμς στο 66’. Ακολούθησε το φιλικό με την Πολωνία, όπου έβγαλε ένα άκρως μαχητικό προφίλ φτάνοντας το 1-1. Τρίτο διαδοχικό goal/goal. Μόνο μία νίκη στα επτά τελευταία παιχνίδια της. Με ένα κλασικό 4-4-2 απόψε και επιθετικό δίδυμο τους Ουάλτερς και Ρόμπινσον.

Η Δανία έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο στο Μουντιάλ φτάνοντας στα νοκ άουτ και μένοντας οριακά εκτός από την Κροατία στα πέναλτι. Ακολούθησε η φιλική ήττα από τους Σλοβάκους με 3-0 παίζοντας με πολλές αλλαγές, αλλά στην πρεμιέρα του Nations League ήταν απολύτως σοβαρή και επιβλήθηκε με 2-0 των Ουαλών. Τα δύο γκολ ο Έρικσεν στο 32’ και το 63’. Μετράει τρία διαδοχικά ματς με σύνολο τερμάτων «2-3». Δεδομένο το 4-2-3-1 με τον Μπρέιθγουεϊτ αιχμή του δόρατος στην επίθεση και από πίσω τους Σίστο, Έρικσεν και Πόουλσεν.

Οι δύο ομάδες έχουν προηγούμενα αφού συγκρούστηκαν στα πλέι οφ των προκριματικών του πρόσφατου Μουντιάλ και η Δανία πήρε το πολύτιμο εισιτήριο μένοντας στο 0-0 εντός και κάνοντας επίδειξη δύναμης στο Δουβλίνο με 5-1. Τότε είχαν σκοράρει τρία γκολ ο Έρικσεν και από ένα Κρίστενσεν και Μπέντνερ. Οι Ιρλανδοί θα ψάξουν σαν τρελοί τη ρεβάνς, αλλά έχω την αίσθηση υστερούν εμπειρίας και ποιότητας των αντιπάλων τους. Το Χ2 πληρώνει λίγο και με οδηγεί στην εναλλακτική του «2-3» γκολ.

Σε ενδιαφέρει