Α’ Βραζιλίας: Σουνταμερικάνα-υποβιβασμός, μία νίκη διαφορά!

Το τοπικό ντέρμπι του Ρίο μεταξύ Μποταφόγκο και Βάσκο Ντα Γκάμα μπορεί να κρίνει αρκετά τόσο για το Σουνταμερικάνα, όσο και για την παραμονή.
bot vas

H αναμέτρηση της 28ης αγωνιστικής στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας Μποταφόγκο – Βάσκο Ντα Γκάμα διεξάγεται απόψε στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, καθώς την Κυριακή λόγω των προεδρικών εκλογών δεν έγιναν αγώνες.

Kαι οι δύο ομάδες μάχονται τόσο για την παραμονή τους, όσο και για την έξοδο στο Σουνταμερικάνα. Τόσο συναρπαστικό είναι φέτος το πρωτάθλημα στη Βραζιλία.

Τα προγνωστικά μου

Μποταφόγκο – Βάσκο Ντα Γκάμα : 2 (3,30)

Ανάλυση

Σημαντικό βαθμό τσίμπησε απέναντι στην Σάο Πάουλο εντός έδρας με 2-2 την περασμένη αγωνιστική η Μποταφόγκο. Δύο φορές προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι και ισάριθμες κατάφεραν να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι, όμως αυτό αποτέλεσμα έφερε την ομάδα του Ζε Ρικάρντο ξανά στη 12άδα, η οποία δίνει εισιτήριο για το επόμενο Σουνταμερικάνα. Πάντως, πρωταρχικός στόχος του Βραζιλιάνου τεχνικού δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία, καθώς η απόστασή της από την επικίνδυνη ζώνη είναι μόλις τρεις πόντοι, με τη σημερινή αντίπαλο να βρίσκεται πάνω της. Για το σημερινό κρίσιμο ματς εκτός παραμένουν ο γκολκίπερ Τζέφερσον, οι χαφ Τζην και Μαρτσέλο και ο φορ Βαλέντσια. Ο Έρικ θα είναι ο τρίτος της επίθεσης μαζί με τους Φερνάντο και Κιέζα.

Το τοπικό ντέρμπι του Ρίο παίζει με σούπερ αποδόσεις!

Aπό την άλλη μεριά, η Βάσκο Ντα Γκάμα δεν κατάφερε να φύγει νικήτρια από την έδρα της ουραγού Παρανά την περασμένη αγωνιστική, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Δέχτηκε νωρίς γκολ (9′), ισοφάρισε λίγο πριν την ανάπαυλα με πέναλτι, όμως η αποβολή του Καστάν στο 60′ δεν την άφησε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Έτσι, η ομάδα του Βαλεντίμ έφτασε στους 30 βαθμούς, βρισκόμενη πάνω στην γραμμή του υποβιβασμού και μάλιστα το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι αρκετά δύσκολο, αφού εκτός από το αποψινό, ακολουθούν τα παιχνίδια με Κρουζέιρο (εντός), Σπορ Ρεσίφε (εκτός) και Ιντερνασιονάλ (εντός). Συν τοις άλλοις δεν εγκρίθηκε και δάνειο, με το οποίο θα πληρώνονταν οι παίκτες, οπότε τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν αμείωτα. Στο αγωνιστικό μέρος, δε υπολογίζεται, φυσικά, ο τιμωρημένος στόπερ Καστάν, ενώ διεθνής είναι ο γκολκίπερ Μάρτιν Σίλβα, με τον Μιγκέλ να παίρνει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια. Παραμένει εκτός ο τραυματίας χαφ Ντεσαμπάτο. Πίκατσου, Ρίος και Λόπες θα αποτελέσουν την τριπλέτα στην επίθεση των φιλοξενούμενων.

Πιθανές ενδεκάδες

Μποταφόγκο (4-3-3)

Σαούλ
Μαρτίνιο
Κάρλι
Ραμπέλο
Μόιζες
Φερνάντες
Λιντόζο
Μποχέτσα
Φερνάντο
Κιέζα
Έρικ

Βάσκο Ντα Γκάμα (4-3-3)

Μιγκέλ
Ράφαελ Γκαγιάρδο
Γκουστάβο
Ενρίκεζ
Ραμόν
Μαρανάο
Τιάγκο Γκαγιάρδο
Αουγκούστο
Πίκατσου
Ρίος
Λόπες

Εκτίμηση

Πάνω-κάτω στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και οι δύο ομάδες, οι οποίες κυρίως θέλουν τους βαθμούς για την παραμονή και μετά όπου βγει. Θεωρώ ότι το διπλό δίνεται σε υπερβολική τιμή και θα το τιμήσω. Για αυτούς που το φοβούνται, ικανοποιητικό είναι και το πιο ασφαλές DNB. 2

Σε ενδιαφέρει