Nations League D: Και όμως έχουμε ντέρμπι!

Μπορεί το ενδιαφέρον να μην πέφτει πάνω του, αλλά δύο αναμετρήσεις διεξάγονται και για το 4ο γκρουπ του Nations League.
Nations League D: Και όμως έχουμε ντέρμπι!

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας στο Nations League.

Η Λευκορωσία φιλοξενεί το Λουξεμβούργο ενώ η Μολδαβία αντιμετωπίζει το Σαν Μαρίνο.

Σέντρα και στα δύο ματς στις 21:45.

Ανάλυση

Λευκορωσία – Λουξεμβούργο

Με όπλο την άμυνά της, η Λευκορωσία ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου της με μηδέν παθητικό και με 4 βαθμούς. Επικράτησε εντός έδρας του Σαν Μαρίνοο με το εντυπωσιακό 5 – 0 ενώ στο πιο απαιτητικό ματς στο Τσισινάου της Μολδαβίας, έμεινε στο 0 – 0 κόντρα σε μια ομάδα που θεωρητικά θα μονομαχήσει για την πρωτιά. Αυτή η θέση όμως θα κριθεί κυρίως από τις αναμετρήσεις με αντίπαλο το Λουξεμβούργο, που έχει 2/2. Ο προπονητής της ομάδας, Κριουσένκο έχει αλλάξει πάνω από το 50% της προηγούμενης αποστολής, αφού προφανώς θέλει να δει κάτι διαφορετικό. Αυτή η απόφασή του έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αφού έμεινε στη συνέντευξη Τύπου περίπου μία ώρα και απαντούσε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Μαγική» πορεία για το Λουξεμβούργο! Θα μπορέσει να κάνει το «μπαμ» και στη Λευκορωσία; 

Τρομερά πράγματα για το Λουξεμβούργο, καθώς πέτυχε δύο νίκες στις δύο αγωνιστικές του Nations League. Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, δηλαδή τον τελευταίο χρόνο! Για την πρώτη αγωνιστική διέσυρε τη Μολδαβία με σκορ 4 – 0 και στη συνέχεια, ήταν επίσης εντυπωσιακή καθώς μοίρασε μια τριάδα στο Σαν Μαρίνο. Έτσι, λοιπόν, όχι μόνο έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν για την 1η θέση, αλλά να θεωρούνται αυτή τη στιγμή και το φαβορί. Όπως είναι φυσικό ο προπονητής της ομάδας, δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει κάτι και για αυτό το λόγο κάλεσε τους ίδιους 23 της προηγούμενης αποστολής.

Εκτίμηση: Τα τελευταία αποτελέσματα του Λουξεμβούργου έχουν φέρει τις αποδόσεις του άσου σε υψηλότερα του αναμενομένου επίπεδα. Περίπου στο 1.70. Είναι καλύτερη η Λευκορωσία και θεωρώ ότι θα το πάρει αυτό το ματς.

Μολδαβία – Σαν Μαρίνο

Απίστευτα ταπεινωτική (για να μην χαρακτηριστεί κάπως αλλιώς) ήττα από το Λουξεμβούργο με σκορ 4 – 0 και στη συνέχεια αν μη τι άλλο έδειξε μια κάποια αντίδραση μένοντας στο 0 – 0 με τη Λευκορφωσία. Σε κακό χάλι οι αποψινοί γηπεδούχοι, καθώς μετρούν 15 σερί ματς χωρίς νίκη (0 – 5 – 10) και έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ στα τελευταία 10 ματς. Τελευταία της νίκη ήταν πριν από πέντε χρόνια και όλως τυχαίως πάλι κόντρα στο Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αμφίβολος ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, Ιονίτσα, που παίζει στην Κάλιαρι, καθώς είναι τραυματίας.

Ακόμα δύο ήττες στο παθητικό του Σαν Μαρίνο, καθώς δέχθηκε πέντε γκολ (5 – 0) από τη Λευκορωσία και άλλα τρία (0 – 3) από το Λουξεμβούργο, έχοντας μια εικόνα ομάδας συμβιβασμένης με την πραγματικότητα της χειρότερης ομάδας. Αυτή ήταν η 23η διαδοχική ήττα για το Σαν Μαρίνο, έχοντας τα τελευταία 14 χρόνια μόλις μία ισοπαλία και η τελευταία νίκη βρίσκεται στο πολύ μακρινό 2004. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ενημέρωση περί απουσιών κλπ., αφού η μοίρα της είναι δεδομένη.

Εκτίμηση: Κανένας λόγος να ασχοληθούμε με αυτό το ματς… Οι αποδόσεις εξαιρετικά χαμηλά, οπότε πάμε πάσο.

Σε ενδιαφέρει