Τσάμπιονσιπ: Μπρους ήταν και πάει…

Σέντρα στη 12η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ
rexfeatures bn

Γεμάτο και το σημερινό πρόγραμμα της Τσάμπιονσιπ με την εκτός έδρας αναμέτρηση της Άστον Βίλα κόντρα στη Μίλγουολ να ξεχωρίζει, αφού οι «χωριάτες» είναι πλέον χωρίς προπονητή, μετά την απόλυση του Στιβ Μπρους.

Ανάλυση

Μίλγουολ – Άστον Βίλα

Όγδοη αγωνιστική χωρίς νίκη για τη Μίλγουολ που κατάφερε όμως να πάρει τον βαθμό από την έδρα της ανεβασμένης Νότιγχαμ με σκορ 2 – 2. Στο 70’, μάλιστα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 – 0, αλλά εκμεταλλευόμενη τη μόνιμη απερισκεψία της άμυνας της Νότιγχαμ ισοφάρισε με γκολ στο 74’ και στο 90’ με τον τερματοφύλακα, Παντιλίμον να έχει ευθύνη. Δέχεται συνεχώς γκολ τις τελευταίες 9 αγωνιστικές.

Από την άλλη μεριά, ήταν καιρός για την Άστον Βίλα να φύγει ο Στιβ Μπρους, αφού έχοντας ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ στα χέρια του για την κατηγορία, δεν μπόρεσε να ισιώσει το… καράβι. Άλλωστε, έχει αλλάξει και η διοίκηση, οπότε ήταν δεδομένο ότι θα έφερνε μια δική της επιλογή για τον πάγκο. Τρελό ματς κόντρα στην Πρέστον, αφού προηγήθηκε 2 – 0, έμεινε με 10 παίκτες στο 54’, έγινε το 2 – 3 στο 86’, έγινε το 3 – 3 στο 91’ και μάλιστα στο 96’ η Βίλα έχασε πέναλτι για το 4 – 3 με τον Γουίλαν. Μόλις μία νίκη στα τελευταία 10 ματς η Βίλα και εκτός έδρας έχει μία επικράτηση, αυτή στην πρεμιέρα.

Εκτίμηση: Μπλέκω σε επικίνδυνα μονοπάτια, αλλά θα πάω με την αντίδραση, τη μεταστροφή του κλίματος και την ποιότητα της Βίλα. Διπλό.

Θα μπορέσει η Άστον Βίλα να βγάλει αντίδραση μετά την απόλυση του Στιβ Μπρους;  

Νόργουιτς – Στόουκ

Σε πολύ καλή κατάσταση η Νόργουιτς που έπειτα από 4 σερί νίκες, σταμάτησε μεν το σερί της, αλλά ο βαθμός στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι (1 – 1) κρίνεται απόλυτα θετικός. Έτσι παραμένει σερί ματς αήττητη, στα οποία έχει φτάσει 6 νίκες για όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο ματς ισοφαρίστηκε στο 86’, οπότε θα μπορούσε να αποδράσει και με το διπλό. Με αυτά και με αυτά έχει φτάσει αθόρυβα στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Αν δεν επικρατούσε και εναντίον της Μπόλτον, καλύτερα να το έκλεισε το… μαγαζί η Στόουκ. Επικράτησε με 2 – 0 με τα γκολ των Ίντι (10’) και Ινς (74’) και ουσιαστικά δεν κινδύνευσε ποτέ στην αναμέτρηση για να χάσει τη νίκη. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι η Στόουκ είναι καλά. Τις τρεις φορές που κατάφερε να κρατήσει το μηδέν έχει νικήσει, ενδεικτικό ότι ξέρει να σκοράρει, αλλά στα υπόλοιπα 8 ματς έχει δεχθεί 18 γκολ, δηλαδή πάνω από δύο ανά παιχνίδι.

Εκτίμηση: Βάσει στατιστικών το ματς πριν αρχίσει είναι στο 1 – 1. Οπότε οι αποδόσεις του Over στον διπλασιασμό μας κάνουν και θα το προτιμήσουμε.

Σουόνσι – Ίπσουιτς

Η πιο «τίμια» ομάδα της κατηγορίας η Ίπσουιτς. Ξέρεις τι θα παρουσιάσει σε κάθε αγωνιστική και τελικά αυτό που παρουσιάζει. Πήρε τη «λευκή» ισοπαλία στην έδρα της Γουίγκαν, κρατώντας και πάλι το μηδέν, δείχνοντας ότι εκεί στηρίζεται όλο το παιχνίδι της. Είναι σε σχετικά καλό φεγγάρι, καθώς έχει μόλις μία ήττα στα τελευταία 6 ματς και διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Πρώτη εντός έδρας ήττα για την Ίπσουιτς, αφού δεν μπόρεσε να κάνει κάτι κόντρα στην ανώτερη Μίντλεσμπρο και έχασε με 2 – 0. Το ματς τέλειωσε πολύ νωρίς, αφού η Μίντλεσμπρο στο 16’ είχε διαμορφώσει ήδη το τελικό σκορ και απλά στη συνέχεια διαχειρίστηκε όπως έπρεπε το ματς, κρατώντας φυσικά και πάλι το μηδέν. Έτσι, η Ίπσουιτς παραμένει σταθερά χωρίς νίκη τη φετινή σεζόν, μετρώντας 6 βαθμούς με 6 ισοπαλίες. Όπως είναι φυσικό, ο προπονητής της ομάδας, Πολ Χαρστ είναι υπό πίεση, αλλά ακόμα στον πάγκο του.

Εκτίμηση: Τέτοια ματς η Σουόνσι τα «καθαρίζει» και κόντρα στην Ίπσουιτς μπορεί να κάνει το ίδιο. Άσος.

Σε ενδιαφέρει