Α’ Γαλλίας: Ντερμπάρα στο Λιλ με τον Γκαλτιέ στη μέση

Ο αναμορφωτής της Σεντ Ετιέν, Γκαλτιέ, θα την βρει απόψε απέναντί του σε ένα ντέρμπι με φόντο τη δεύτερη θέση.
christophegaltier cropped eskbvmkfcphibhsieu

Απόψε διεξάγεται το κυρίως μενού της ένατης αγωνιστικής στο Σαμπιονά. Δεσπόζει η μάχη της Λιλ με τη Σεντ Ετιέν, αλλά και το Γκινγκάμπ – Μονπελιέ.

Ανάλυση

Λιλ – Σεντ Ετιέν

Σε τρομερή κατάσταση η Λιλ. Καθάρισε με τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο τη Μαρσέιγ και συνέχισε με το απόλυτο εντός έδρας. Τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς, όλες με over. Ιδιαίτερο ματς για τον κόουτς Γκαλτιέ που θα αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία μεγαλούργησε ως προπονητής για μια οχταετία μέχρι το 2017. Καθαρό 4-2-3-1 με τον Ρεμί στην κορυφή της επίθεσης. Η Σεντ Ετιέν είναι πολύ σκληρή ομάδα και μέσα σε επτά μέρες καθάρισε κατά σειρά Καέν, Τουλούζ και Μονακό. Το πρόσφατο 20 με τους Μονεγάσκους ήρθε απολύτως δύο χάρη σε δύο γκολ του Καζρί. Λείπουν απόψε Σίλβα και Ντεμπουσί. Σκέψεις για 3-4-3 με επιθετική τριλέτα τους Σαλιμπούρ, Καμπελά και Καζρί. Σέβομαι απεριόριστα τη φετινή Λιλ, που κυρίως εντός έδρας δαγκώνει. Η Σεντ Ετιέν, όμως, έρχεται από εκρηκτική εβδομάδα και δεν θα έπρεπε να προσφέρεται σε τόσο υψηλές αποδόσεις. Τάσσομαι υπέρ της κόντρας επιλέγοντας το Χ2.

Λιλ – Σεντ Ετιέν με πληθώρα επιλογών και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα 

Αμιάν – Ντιζόν

Συνεχίζει να προβληματίζει η Αμιάν και να πληρώνει τις πολλές απουσίες. Στην έδρα της, πάντως, παλεύει κάθε αναμέτρηση έχοντας δύο νίκες σε τρεις αγώνες. Λείπουν Κορνέ, Μεντόζα και Γκανόρε. Ο Πελισιέ έχει ξεμείνει από κεντρικούς. Εδωσε μάχη για να συμπληρώσει αξιόλογη 18αδα. Θα παίξει με 4-2-3-1 και τον Κονατέ αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Η Ντιζόν συνεχίζει να μην βλέπεται το τελευταίο διάστημα. Τέσσερις ήττες και μια ισοπαλία στα πέντε πιο πρόσφατα. Βαρύ 3-0 κόντρα στο Στρασβούργο. Αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν. Εννιά γκολ παθητικό στην τελευταία τετράδα. Λείπουν οι αναντικατάστατοι Σαμαριτανό στη μεσαία γραμμή και Ταβάρες στην επίθεση. Με 4-3-3 απόψε ψάχνοντας επιτέλους γκολ και έχοντας στην επίθεση τους Σάιντ, Σλιτί και Ζανό. Η Αμιάν στο σπίτι της σκοράρει σχετικά εύκολα. Η Ντιζόν θα παίξει επίθεση, αφού ξέρει ότι η άμυνα πελαγοδρομεί για πλάκα. Καλοπληρωμένο goal/goal.

Ανζέ – Στρασβούργο

Επαιξε επιθετικά η Ανζέ κόντρα στην Γκινγκάμπ, έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά σε μια κόντρα δέχτηκε το γκολ και τελικά ηττήθηκε. Τρίτο σερί under και no goal. Πάντως τα παιχνίδια της έχουν ρυθμό. Αγκάθι η απουσία ου καλύτερου φορ Μπαοκέν. Εκτός και ο καλός αμυντικός Πάβλοβιτς. Δεν αλλάζει το 4-3-3 με Αντέλαϊντ, Καπέλ και Κανγκά μπροστά. Το Στρασβούργο προέρχεται από την καλύτερη φετινή του εμφάνιση επικρατώντας με 3-0 της Ντιζόν. Γενικά είναι ομάδα μέρας. Τρία σερί over. Δεν κλείνεται ποτέ. Κονέ και Αζορκέ λείπουν σε μεσαία γραμμή και επίθεση. Μόνο μια ήττα στα τέσσερα τελευταία και αυτή στο όριο από τη Μαρσέιγ εκτός με γκολ στις καθυστερήσεις. Περιμένω να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι της απόψε. Η Ανζέ βγάζει ανασφάλεια και κόμπλεξ, αφού παίζει καλά, αλλά δεν δικαιώνεται. Βλέποντας το goal/goal στα επίπεδα του 1.90 τρίβω τα χέρια μου.

Γκινγκάμπ – Μονπελιέ

Σαν κάτι να κινείται τελευταία στην Γκινγκάμπ, που αρχικά πήρε το 0-0 στην έδρα της Νιμ και εν συνεχεία επιβλήθηκε της Ανζέ εκτός με 1-0. Επαιξε πολύ καλά στα μετόπισθεν αι έψαξε ένα γκολ. Τελικά το βρήκε στο τελευταίο παιχνίδι της. Πρώτη της νίκη για φέτος. Τρίτο no goal στα τέσσερα τελευταία. Λείπει ο εξαιρετικός φορ Τουράμ, αλλά παίζει ο Ρου που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ετσι θα παίξει δίπλα στον Μπενεζέ στην επίθεση. Η Μονπελιέ συνεχίζει να εντυπωσιάζει και δικαίως βρίσκεται στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Περίπατος με 3-0 κόντρα στη Νιμ. Αγιόνγκο, Ντελόρτ και Λαμπόρντ τα γκολ. Εχει να ηττηθεί από την πρεμιέρα παραμένοντας αήττητη επί επτά αγωνιστικές. Μόνο σε έναν φετινό αγώνα δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Περιμένω να σκοράρει και σήμερα παίζοντας φουλ επιθετικά. Προκαλεί το over στο 2.55. Θα το ρισκάρω και ας χάσω σε τέτοια απόδοση

Νιμ – Ρεμς

Για 25 ολόκληρα χρόνια ο κόσμος της Νιμ περίμενε το ντέρμπι με τη Μονπελιέ. Καλύτερα να μην τα περίμενε κανείς, αφού το βαρύ 3-0 έφερε αναστάτωση και προβληματισμό. Κόντρα στη Ρεμς η νίκη αποτελεί μονόδρομο για να επέλθει η ηρεμία. Εξι αγώνες χωρίς νίκη. Μπήκε στη σεζόν με δύο νίκες και έκτοτε κατηφόρα. Λείπει ο μέσος Ντιαλό. Κλασικό 4-4-2 με Γκιγιόμ και Ντεπρές στην επίθεση. Η Ρεμς ισοβαθμεί με τους γηπεδούχους και βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση. Αγνοεί το τρίποντο εδώ και πέντε αγώνες. Τρία 0-0 στα τέσσερα τελευταία. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «0-1». Νοκ άουτ ο καλός μεσοεπιθετικός Ντουμπιά. Παίζει μεν με 4-3-3, αλλά στο χορτάρι θυμίζει περισσότερο 4-5-1 Κορυφή ο Σαβαριά, ακραίοι οι Ουντίν, Οζό. Καμία από τις δύο δεν θέλει να προσθέσει ακόμα μία ήττα στο ενεργητικό της. Η Νιμ φοβάται να ρισκάρει και η Ρεμς οδηγεί σχεδόν όλα τα παιχνίδια της στα όρια του ενός γκολ. Ξεκάθαρη επιλογή το under.

Σε ενδιαφέρει