Προεπισκόπηση Nations League

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται το νεοσύστατο Nations League που έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τις ασθενέστερες ομάδες να παλέψουν για να βρεθούν στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης.
maxresdefault

Στην τρίτη του αγωνιστική έχει φτάσει αισίως το Nations League και όλες οι ομάδες των τεσσάρων γκρουπ δυναμικότητας ρίχνονται στη μάχη.

Α’ Γκρουπ

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας δεν υπάρχει ως τώρα η παραμικρή έκπληξη. Στον πρώτο όμιλο η πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία προηγείται με τέσσερις βαθμούς σε δύο αγώνες και έχει ρεπό. Η Ολλανδία υποδέχεται τη Γερμανία και ψάχνει τον πρώτο της βαθμό, ενώ τα πάντσερ με νίκη πιάνουν τους «τρικολόρ» στην κορυφή του ομίλου.

Στον δεύτερο όμιλο Ελβετία και Βέλγιο ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς και κοντράρονται στην έδρα του Βελγίου με φόντο την πρωτιά του ομίλου. Φτωχός συγγενής οι Ισλανδοί με δύο ήττες σε ισάριθμα ματς.

Στον τρίτο όμιλο η Πορτογαλία οδηγεί την κούρσα με τρεις βαθμούς και δοκιμάζεται στην ισχυρή έδρα της Πολωνίας που την καταδιώκει με έναν βαθμό.  

Ο τέταρτος όμιλος δείχνει ξεκάθαρος ως τώρα. Αποφασισμένη η Ισπανία με το απόλυτο σε δύο αγώνες και την εντυπωσιακή πρόσφατη εξάρα επί της Κροατίας. Στο μηδέν οι Κροάτες και οι Άγγλοι που κοντράρονται στη Ριέκα.

Β’ Γκρουπ

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και συγκεκριμένο στον πρώτο όμιλο η Ουκρανία δεν έχει αντίπαλο μέχρι τώρα. Οδηγεί την κούρσα με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Στο μηδέν Σλοβακία και Τσεχία που θα τεθούν αντιμέτωπες στην Σίτι Αρένα της Τρνάβα.

Μάχη γίνεται στον δεύτερο όμιλο με τη Ρωσία και την Τουρκία να ισοβαθμούν, την ώρα ου οι Σουηδοί βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς πόντο. Κομβικό το ματς αυτής της αγωνιστικής ανάμεσα σε Ρωσία και Σουηδία στο Καλίνιγκραντ.

Πλάκα κάνει η Βοσνία στον τρίτο όμιλο με έξι βαθμούς σε δύο αγώνες. Αυστρία και Β. Ιρλανδία συγκρούονται με αποκλειστικό στόχο την πρώτη νίκη που θα τις βάλει στο κόλπο της πρωτιάς.

Στον τέταρτο όμιλο Δανία και Ουαλία ισοβαθμούν έχοντας από μία νίκη, αλλά οι Ουαλοί έχουν ένα ματς παραπάνω.  Ιρλανδία μπορεί να μην έχει πόντο, αλλά δεν έχει πει την τελευταία της λέξη αφού υποδέχεται τους Δανούς στο Δουβλίνο.

Γ’ Γκρουπ

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας και συγκεκριμένα στον πρώτο όμιλο η Σκωτία φιγουράρει στην κορυφή μαζί με τους Αλβανούς, αλλά αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Ισραήλ που ψάχνει απεγνωσμένα την πρώτου του νίκη.

Ο δεύτερος όμιλος είναι της Εθνικής μας, η οποία υποδέχεται τους ισόβαθμους Ούγγρους στο Ολυμπιακό Στάδιο με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Στο άλλο ματς του ομίλου η ουραγός Εσθονία αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Φινλανδία και ψάχνει τον πρώτο της βαθμό.

Στον τρίτο όμιλο η Βουλγαρία βρίσκεται στην πρώτη θέση, αλλά υποδέχεται την σκληροτράχηλη Κύπρο που έρχεται από την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Στο άλλο ματς η Νορβηγία υποδέχεται την ουραγό Σλοβενία.

Μεγάλη μάχη γίνεται στον τέταρτο όμιλο όπου αναμένεται να πέσουν κορμιά στη μάχη του Μαυροβουνίου με την ισόβαθμη Σερβία στην Ποντγκόριτσα. Η ουραγός Λιθουανία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και ψάχνει τον πρώτο της βαθμό κόντρα τους Ρουμάνους.

Δ’ Γκρουπ

Κλείνουμε με το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Το γκρουπ των πιο ασθενών ομάδων, για τις οποίες έχει και μεγαλύτερη αξία η διοργάνωση. Στον πρώτο όμιλο η Γεωργία έχει την ευκαιρία να ξεφύγει και να γίνει το απόλυτο αφεντικό υποδεχόμενη την Ανδόρα Λετονία και Καζακστάν ισοβαθμούν και λύνουν τις διαφορές τους στη Ρίγα.

Στον δεύτερο όμιλο το Λουξεμβούργο για πρώτη φορά στην ιστορία του βλέπει πρωτιά ομίλου. Θα παραμείνει όμως εκεί παίζοντας στην έδρα της δεύτερης Λευκορωσίας; Η Μολδαβία θέλει να μπει σφήνα στο δίδυμο φιλοξενώντας τον φτωχό συγγενή, Σαν Μαρίνο.

Κόσοβο – Μάλτα και Νήσοι Φεόρε – Αζερμπαϊτζάν στον τρίτο όμιλο σε Πρίστινα και Τόρσαβν αντίστοιχα.

Τέλος στον τέταρτο όμιλο η ΠΓΔΜ ψάχνει το 3/3 υποδεχόμενη το Λίχτενσταϊν στην Τέλεκομ Αρένα, την ώρα που η Αρμενία έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στο αδύναμο Γιβραλτάρ, το οποίο υποδέχεται σο Έρεβαν.

Σε ενδιαφέρει