ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Και τώρα… οι δυο τους!

Το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.
aek olympiakos

To μεγάλι ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σχεδόν σε παρόμοια κατάσταση, αφού προέρχονται από μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές ήττες, οι οποίες μπορεί να μην ήταν ζημιογόνες για τους δύο τεχνικούς, όμως σίγουρα έφεραν ένταση τόσο στο εσωτερικό, όσο και στους οπαδούς. Γίνεται αντιληπτό πως αν υπάρξει ηττημένος απόψε τότε σίγουρα θα έχει πρόβλημα.

Τα προγνωστικά μου

ΑΕΚ – Ολυμπιακός : 1X & Over 1,5 (2,08)

Ανάλυση

Η εβδομάδα που πέρασε άφησε πολύ ανάμεικτα συναισθήματα για την ΑΕΚ. Καταρχάς, επικράτησε αρκετά εύκολα και με πολύ καλή εμφάνιση με 3-0 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Από τη στιγμή που κατάφερε να πετύχει το πρώτο γκολ, όλα έγιναν εύκολα για το «δικέφαλο», ο οποίος κυριάρχησε σε όλο το ματς, φτάνοντας στην τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα και έδειξε να ξεπερνάει άμεσα την ήττα στο ντέρμπι από τον ΠΑΟΚ. Μεσοβδόμαδα, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του, αφού σε ένα συγκλονιστικό ματς γνώρισε την ήττα στο ΟΑΚΑ με 3-2 από την Μπενφίκα. Η «Ένωση» βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 15′, όμως στην επανάληψη κατάφερε να επιστρέψει με δύο γκολ του Κλωναρίδη και εκεί που με τον ίδιο είχε την ευκαιρία να πετύχει την ολική ανατροπή δέχτηκε και τρίτο γκολ που τώρα κάνει πολύ δύσκολη την υπόθεση της πρόκρισης. Πλέον όλοι σκέφτονται μόνο το σημερινό ντέρμπι, στο οποίο δε χωράνε άλλες απώλειες. Στα θετικά για τους γηπεδούχους αποτελεί το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τον… αέρα των Πειραιωτών, αφού σε επτά αναμετρήσεις μετρούν σερί 5-1-1! Στα αγωνιστικά, εκτός βρίσκονται ο φορ Πόνσε, ο μεσοεπιθετικός Μάνταλος, ο στόπερ Οικονόμου και ο μπακ Λόπες που τραυματίστηκε σοβαρά και θα μείνει καιρό έξω. Ανέτοιμοι είναι, επίσης, ο μεσοαμυντικός Άλεφ και ο φορ Αλμπάνης. Ο Λιβάγια θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας στα άκρα τους Μπακασέτα και Γιακουμάκη και λίγο πιο πίσω τον Κλωναρίδη.

 

 

Aπό την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός προέρχεται απο τις δύο πρώτες ήττες του μέσα στη φετινή σεζόν την περασμένη εβδομάδα. Αρχικά, την Κυριακή υπήρξε πολύ άτυχος στο ντέρμπι απένατι στον ΠΑΟΚ, αφού ενώ είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλός του χωρίς να κάνει τελική κατάφερε με ένα απίστευτο αυτογκόλ του Βούκοβιτς να φύγει νικητής με 0-1. Μεσοβδόμαδα, οι «ερυθρόλευκοι», αν και στάθηκαν στα ίσα απέναντι στη Μίλαν στο Σαν Σίρο για περίπου 75′, τελικά ένα εννιάλεπτο ήταν αερκετό για να καταστραφούν όλα! Τελικό 3-1 υπέρ των Ιταλών και πλέον η πρόκριση θα παιχτεί στα επόμενα δύο ματς με τη Ντουντελάνζ. Πλέον, η προσοχή στρέφεται στο σημερινό ντέρμπι, όπου κανείς στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δε θέλει να σκέφτεται νέα απώλεια, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η κορυφή θα απομακρυνθεί από νωρίς. Στα αγωνιστικά, ο Πέδρο Μαρτίνς δε θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον αρχηγό και δεξιό μπακ Τοροσίδη, ενώ στην αποστολή θα βρεθεί και ο έμπειρος χαφ Γιάγια Τουρέ. Γνωστές οι απουσίες των Μάνου, Ανδρούτσου, Νικολάου και Βρουσάι. Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης και Ποντένσε θα συνθέσουν την μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον προωθημένο Γκερέρο.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4-2-3-1)

Μπάρκας
Μπακάκης
Τσιγκρίνσκι
Τσόσιτς
Χουλτ
Γαλανόπουλος
Σιμόες
Μπακασέτας
Κλωναρίδης
Γιακουμάκης
Λιβάγια

Ολυμπιακός (4-2-3-1)

Γιαννιώτης
Ελαμπντελαουί
Μεριά
Βούκοβιτς
Τσιμίκας
Γκιγέρμε
Καμαρά
Χριστοδουλόπουλος
Φορτούνης
Ποντένσε
Γκερέρο

Εκτίμηση

Και οι δύο ομάδες βρίσκονται πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση, προερχόμενες από μεσοβδόμαδες ευρωπαϊκές ήττες. Σίγουρα, καμία δε θέλει να ηττηθεί απόψε, γιατί σε μια τέτοια πετίπτωση θα υπάρχουν εξελίξεις σε πολλά επίπεδα. Πιστεύω ότι αρχικά θα έχει γκολ το ματς και δίνω περισσότερη τύχη στην ΑΕΚ. 1Χ & Over 1,5

Σε ενδιαφέρει