Betshop Basket League: Ντέρμπι δικεφάλων

Δεύτερη αγωνιστική στην Betshop Basket League, με το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει.
Betshop Basket League: Ντέρμπι δικεφάλων

Με έξι αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Betshop Basket League.

Από αυτές ξεχωρίζει η μάχη στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, με τους δύο Δικεφάλους να προέρχονται από «φτωχές» εμφανίσεις και ήττες στο BCL.

Ανάλυση

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Υπάρχει πρόβλημα στην ΑΕΚ και αυτό φαίνεται με το… καλημέρα στη σεζόν. Μετά την ήττα από το Περιστέρι, με τους τρεις πόντους της τελικής διαφοράς να την κολακεύουν, ήρθε νέα ήττα αυτή τη φορά στην πρεμιέρα του BCL στο ΟΑΚΑ. Δράστης η Χάποελ Ιερουσαλήμ, που εκμεταλλευόμενη την εξαφάνιση της «Ένωσης» στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε διαφορά που έφτασε μέχρι και στους 13 πόντους και τελικά επικράτησε με 79 – 75. Δεύτερη συνεχόμενη κακή εμφάνιση έπειτα από αυτή στο Περιστέρι, που ηττήθηκε με 83 – 80. Έχει ανοίξει ήδη συζήτηση για αλλαγές των ξένων, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό και για αρχή αναμένεται η αντίδραση στο παρκέ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκτός και στο σημερινό ο Σαντ – Ρόος.

Ντέρμπι δικεφάλων από νωρίς στο πρωτάθλημα! Ποιος θα επικρατήσει; 

Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τον ΠΑΟΚ του Ηλία Παπαθεοδώρου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αφού με όπλο την άμυνά του, επικράτησε πολύ εύκολα του Ρεθύμνου με σκορ 81 – 64. Μόλις για ένα δεκάλεπτο μπόρεσαν οι Κρητικοί να φανούν ανταγωνιστικοί και στη συνέχεια οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάτησαν… γκάζι και εξαφανίστηκαν. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Είχε δοκιμασία στην έδρα της Βενέτσια για την πρεμιέρα του BCL, μπορεί να διεκδίκησε το ματς για 37 – 38 λεπτά, αλλά φάνηκε ότι οι Ιταλοί ήταν καλύτεροι με περισσότερες επιθετικές λύσεις. Ήττα με 69 – 59 με την άμυνα και πάλι να είναι καλή, ωστόσο έλειψαν οι επιθετικές λύσεις και η συγκέντρωση, καθώς έγιναν πολλά λάθη. Πολλά τα προβλήματα για το σημερινό, αφού εκτός είναι ο Φιλ Γκος, ο Τζόουνς και ο Γκάρετ. Το απόγευμα της Τετάρτης φιλοξενεί τη Βόννη.

Εκτίμηση: Λόγω των απουσιών του ΠΑΟΚ έχει αυξηθεί θεαματικά τα χάντικαπ. Προσωπικά το βλέπω ως ακόμα μεγαλύτερη στήριξη στο διπλό, αφού η ΑΕΚ και να νικήσει (που είναι το πιθανότερο) δεν φαίνεται αυτή την περίοδο να είναι σε κατάσταση για τόσο μεγάλες διαφορές. Βέβαια, και το Under 155.5 δείχνει εξαιρετικό ως επιλογή.

Άρης – Παναθηναϊκός

Έβγαλε αντίδραση ο Άρης μετά τον αποκλεισμό με κακή εμφάνιση από τον Προμηθέα και επικράτησε στην πρεμιέρα επί του Λαυρίου με 73 – 70 εκτός έδρας. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο – πόντο όπως άλλωστε αναμενόταν και τελικά κρίθηκε στο τέλος και από λεπτομέρειες. Έλεγξε τα ριμπάουντ και αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο. Καλύτερος ο Λάκι Τζόουνς με 15 πόντους και καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία λεπτά, ενώ βοήθησαν στον τομέα των ριμπάουντ οι Κάιζερ, Χάρις και Μακ Γκι, χωρίς όμως να έχουν καν διψήφιο αριθμό πόντων, δείγμα ότι οι Αμερικάνοι της ομάδας, κάνουν κυρίως άλλες δουλειές, εκτός από το σκοράρισμα. Πολύ καλός και ο Βεργίνης με 12 πόντους.

Είχε άγχος, ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και ότι δεν είναι και ακόμα έτοιμος, σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μακάμπι με σκορ 89 – 84. Ενδεχομένως και ο Παναθηναϊκός να είχε στο μυαλό του την περσινή Μακάμπι, αλλά αποδείχθηκε ότι η ομάδα του Σπάχια ήταν πολύ καλή και ανταγωνιστική, μπορώντας μάλιστα να παρουσιάσει τα αμυντικά κενά που έχουν οι «πράσινοι», αφού δέχθηκαν 45 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Ηγέτης του συνόλου του Πασκουάλ ήταν φυσικά ο Καλάθης με 14 ασίστ, αλλά ο καθοριστικός ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 20 πόντους. Εύκολα 13 πόντους έβαλε ο Λάνγκφορντ. Ακολουθεί διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα με Μπάγερν στο Μόναχο και Γκραν Κανάρια στο ΟΑΚΑ.

Εκτίμηση: Η πρώτη μου σκέψη ήταν για Under, αλλά το line είναι χαμηλό. Θα στραφώ στον άσο με +17,5 πόντους που θεωρώ θα επιβεβαιωθεί, με τον Παναθηναϊκό να μην θέλει να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις.

Ήφαιστος Λήμνου – Πανιώνιος

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική για το πρώτο ματς του Ήφαιστου, καθώς απέναντί του βρέθηκε ο Παναθηναϊκός και μοιραία ηττήθηκε με 93 – 65. Τα καλά νέα ήταν η παρουσία των Έβανς και Σμιθ που είχαν από 18π. έκαστος. Ιδιαίτερη σημασία το σημερινό παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο, αφού είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί ποτέ στη Λήμνο! Το γήπεδο «Νίκος Σαμαράς» μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και ο ιδιοκτήτης, Παντελής Μπούμπουρας αναμένει με αγωνία αν θα αγκαλιαστεί αυτή η προσπάθεια. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά.

Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε έτοιμος για όλα στο εντός έδρας κόντρα στην Κύμη και μπορεί να ηττήθηκε, αλλά πούλησε ακριβά το τομάρι του. Σε ένα ματς λεπτών ισορροπιών, που σίγουρα οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν πιο… ομάδα, ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 93 – 89, αλλά έδειξε καλά στοιχεία, αφού η ομάδα του Χουγκάζ τέλειωσε με 21 ασίστ και παρουσίασε μεγάλη δύναμη κοντά στη ρακέτα. Καλός ο Μπέρι που είχε 19π. και ο Σίνγκλερ με 16, ενώ δείχνει να ανεβαίνει… level ο Δίπλαρος που είχε 15π. και 7 ασίστ.

Εκτίμηση: Ο Πανιώνιος έδειξε σημαντικά θέματα στην άμυνά του, τη στιγμή που ο Ήφαιστος έχει πολύ καλούς ξένους και τον ενθουσιασμό της έδρας. Πάμε στο Over 84,5 των γηπεδούχων.

Προμηθέας Πάτρας – Περιστέρι

Σε εξαιρετικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Προμηθέας που νίκησε και στην πρεμιέρα του στο BCL, επικρατώντας εκτός έδρας της Οστάνδης με το εντυπωσιακό 84 – 93! Η ομάδα του Γιατρά μοίρασε 22 ασίστ, είχε 11 τρίποντα και 11 κλεψίματα, δείχνοντας ότι δεν βρίσκεται στη διοργάνωση μόνο για τη συμμετοχή. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπράουν με 21 πόντους και δεύτερος ο Μέιερ με 14 και 4/5 τρίποντα. Πολύ καλός και ο Γκίκας με 13 πόντους και 7 ασίστ. Με το δεξί ξεκίνησε και στο πρωτάθλημα, καθώς χάρη σε ένα «τρίποντο» ξέσπασμα στην τρίτη περίοδο επικράτησε του Κολοσσού στη Ρόδο με 68 – 83. Την Τετάρτη φιλοξενεί την Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Εντυπωσιακή επιστροφή για το Περιστέρι στην Α1, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 83 – 80, ενώ η διαφορά του σκορ μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ξεφούσκωσε στην 4η περίοδο στην οποία μπήκε με +20 πόντους! Λίγο η κούραση, λίγο και το άγχος στο τέλος, έφερε επιθετικό μπλακ – άουτ, αλλά ένα κρίσιμο τρίποντο του Βασιλόπουλου ουσιαστικά τέλειωσε το παιχνίδι. Εκπληκτικός ο Χάροου με 21 πόντους και 9/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Κρίσιμος ο Βασιλόπουλος με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ πολύ και ο Μπεντίλ με 16 πόντους.

Εκτίμηση: Θα ποντάρω στην κούραση και την απειρία του Προμηθέα σε τέτοιες καταστάσεις. Άλλωστε, και το Περιστέρι έδειξε ότι είναι καλό σύνολο. Διπλό με +8,5.

Ρέθυμνο – Λαύριο

Δεν μπόρεσε το Ρέθυμνο να φανεί ανταγωνιστικό κόντρα στον ΠΑΟΚ και μοιραία ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 81 – 64 στην Πυλαία. Μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο εμφάνισε πραγματικά ένα καλό πρόσωπο, αλλά μέχρι εκεί, αφού δεν βρήκε επιθετικές λύσεις στην άμυνα του Δικεφάλου. Από τους 64 πόντους, οι 62 σημειώθηκαν από τους 6 ξένους και μόνο Γλυνιαδάκης πέτυχε 2, δείγμα του πόσο εξαρτάται το παιχνίδι των Κρητικών από αυτούς. Κορυφαίος ήταν ο Μπαρτ Τζούνιορ με 19 πόντους.

Νέα ήττα για το Λαύριο μετά τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τον Κολοσσό, αυτή τη φορά εντός έδρας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη. Το σκορ της ήττας ήρθε με 73 – 70 χάνοντας και αυτό το ματς στις λεπτομέρειες. Μεγάλο τρωτό σημείο ήταν τα ριμπάουντ με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν ένα κρίσιμο επιθετικό πριν από τη λήξη του αγώνα και μάλιστα αυτό οδήγησε σε τρίποντο που εν πολλοίς έγειρε την αναμέτρηση στον Άρη. Λαμπ και Μιλόσεβιτς οι καλύτεροι με 17 πόντους, στους 13 σταμάτησε ο Χαραλαμπόπουλος.

Εκτίμηση: Και τα δύο ματς το Λαύριο παρά το ότι έχει ποιότητα, τα έχασε στις λεπτομέρειες. Θα τους στηρίξω, περιμένοντας αντίδραση κόντρα στο αδύναμο Ρέθυμνο. Διπλό.

Χολαργός – Κολοσσός Ρόδου

Δύο σερί ματς με τον Ολυμπιακό, δεν τα λέει κανείς «τύχη» για έναν νεοφώτιστο, τα λες όμως καλή ευκαιρία για εμπειρίες και πράγματι η ομάδα του Λυκογιάννη πέτυχε το στόχο της. Ηττήθηκε μεν από την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά το 88 – 78 είναι άκρως τιμητικό για μια ομάδα όπως ο Χολαργός. Είχε προηγηθεί η ήττα για το Κύπελλο με 85 – 70. Πολύ καλός ο Γιάνκοβιτς με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Λοβ με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ήταν μέσα στο παιχνίδι ο Κολοσσός στη Ρόδο κόντρα στον Προμηθέα, αλλά μόνο μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου. Τότε, οι φιλοξενούμενοι πήραν φωτιά από τα 6,75, ανεβάζοντας ρυθμούς σε επίπεδα που η ομάδα του Βετούλα δεν ήταν δυνατό να ακολουθήσει. Φυσιολογική ήττα, λοιπόν, με 68 – 83. Πολύ καλός ο Μαυροειδής με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ 15 είχε ο Δημάκος. Πρέπει όμως να βγουν μπροστά και οι ξένοι ώστε να μην κινδυνεύσει η ομάδα της Ρόδου.

Εκτίμηση: Καλύτερα δείγματα από τους γηπεδούχους και θα τους εμπιστευθούμε στην έδρα τους. Άλλωστε, ο Λυκογιάννης ήταν τρία χρόνια στον Κολοσσό και ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα. Άσος με -4,5.

Σε ενδιαφέρει